Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували

Обсъжда се учителите да получат възнаграждение за тестването в клас
4 ное 2021 10:23, Елка Василева
183
Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували
Снимка: архив, БГНЕС

„За да организираме всичко около тестването на учениците, са ни нужни два дни след доставката им. Казваме, че ако ги имаме в понеделник, присъственото обучение ще започне в сряда. На този етап това важи само за 1-4 клас, защото при тях е най-нужно да бъдат в клас”. Това заяви пред Нова тв образователният министър акад. Николай Денков.

„Очаквам до една седмица след това да можем да вкараме и по-големите ученици. Предпазлив съм в обещанията, защото могат да се случат много непредвидени неща”, добави той.

Още по темата

„Проблемът с избраните тестове е, че те не са толкова лесни и децата няма да могат да ги правят сами. Това беше цената, за да не влиза нищо в устата им. Като качество те са много по-точни и селективни от медицинска гледна точка. Целият персонал на училището трябва или да е ваксиниран, или да се тества”, каза образователният министър.

Той обясни и доводите тестовете да се правят в училище, а не вкъщи.

„Имаме известни съмнения, че има вероятност тестовете вкъщи да бъдат манипулирани. Крайното решение на здравното министерство е такова. Тестът се прави пред всички и ако има позитивен тест, детето се отделя”, каза просветният министър.

Денков припомни, че от 15 септември до 15 октомври броят на заразените деца на дневна база се е увеличил с 5 пъти.

„Преди седмица имахме 500 заразени деца, а тази седмица вече сме на 350. Очакваме следващата седмица да са още по-малко. Създаваме нова среда, в която връщаме децата. Резултатът от никакви мерки е разболяване на децата”, каза ресорният министър.

Децата, които са преболедували и имат документ, няма да бъдат тествани. Същото ще важи и за по-големите ваксинирани деца, добави акад. Денков.

Според него родителите, които решат да задържат децата си у тях, трябва да се включат активно в процеса.

Министърът добави, че се обсъжда учителите да получат допълнително възнаграждение за извършването на тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
3
 
! Отговори
ds преди 2 години
е нали трябва да се отворят вратички за децата на "нашите" хора.
140
1
 
35
 
! Отговори
Министър на репресии преди 2 години
Позволихме гавра с нас. Сега идват за децата. *** търпи. Мисли че ще отмине. Онези имат бюджет за още 3 години баламосване. Идва и криза, могат да натистнат двойно. Докога ***, ще търпиш ?
139
0
 
32
 
! Отговори
Заразни ваксинирани преди 2 години
Доказано е че ваксинираните се заразяват и пренасят заразата - КАКЪВА е логиката да не се тестват и проверяват? Или поредната кампания за натиск за принудителна ваксинация с привилегии.
138
0
 
30
 
! Отговори
илиана йотова преди 2 години
Тоя денков откъде се довлече. Все някакви комплексари, които си избиват комплексите върху хората, сега им е паднало.
137
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте прахосвали парите на народа за тестове на децата . Стига сте стресирали деца и учители. Много по евтино и по ефективно беше локдаун за две седмици още в началото на октомври. Тогава спахте, сега искате комисионни да вземете и да натоварвате бюджета на държавата излишно.
136
1
 
6
 
! Отговори
ъъъ до 136 преди 2 години
Може би вече действително не я иска - ще поживеем /въпреки ковид/, ще видим. Според мен Главният декламатор на републиката вече си е осигурил мноого добра алтернатива.
135
0
 
24
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Президента още веднъж доказа колко е акъла на военните от късния соц!Назначи тези недоразумения начело с кирето, образователния и здравния, а сега е с главата напред, без да се оглежда! На принципа пенило се непенило се, че го ядем! Накрая може да се окаже че ще изяде и собствената си глава!
134
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много отвратително същество. Зададено им е да ваксинирват децата. Не пращайте децата си на училище, никакви тестове. Ще започнат да изкарват здрави деца положителни и да натискат, че те носят заразата и, че трябва да бъдат ваксинирани. Никакво училище, да се разпада порочната система.
133
1
 
28
 
! Отговори
. преди 2 години
Ваксинираните заразяват.Какъв е смисълът от това тестване, като една група потенциални заразители няма да се тестват (ваксинираните)?Някой от това МОН или от МЗ да дойда и да го обясни това нещо!Тестват едните, а другите си разнасят вируса. Къде е здравната, социалната и всякаква друга логика?
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има вече лекарство, за какво да се бода с ваксини?
131
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и децата ли почнахте да бодете? Да ви дадем и бебетата да набодете с експериментални ваксини още в родилното?
130
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, Кацаров и гълъб Донев.правят неща които най малкото ще пратят президента, който ги назначи и ги търпи на втори тур а това може да е фатално за демокрацията. Не мога да разбера не го ли вижда това или и той не иска властта на практика.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, Кацаров и гълъб Донев.правят неща които най малкото ще пратят президента, който ги назначи и ги търпи на втори тур а това може да е фатално за демокрацията.Не мога да разбера не го ли вижда това или и тоо не иска властта на практика.
128
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пeдофuла с близалките, започна да харчи нашите данъци доста безотговорно.
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата хубавци Кацаров и Денков са в служебното правителство, но бяха наложени от Да България. Друга работа е, че ако Радев имаше топки щеше да ги е изхвърлил отдавна.
126
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като ходя в лабораторията за тест понеже пътувам често и ни го изискват от работата лаборанта е облечен, като космонавт, освен това чистотата е на 100% дезинфекция, влизаме по един и т.н. Не виждам как си го представят това тестване по училищата и то от учителки. За хигиената да не говорим, една жена на преклонна възраст забърсва с един моп и кофа вода цял етаж тип казарма.Та големо учене ще падне, направо ще са готови за микробиология да ги приемат без изпит децата.
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този на образованието е другия Троянски кон в правителството освен здравния така че и двамата правят всичко възможно за отстраняване то на президента от властта. Надяват се че десните ще направят правителство но няма да стане понеже и Герб и дпс и бсп и итн са в играта. Така наречените протестъри ще загубят и дори може да бъдат съдени. По голям фашизъм от сегашния предстои. Нарича се комунизъм и неолиберализъм.
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Без тест за децата, които са ваксинирани" - защо така? Те не разнасят ли зараза?
123
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре, взимайте парите за тестовете, само оставете децата на мира!
122
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма да се тестват децата, които са преболедували при положение, че могат да заразят останалите, които нямат документ, че са изкарали КОВИД?!?!? Значи някой, който не го тестват може да зарази другите, да остане в клас, а положителните деца да си ходят вкъщи и да пропуснат 2 седмици училище. Болното нетествано дете с документ обаче остава в час?!?!? Що за логика! И как това се отразява на психиката на децата??? Всеки ден ще ги тестват все едно са направили нещо лошо???