Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували

Обсъжда се учителите да получат възнаграждение за тестването в клас
4 ное 2021 10:23, Елка Василева
183
Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували
Снимка: архив, БГНЕС

„За да организираме всичко около тестването на учениците, са ни нужни два дни след доставката им. Казваме, че ако ги имаме в понеделник, присъственото обучение ще започне в сряда. На този етап това важи само за 1-4 клас, защото при тях е най-нужно да бъдат в клас”. Това заяви пред Нова тв образователният министър акад. Николай Денков.

„Очаквам до една седмица след това да можем да вкараме и по-големите ученици. Предпазлив съм в обещанията, защото могат да се случат много непредвидени неща”, добави той.

Още по темата

„Проблемът с избраните тестове е, че те не са толкова лесни и децата няма да могат да ги правят сами. Това беше цената, за да не влиза нищо в устата им. Като качество те са много по-точни и селективни от медицинска гледна точка. Целият персонал на училището трябва или да е ваксиниран, или да се тества”, каза образователният министър.

Той обясни и доводите тестовете да се правят в училище, а не вкъщи.

„Имаме известни съмнения, че има вероятност тестовете вкъщи да бъдат манипулирани. Крайното решение на здравното министерство е такова. Тестът се прави пред всички и ако има позитивен тест, детето се отделя”, каза просветният министър.

Денков припомни, че от 15 септември до 15 октомври броят на заразените деца на дневна база се е увеличил с 5 пъти.

„Преди седмица имахме 500 заразени деца, а тази седмица вече сме на 350. Очакваме следващата седмица да са още по-малко. Създаваме нова среда, в която връщаме децата. Резултатът от никакви мерки е разболяване на децата”, каза ресорният министър.

Децата, които са преболедували и имат документ, няма да бъдат тествани. Същото ще важи и за по-големите ваксинирани деца, добави акад. Денков.

Според него родителите, които решат да задържат децата си у тях, трябва да се включат активно в процеса.

Министърът добави, че се обсъжда учителите да получат допълнително възнаграждение за извършването на тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
30
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
До 120 майката: Тестове са недостоверни!!!! Може да покаже положителен от други фактори (за това не искат да тестват ваксинирани и преболедували) и след това ще има още Тестове който не са "щадящи" и ще им бъркат в носа, за да се установи дали наистина е положителен!!! И следващата стъпка е да ги ваксинират!!!!
120
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИЗНАВА СИ,Ч Е НЕ ЦЕЛИ ОЗДРАВЯВАНЕ, А ВКАСИНАЦИЯ!
119
4
 
1
 
! Отговори
ДО 123 преди 2 години
ПИЧ, НОРВЕГИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЗАПАДНА ДЪРЖАВА С ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТМ, МАСОВО СА С ПО 3 ДЕЦА! ПИШЕТЕ ГЬОТЕРЕ! ПОСЛЕ НИ СЛАГАТ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ С ТАКИВА ОЛ ГОФРЕНИ И НИ НАРИЧАТ АНТИВАКСЕРИ!
118
9
 
8
 
! Отговори
да сме реалисти преди 2 години
Мили хора, колкото и да не му се иска на мнозинството да се ваксинира, разпореждането е отгоре и ще бъде наложено в следващите 2 години. Няма никакво значение кой е на власт.
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
AKADEMIK?ПФФУУ!
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е по предложение на норвежките НПО-та, които не успяха да прокарат *** конвенцията у нас и сега ще изпозараят родителите за да останат децата сираци и да могат да ги осиновяват, понеже там са *** повечето и раждаемостта е много ниска.
115
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще тестват здрави деца, да им осигурят безопасна среда в училище, нищо че се возят в градския транспорт, за да стигнат и да се приберат. В тази работа единствената полза е за доставчика на тестовете.
114
2
 
19
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Предлагам следното решение, за да няма трайни психически последици за децата от десоциализация, да се организират родителите и да водят децата си в една и съща сладкарница сутринта за онлайн обучение! За деца в сладкарниците сертификати няма! Почти във всички сладкарници има WiFi.
113
3
 
9
 
! Отговори
Майка преди 2 години
Какви са рисковете, ако на детето ми се направи такъв тест. моля, ако знае някой да пише.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обърнем знамето!!!
111
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този дали е илюминат?
110
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги пускайте там. Всичко може да се случи. Нищо не ги спира. Нали виждате какви продажни хиени са.!!!!!!!
109
18
 
2
 
! Отговори
12 преди 2 години
Това е българинът - реве, реве, а когато му предложат решение, започва едно насъскване едни други и култовата реплика: "Не знам как да стане, ама така не може". Паниката е заразна и тези, които няма какво друго да правят, гледат шоу и подклаждат огъня. Има избор, ама и изборът е конспирация. Вдигат плакати, че образованието заминава, а сега "Няма да си пусна детето в този концлагер". Изоборът е малоумие и решенията са малоумие. Тогава какво?!
108
1
 
15
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
Италиянското Министерство на Здравеопазването - Статистиката до Момента показва, чи КОВИД е убил много по-малко, ама много по-малко, от Обикновен Сезонен Грип, след разследване на Министерството на 130 000 записани в смъртният акт като Убито от КОВИД, се оказва, че само 3783 са наистина Убити от КОВИД, което прави КОВИД в Пъти По-Безопасен от Обикновен Сезонен Грип, не е Фалшива Новина, може да Гледате Пресконференцията и на видео в Интернет на Итилианското Правителство!!
107
0
 
9
 
! Отговори
nfnf преди 2 години
Жалки...............
106
1
 
26
 
! Отговори
Този преди 2 години
ни казва следното: Пуснете децата си на училище с тестове, та после да ги набодем. Ако не щете с тестове, ще ви предложа без тестове, за да ви измамя. Само ги пуснете на училище, а аз ще им бия отровните ваксини, за да измрат след време. Искам само да ги пуснете! -------- Скъпи родители, нека всеки да казва на всеки срещнат да не пуска децата на училище, защото сме във война и ще ги уморят.
105
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше тълпата да го стигне.
104
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да вземе да си ходи,твърде много се задържа! ОСТАВКА!!!
103
1
 
22
 
! Отговори
Зеленият цървул преди 2 години
Ето това е промяната на Гадев
102
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министре, гледам, семейство нямаш, деца нямаш също.А и на нищо не приличаш. Как да те кълне човек, като няма за какво да ти е мило?