Учени смятат, че до края на 2022 г. коронавирусът може да се самоунищожи

Проф. Гетов: Работи се върху обща ваксина за всички коронавируси в бъдеще
Обновена: 4 дек 2021 19:58 | 4 дек 2021 19:13, Анисия Иванова
164

Германски учени смятат, че до края на 2022 г. коронавирусът може да се самоунищожи, каза за предаването "Брюксел 1" проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

"Не съм вирусолог, но доколкото знам 20 и няколко, почти 30 мутации има Омикрон, което вече е сериозно доказателство, че самият вирус се променя до такава степен, че може и да изгуби своята виталност и да се самоунищожи така, както е имало други вируси, както SARS-1 примерно преди 12 години“, обясни той.

"Има голямо проучване на германски изследователи, което прогнозира, че през втората половина на 2022 година коронавирусът ще се самоунищожи, тоест, ще се отдръпне“, каза проф. Гетов.

"Има и учени, които казват, че това ще се превърне в така наречената ендемична зараза, ще се появява в популации, където е ниско ваксиналното покритие. Разработват се вече панкоронавирусни ваксини, които да обхващат цялата гама от коронавируси (защото вирусите са ретровируси, коронавируси и така нататък), работи се много упорито в тази насока - обща ваксина за всички коронавируси изобщо в бъдеще“, анализира ситуацията експертът.

Според проф. Гетов държавите са реагирали остро срещу Омикрон заради предстоящите празници.

Целия разговор на Милена Милотинова с проф. Гетов вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
14
 
! Отговори
Лален преди 2 години
До 125- не смея да ти харесам поста но си е самата истина. Гответе се момчета, въоръжаваите се и тренираите. Толкова ваксиниран народ има вече че скоро може да има и размирици. Дано да греша, но скоро ще има поля от гробища, глад и размирици и любимите им роми имат място в тоя план.
102
36
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Хайде, стига с този Кунчев, бе антиваксаджии!Да ви пратя ли статии за върли антиваксъри, които умряха от вируса?Които ни убеждаваха, че това е леко вирусче.
101
2
 
19
 
! Отговори
падналият ангел преди 2 години
И ще командвам света ,зашото така е писано.И ще всявам страх чрез излюзии и ще пребъде царството ми чрез хората.Всявам и посявам в неверните души изцерение на коронавируса и чрез зрителна и физическа измама всичко е истина до самият край на вашите души.Мразете се и аз ще ви обичам . Сатана: псалм неизвестен !
100
3
 
31
 
! Отговори
Лален преди 2 години
Нека учените да кажат колко ваксинирани роми има? Въоръжени ли са ромите в махалите? Знаят ли учените че ако утре има гражданска война първо учените, журналистите и политиците ще търсим? ТЕ унищожиха България и сега я наричат територия. ТЯХ ще търсим първо.
99
1
 
27
 
! Отговори
ангел или дявол преди 2 години
Този вирус ще си отиде ,ще дойде друг ...предполагаме по-страшен по въздуха или водата!Учени химици не спят -работят неуморно за милиардери с дяволски души и подвластните им правителства ! Така ,че спете спокойно "деца" следва нова "смърт " Дяволите добре планират нещата !
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, не се птецаках значи, че не се ваксинирах
97
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недейте така бе учени. Пфайзер и модерна се канят десетилетия този вирус да ги храни.
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ще се самоунищожим по-рано със сигурност.
95
4
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Чакайте, това ще стане чак 2025-та година. По-рано няма как да се отървете от вируса.
94
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щял да се появява, където било ниско ваксиналното покритие. Ха ха ха. Абсолютна лъжа. Сега на практика се вижда, че вирусът се появява, там където има най-много ваксинирани.
93
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че са закупени ваксини за 2 години напред, едва ли ще позволят вирусът да изчезне по- рано. Пак ще пуснат някой нов вариант.
92
2
 
24
 
! Отговори
Нееее преди 2 години
ФАЙЗЕР ВЕЧЕ ПРОИДВЕЖДАТ МИЛИАРД ВАКСИНИ ЗА МЕСЕЦ И ПРЕДВИЖДАТ УСКОРЕНИЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО!! ПРЕДВИЖДА СЕ ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОНЕ ЗА 10 ГОД. НАПРЕД!
91
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез учени май трябва да се самоунищожат преди края на 2022. "Работят" върху нови маркетингови трикове. Демек, поне още ведъж, само веднъж.
90
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете за бойното отровно вещество фосген. Аз вече го направих, и ми стана страшно. Симптомите на отравянето приличат на тежките случаи на короната. Безцветно е, и има скрит период. Лекарите и химиците знаят - Дозата прави отровата. Нищо не пречи самолетите да ръсват по малко тук там. Останалото го вършат телевизорите и болниците и правителствата. БигФарма и филантропите потриват доволно ръчички.
89
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойникът на Кунчев изтрезня ли вече? Ще ни го покажат ли най-накрая?
88
2
 
23
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Миролюб Бенатов.. не е случайно, за гетата не е сигурно, но в малките градчета, селата и други неизродени места, хората са природно интелигентни и имат здрави инстинкти. Това е за развитите страни, а в Бангладеш, Индия и други подобни са набодени яко неспособните да извършват елементарни мисловни процеси. В животинските ферми винаги има 100% ваксинация.
87
0
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Стига си трил бе тRавестит !
86
7
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Преди вирусът да се самоунищожи, ние българите, ще се самоунищожим политически !
85
2
 
11
 
! Отговори
ваксираният певец преди 2 години
до Ваксиниран ; То за вас вече има боц-боц в рамото ! Следващото боц-боц ще е ниско под гърба в една централна точка ! Ваксинационен център - централния софийски ... Тамошните загоряли ваксинатори много ще ти се зарадват .
84
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Япония 80% са ваксинирани. Освен това имат строги мерки. А японците са дисциплинирани. Затова нямат много нови случаи.