Хърватският президент сравнил локдауна в Австрия с фашизъм

Посланикът на Хърватия е извикан в австрийското МВнР
18 ное 2021 14:48, Елка Василева
86
Хърватският президент сравнил локдауна в Австрия с фашизъм
Снимка: архив, БГНЕС

Хърватският посланик в Австрия Даниел Глунчич е бил привикан в австрийското министерство на външните работи заради изказване на президента Зоран Миланович за австрийската политика спрямо коронавируса, предаде агенция Хина, позовавайки се на хърватското посолство във Виена.

Мога да потвърдя, че бях повикан в австрийското външно министерство, заяви Глунчич, отказвайки да съобщи подробности за разговора.

Още по темата
Според съобщение на австрийското външно министерство посланикът е бил привикан заради "крайно необичайни изказвания на президента Миланович, които остро са били отхвърлени".

"Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо. Наша отговорност е да защитим гражданите на Австрия и ние действаме съответно", заяви австрийското външно министерство, цитирано от агенция АПА.

Ние ясно изразихме изненадата си от тези изказвания пред хърватския посланик в Австрия, заяви представител на австрийското външно министерство.

Австрийските медии цитират изявление на хърватския президент Зоран Миланович след аудиенция при папа Франциск във Ватикана в понеделник, че решението на Австрия да наложи локдаун на неваксинираните хора е "глупаво" и му напомня за трийсетте години на 20 век.

В понеделник Австрия наложи ограничения на свободата на движение на хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13. всички сме смъртни. да спрем да живеем, за да може някой 85 годишен да се чувства в безопасност? животът е за здравите. болните са пътници и на всеки му идва времето. това е като да искаш да спреш листата да падат от дърветата през есента и да обвиняваш някого, че продължават да падат листата. колкото и набодени да има, още повече ще мратт. маймунизирайте се и стискайте палци есента да ви подмине... клоунада.
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 - Ти го каза хората, които са опасни за себе си и околните. Ми айде обясни сега как ваксинираните дето разнасят КОВИД не са опасни, а неваксинираните дето разнасят КОВИД са опасни. Ако си мислиш че има разлика си по-заблуден от сляпо теле в блато, нощно време, през есента, по време на дъжд, докато е полно от шап и халюцинира, че го гонят глутница диви чакали с надървени чепове.
20
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че хърватите не са ли фашияги,отказаха се от кирилицата,станаха католици..те са си предатели още от време ОНО!!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези които предизвикват ПТП -та им отнемат книжките и правата да управляват автомобил и понякога влизат в затвора.
18
39
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е фашизъм не знам,да оставиш хората да умират и да ги оставиш на произвола на съдбата или да предприемеш подходящи мерки? Не е фашизъм когато спасяваш човешки животи ,а обратното.Фашизъм е когато предпазваш дадена група по расови и национални различия.Ако затворят например всички балканци в къщи и ги оставят без хляб и вода е фашизъм.А когато наложат ограничения на хора ,които са опасни за себе си и околните е профилактична мярка.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 - Ами то всяка година от ПТП-та умират хора колокто 1 Несебър. Дай да забраним колите тогава, за общото здраве мисля. Никакви МПС-та в България само пеш ще се ходи, че и каручките се обръщат. Дори няма да даваме да влезе тук нещо с мотор. Знаеш ли колко животи ще спасим? Ама това, че живота ще стане многократно по-труден е*и го. Важното е че ще си живеем нищо че ще е в мъки. И с КОВИД така, ако затворим всички никой няма да умре от КОВИД, много от глад ама е*и ги.
16
1
 
24
 
! Отговори
Един преди 2 години
До 13Винаги до сега се изолират болни да не разнасят зараза, сега затварят здравите ,уж много загрижени, и това как се нарича
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Словения и Хърватия не чакат да ги сочат с пръст в ъгъла и да ги позиционират като корумпирани и проблемни и си позволяват да говорят, така както наш политик никога не го е правил. Преди 2 седмици президента на Словения наруга яко Марк Рюте, че му праща една холандска евродепутатка да каля Словения, а сега и Хърватия не си мълчи. Същата евродепутатка в София се държа като генерал губернатор и така и не се намери някой да я сложи на място...
14
1
 
22
 
! Отговори
Йосарян преди 2 години
Не ми се рови по стенограмите, но се обзалагам че мога да намеря дословно как Адолф е казал "Наша отговорност е да защитим гражданите на Австрия и ние действаме съответно" - когато е защитавал от еврейската "зараза". И тях са ги обявявали за "заразни", ако не знаете.
13
1
 
19
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Прав е
12
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе е ли фашизъм да знаеш,че ще умират хора и да не ги предпазиш?По скоро фашизъм е в балканските държави,където хората ги оставят масово да умират.В България на пример само за година са отишли от ковид хора колкото един град Силистра,и политиците от всичкимпартии се хвалят колко добре са се справили.За Хръватска не знам коко са жертвите ,но предполагам,че са в пъти повече от това което е в Австрия.
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тие Шикългрубери да не обясняват на хърватите те са били мачкани от нацистите, а Австрия е била в състава на нацистка Германия, а при анексираето им посрещат Хитлер с цветя.
10
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинацията е доброволна, но носовете си от къщи навън не можете да покажете без сертификат, че доброволно сте предали в жертва личното си здраве в името на хипотетичното обществено здраве.
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо. Наша отговорност е да защитим гражданите на Австрия и ние действаме съответно" ---- Обществения интерес не е над личния, този фашист да си го набие в глават. Те нацистите също са действали по същия начин да защитят гражданите от еврете.
8
2
 
46
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Я прочетете дефиницията на фашизъм и вижте има ли нещо което не съвпада
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега световното задкулисие ще фишне хърватския президент като наш Бойко. Който не слушка пада от власт с машини от чужбина.
6
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
OK нека да проверим твърденията. През фашизма групи хора на база на произволни характеристики са затваряни в гета под карантина и карани да носят идентификация затова, че са от "нечистите" и това ги прави "опасни за обществото". В Австрия прозиволни хора биват затваряни по домовете защото са "нечисти" и са "опасни за обществото". И в двата случая хората "Опасни" са били затваряни за "всеобщото благо и да се опазят хората". Айде сега обяснете как сравнението е неуместно? Щото невакс не са евреи?
5
1
 
39
 
! Отговори
О чуден преди 2 години
Бетер фашизъм!То освен фашисти и хитлеристи тая Австрия друго ражда ли?
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е посланика точно това си е.
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С аргумента "грижа за населението" един австрийски художник изби 20милиона, от тези за които трябваше да се грижи!Нищо необичайно в Австрия!