ЕС ще актуализира "зелените сертификати"?

Това ще е основен въпрос на срещата на върха
23 ное 2021 18:45, Нели Христова
81
ЕС ще актуализира "зелените сертификати"?
Снимка: БГНЕС

ЕС се готви да актуализира сертификата COVID, който улеснява пътуването в рамките на блока, тъй като приемането му е застрашено от ограничения в някои държави членки, засегнати от рязко нарасналите инфекции.

В понеделник еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидес заяви пред Европейския парламент, че тази седмица се подготвя преразглеждане, за да се защити "успешната история" на цифровия здравен сертификат на ЕС за коронавирвуса.

Сертификатът, подкрепен от законодателство, одобрено от Европейския парламент, влезе в сила през юли и позволява на притежателите му, пътуващи в рамките на Европейския съюз, да докажат, че са напълно ваксинирани, имат скорошен отрицателен тест за COVID-19 или са излекувани от коронавируса.

Използването му помогна на европейски летни дестинации като Гърция да се възстановят, а оттогава няколко други държави извън ЕС, като Великобритания, също се включиха в системата.

Но увеличаването на броя на случаите в няколко държави от ЕС, тъй като зимата принуждава хората да се затварят в помещения, накара някои правителства отново да започнат да затягат ограниченията.

В Австрия е въведена национална забрана за влизане в страната, в Нидерландия - комендантски час за баровете, а Германия е готова да обяви нови мерки.

Няколко държави, сред които Гърция, Франция и Германия, преминават към изискване за трета подсилваща ваксина, за да се счита, че някой е напълно ваксиниран, като се имат предвид все повече доказателства, че ефективността на сегашните ваксини намалява след четири или пет месеца.

Но на ниво ЕС това би оставило няколко, предимно източни, държави-членки изолирани, предвид сравнително ниските нива на ваксиниране дори с една или две дози.

Някои от тях подчертават, че промените в сертификата на ЕС трябва да бъдат приети повсеместно.

"Не може да има разлика между Люксембург, Гърция, Германия и Франция", заяви външният министър на Люксембург Жан Аселборн.

Очаква се въпросът да бъде един от основните, които ще бъдат разгледани на срещата на върха на ЕС, насрочена за 16-17 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде приемайте третата доза за сертификат, а тези с две дози - неваксинирани. До 8 *** доза има цели 6 - действайте
38
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нелегитимнисертификати щели да ги легитизират. Майна ви райна.
37
5
 
41
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
40. Да Радев е ПРЕДАТЕЛ!
36
3
 
53
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Подчинените на Сорос и в същото време -ПАРАНОИЧНИ ХИПОХОНДРИЦИ ми изтриха коментар хахахахахахаха.Страх, гузност,но и наглост.Това е профила на тези,които са админи тук.Момчета и момичета-не се мислете за недосегаеми.
35
6
 
52
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ГЕЙТ/С: ДА НЯМАТЕ ДРУГ БОЦ ОСВЕН МЕНЕ! 6 ДНИ В СЕДМИЦАТА СЕ ВАКСИНИРАЙ ,А СЕДМИЯ ДЕН ОСТАВИ ЗА МОЛИТВИ КЪМ БОЦ! ПОЧИТАЙ МАЙКА СИ И БАЩА СИ И ВАКСИНИРАЙ ГИ НЕЗАБАВНО ДОРИ И ДА СЕ ДЪРПАТ! НЕ УБИВАЙ ВАКСИНИРАН! НЕ ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАЙ С НЕВАКСИНИРАН! НЕ КРАДИ ОТ ВАКСИНИРАН! НЕ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАЙ ПРОТИВ ВАКСИНИРАН! НЕ СИ ПРАВИ КУМИРИ ОСВЕН БОЦ И СВЕТАТА ВАКСИНА! В ИМЕТО НА БОЦ, РОЖБАТА МУ КОВИД И СВЕТАТА ВАКСИНА! АМИН
34
5
 
73
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
Абе, кога започват да монтират абокатите на ФАКсинираните овчици? Че ще трябва да ги ФАКсинират редовно, грехота е да хабим такива количества спринцовки и игли, ще замърсим планетата! :)
33
3
 
68
 
! Отговори
Bili преди 2 години
фалшивите сертификати са полезни за новия строй. затова се толерират. не се поддавам. само чакам на децата ръка да вдигнете.
32
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май е време за референдум пък каквото народа реши
31
6
 
26
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Пишеш некомпетентни небивалици , има статия в " Natural " , ако не си запознат медицински сайт. Ето малко превод : " Всеки човек е с уникален организъм и имунна система и реагира на ваксините различно. Английски и израелски учени публикуваха изследвания от ваксинирани в началото , 47% имат клетъчен имунитет за десетилетия , 43% са с намален и за тях се препоръчва трета доза, 10% са с 0% имунитет. "
30
91
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден измират по около 200 антиваксъри.
29
5
 
90
 
! Отговори
хаххахахха преди 2 години
Заврете си зелените сертификати там, където слънце не огрява, след това си сканирайте кю ар кодовете, докато не стигнете до оргазъм! А аз ще си гледам кефа извън гнилата ви фашизирана схема! :)
28
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един вид монополизиране на имунитет, ако искаш имунитет ще трябва да си го купиш. Дори и тогава няма да е сигурно, че няма да те затворят, като животно.
27
103
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са със забавено умствено развитие. Вече са с 25 000 по-малко и тепърва ще намаляват.
26
3
 
107
 
! Отговори
ВАКСИНДЖИЕВ преди 2 години
Във махалите където са с 0% "ваксинирани" не може да се влезе, купища трупове до небето. Поне така трябва да е според официалната ковид-приказка.
25
4
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, наистина тези само с две дози са си почти антиваксери. Трябва да има доливане на препарат на 3 месеца, за да е абсолютно сигурно , че няма да те пипне вируса. То ще те пипнат ред други неща, но това е отделна тема. Да не се окаже накрая, че българите и джипситата не са чак толкова прости?
24
4
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сирия щото е ваксинирано само 1% от населението - там е труп до труп, милиони са измрели от тая страшна зараза. Афганистан с неговите 0.2% ваксинирани направо няма вече кой да ги погребва, всичките са измрели. Добре че ние сме се ваксинирали поне на 25% и затова няма да измрем изцяло.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24, и от къде знаеш, като тоз вирус е на има няма година и половина?
22
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А доживотен сертификат за преболедуване ще има ли? Тия продължават да узаконяват зелената тоалетна хартия.
21
59
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирусите не дават дълъг имунитет. Без значение дали е от ваксина или от преболедуване . Набийте си го в главите и стига разтягане една и съща дъвка в тия форуми!
20
4
 
77
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Трагикомично е, че вече тези, които скачаха агресивно за ваксините и срещу всеки, който не иска да се дупчи с тях, започнаха да се усещат, че дори 109 ваксини да си сложат, няма да им се върне свободата. Доста наивно е да си вярваш, че след хилядолетия робство изведнъж ще си свободен. С тази фалшива свобода до тук бяхме. Който може, да си изпълни някоя мечта, ако има такава. Опитвам се постоянно да намирам рационални blue pilled обяснения за всичко което става, но е трудно.