Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували

Обсъжда се учителите да получат възнаграждение за тестването в клас
4 ное 2021 10:23, Елка Василева
183
Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували
Снимка: архив, БГНЕС

„За да организираме всичко около тестването на учениците, са ни нужни два дни след доставката им. Казваме, че ако ги имаме в понеделник, присъственото обучение ще започне в сряда. На този етап това важи само за 1-4 клас, защото при тях е най-нужно да бъдат в клас”. Това заяви пред Нова тв образователният министър акад. Николай Денков.

„Очаквам до една седмица след това да можем да вкараме и по-големите ученици. Предпазлив съм в обещанията, защото могат да се случат много непредвидени неща”, добави той.

Още по темата

„Проблемът с избраните тестове е, че те не са толкова лесни и децата няма да могат да ги правят сами. Това беше цената, за да не влиза нищо в устата им. Като качество те са много по-точни и селективни от медицинска гледна точка. Целият персонал на училището трябва или да е ваксиниран, или да се тества”, каза образователният министър.

Той обясни и доводите тестовете да се правят в училище, а не вкъщи.

„Имаме известни съмнения, че има вероятност тестовете вкъщи да бъдат манипулирани. Крайното решение на здравното министерство е такова. Тестът се прави пред всички и ако има позитивен тест, детето се отделя”, каза просветният министър.

Денков припомни, че от 15 септември до 15 октомври броят на заразените деца на дневна база се е увеличил с 5 пъти.

„Преди седмица имахме 500 заразени деца, а тази седмица вече сме на 350. Очакваме следващата седмица да са още по-малко. Създаваме нова среда, в която връщаме децата. Резултатът от никакви мерки е разболяване на децата”, каза ресорният министър.

Децата, които са преболедували и имат документ, няма да бъдат тествани. Същото ще важи и за по-големите ваксинирани деца, добави акад. Денков.

Според него родителите, които решат да задържат децата си у тях, трябва да се включат активно в процеса.

Министърът добави, че се обсъжда учителите да получат допълнително възнаграждение за извършването на тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега не е имало диктатура,която да тероризира такива широки слоеве от боществото,дори децата с безумието си. Това определно са психопати,които имат абсолютна власт на почти всички държави,и всяко едно право,което губим няма да си го върнем после,не вявайте на лъжите им. Толкова луди диктатори още историята не познава.
100
14
 
3
 
! Отговори
Арменският поп. преди 2 години
Тези които не искат да им тестват децата да се обърнат към Протойерей Кусан Хадавян.
99
3
 
33
 
! Отговори
Варианти преди 2 години
Има два варианта. При първия продължават да настояват за тестване на децата, което е стъпка преди ваксинирането им. При втория вариант се изхитрят лукаво и обявяват, че децата могат да ходят на училище и без тестове. След това ще започнат тайно да им бият ваксините. И в двата случая училището ще бъде концлагер за ваксинация. Родители, осъзнайте се! Децата сега не трябва да ходят на училище, защото ще намерят начин да им посегнат! Осъзнайте се, защото умните родители няма да ги пуснат на училище!
98
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе направо изравяйте мътртвите от гробовете и ги бодете и тях, защото иначе ще ви останат ваксините неизползвани.
97
0
 
24
 
! Отговори
Учителката преди 2 години
по биология, каза, че тоя няма ни най-малка представа за имунинет, имунна система, ваксиниране, заразни болести, размери и разпространение на вирусите, бактериите и другите патогени. Нито за историята и борбата на човечеството с инфекциозните заболявания. Каза, че дори пещерния човек по емпиричен начин е успявал да стигне до правилния подход за ограничаване на зарази. Каза, че е бюрократ, и живо доказателство да какво води неграмотността. Каза да не го слушаме, а да си учим уроците от учебника.
96
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще заведе детето си да му набият експерименталките? Има ли такива луди?
95
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без тестове за ваксинирани. Абе нагли типове такива. Ваксинираните също заразяват. Какво се правите на ударени. Значи болните ваксинирани може да сеят зарази.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 97 Никой няма да носи маски в училище. Какви ги бълнуваш?
93
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че децата няма да ходят на концлагер. Когато концлагера отново стане училище, тогава ще ги пуснем.
92
3
 
26
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Оставка!!!!Не стига че не е задължително!А сега тормоз на децата!!!Хора мислете какво ще правите на 14-ти!!!В Америка вече показаха как се прави! На последните избори Демократите взеха да бълбукат, а Байдън е около 30% вече! Този министър си спомнете кой го назначи!!!
91
11
 
3
 
! Отговори
Докога преди 2 години
Какво искате още? Нали всички ще носят маски в училище? Не може да държим децата вечно затворени!
90
5
 
6
 
! Отговори
Видял отблизо преди 2 години
Така както възрастните са в риск, така има и деца в риск, поради прекарано заболяване. Да, на някои ни се наложи да ваксинираме детето си, защото няма как да го защитим от безконтролната маса от плюещи, прекарали безобидния за тях вирус.Да, някои едва спасихме детето си, защото не се предоверихме на лекарите, които спестяват жизнено необходими изследвания, заради мизерната Здравна каса.Повечето умират именно заради това, че се спазват чиновнически разпоредби за пестене на пари.
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко човека, които караха короната сравнително леко, сега пак я изкараха и то в рамките на по-малко от година, така че тая глупост със зеления сертификат е една измислица.
88
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още луди родители, които ще пуснат децата си на училище? Този ще ви ваксинира децата без ваше знание, както в други страни направиха! Родителите: А ако каже накрая да ходят на училище всички без тестове? Отговор: Пак никой родител няма да пусне децата си при биотерористи, защото могат да кажат, че няма да ги тестват, но пак да ги ваксинират тайно! Така че децата ни спират с училище, докато тези са на власт или други подобни. Тестове не бива да има, но те и без тестове могат да ги набодат!
87
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето ми си остава вкъщи. Няма да сме съучастници в помпането на СмЪрДеЛаТа ви статистика
86
3
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Излезте и гласувайте на 14.11.2021. Гласувайте по съвест, за да изметем тази милиционерско-военна ХУНТА. Само за 6 месеца съсипаха държавата не без помоща на бай Чалга и отровното трио.
85
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли как ви облъчваха и омайваха, че децата не са застрашени от измисления им вирус? Въпроса беше да премете част от диктатурата. Вече играете тяхната игра и капана е на път да щракне.
84
1
 
5
 
! Отговори
1Наум преди 2 години
ГАД ***! ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЕДИН ДЕН ЗА ВСИЧКО!
83
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете децата намира, *** продажни
82
2
 
33
 
! Отговори
Ненормално... преди 2 години
Всички казват, че дори ваксинираните и преболедувалите могат да са разпространител. Как така ще допускат 1 част от децата без тест? Нали и те могат да са преносители? Това не застрашава ли всички? Не намирам логика в поредната глупости...