Проф. Кантарджиев: По-добре е децата да се тестват вкъщи

Точността на тези тестове е около 90%, каза консултантът на СО
8 ное 2021 09:34, Ния Христова
125
Проф. Кантарджиев: По-добре е децата да се тестват вкъщи
Снимка: БГНЕС
По-добре е децата да се тестват срещу COVID-19 вкъщи и родителите да подписват декларация за резултата, отколкото пробите да се взимат от училище, коментира пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столична община по ваксинирането. 
 
Той обясни още, че 30 минути преди взимането на пробата децата не трябва да са консумирали храни или напитки, за да може по този начин да се избегне грешен резултат.
 
"Тези тестове са с по-ниска чувствителност от PCR-а. Точността е около 90%. В цяла Европа родителите се справят с тези тестове", допълни Кантарджиев и каза още, че при евентуален положителен резултат ще трябва да се потвърди и с PCR.
 
Той е на мнение, че връщането на децата в клас е предпоставка за увеличаване на случаите, но смята, че спирането на малките ученици не е било необходимо, тъй като 4% от паралелките между 1 и 4 клас в София са били под карантина преди 3 седмици, когато децата се върнаха към онлайн обучението.
Още по темата
 
Проф. Кантарджиев прогнозира, че следващите дни ще има висока COVID смъртност заради броя на заболелите през последните седмици. Консултантът към СО допълни, че в отделенията на ВМА и МВР-болница има над 100 пациенти в тежко състояние. В "Пирогов" на интензивно лечение са около 50 души, а в другите големе столични болници - по около 30 души.
 
"Трябва да се подготвим, че тази и следващата седмица ще има увеличение на смъртните случаи. Аз не съм привърженик на локдауна", подчерта още той. 
 
Относно това защо ваксинираните също се заразяват, проф. Кантарджиев обясни: 
 
"Винаги има пробив по ваксината. Около 70 души от 1000 ваксинирани могат да се заразят и могат да са заразни няколко дни, но не 14, както е неваксинираният. Ще отделят и по-малко количество от вируса". 
 
Според него ваксинираните, които са били на лечение в болница, трябва да се тестват за антитела, за да се установи дали са били с фалшив документ за имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЛУ мpъcнитe и пpoдaжни ръце от децата ни!
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете къде е Кунев! Има нещо гнило в Дания.
53
0
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Уличните кучета са в лагер на смъртта в Долни Богров. Останалите живи 1500 кучета лежат там по 6 в клетка, сред ***. Докато кака димитричка тиктока тъпчи нов померан в чантата си
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев е в военна болница бере душа тройно ваксиниран молете се за него и си опичайте акаъла размърдайте си мозъка
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прецизно ще се тестват вкъщи децата от Столипиново. И не само там. ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА!!!
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ако някой може да ми обясни каква е вредата от тестването... "само за 2 седмици, за да" изгладим кривата""... получихте ли сегрегация с отнемане на права?? Сега са се захванали с най-опасната част от обществото-бъдещите майки и бащи. НЕ им трябва разплод. Сега ще ги "тестват безплатно" - ще изпишат нужният ИМ % инфицираност и... от ТАМ до "mandatory" бодене ще е само крачка. Мечтата на евгеника-депопулация. Нали тВа ние направихме с кучешките глутници 10 г назад-къде са сега ТЕ?
49
0
 
17
 
! Отговори
Къде е Кунчев ? преди 2 години
Кажете къде е, че почнах да се съмнявам, че :1. Въобще не се е ваксинирал и за това е в болница в тежко състояние или2. Се е ваксинирал с 3 дози и за това е в болница в тежко състояние.
48
0
 
14
 
! Отговори
Рептиломинат преди 2 години
Мустакатият пич каза, че ваксинираните карат ковида леко, дори да влязат в болница.
47
1
 
8
 
! Отговори
Кунчев ли? преди 2 години
Кунчев е на хотел - кара ковида по халат
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде пак простотии от голяма по-голяма.. "ваксинираните, които са били на лечение в болница, трябва да се тестват за антитела, за да се установи дали са били с фалшив документ за имунизация" и къде пише, че "ваксината" е 100% ефективна.. пък и нали нямало тест, който да покаже какви точно антитела има? оплитате се в лъжите си, че не се и усещате - пълни де*или
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪДЕ Е КЪНЧЕВ!?!?!?!?!? АЛО РЕПОРТЕРИТЕ
44
1
 
13
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Шъ прираднат от глад :)))) Кой ще ги провери, дали не са яли. Тестването е проформа-за да усвоим парите на ЕС!
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и на децата вече да гледаме като на прокажени и да им всяваме комплекси и неувереност. Евала, тъпчи ги от малки, че да направят по-лек и безобиден преход към това, което ни чака.
42
3
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЩЕ ИЗПОПРИПАДАТ МАЛКИТЕ, А И ПО- ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ БЕЗ ХРАНА И ВОДА ПРЕДИ ТЕСТВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ! ЯВНО НЕКОИ ХОРА НИКОГА НЕ СА ГЛЕДАЛИ ДЕЦА!!!
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е докторът на годината,главния здравен инспектор,ваксинилраният 2 или според слухове, 3 дози доцент Ангел Кунчев?
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29Кунчев 25 дни вече не може да се оправи от вируса, който сам си натресе с три дози в рамото. Интересно, че журналистите млъкнаха по темата, като преди това бе любимият им персонаж.Ако така леко се кара Ковид след ваксина, не благодаря.Изкарах го два пъти в края на 2019 и началото на 2020 година в къщи на чай, почти без храна и аспирини. Това е най сигурния и доживотен имунитет. А на Кунчев му желая искрено да оздравее въпреки глупостта си
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 свали си едно безплатно арр с кирилица и спри да даваш мнение до тогава. Когато се правиш на загрижен за родината си, вземи че го покажи на яве с нещо елементарно, писане с родната азбука за начало.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете нищо за другия рекламен агент на ваксините - Кунчев?
37
3
 
14
 
! Отговори
пак този преди 2 години
Този да каже ваксиниран ли е и какво е състоянието на Кунчев!По тези въпроси нито дума!Чудно е,че днес не ни е занимавал със синът си или с произхода си ,вместо с това,което но интересува.
36
2
 
1
 
! Отговори
Do 34 преди 2 години
Ama az nw razbiram , a6to vqrvate na danni do6li ot kitai te tam gi promenqt kalto si iskat, da ne govorime 4e ima tolko zatanteni i izostanali regioni, 4e e malko verqtno da vodqt tam kakvato i da e statistika. Prosto e sme6no kitai da se dava za primer.