Във Франция разследват 400 мрежи за фалшиви сертификати

Затворени са нощните клубове, затягат се мерките за социална дистанция
13 дек 2021 08:35, Елка Василева
36
Във Франция разследват 400 мрежи за фалшиви сертификати
Снимка: архив, БГНЕС

Франция е започнала 400 разследвания на мрежи, осигуряващи фалшиви COVID сертификати, съобщи вътрешният министър в момент, когато настанените в болници пациенти с COVID-19 рязко се увеличават в цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

През последните дни случаят с жена с вируса, починала в парижка регионална болница, след като представила фалшив сертификат за ваксиниране, привлече вниманието на френските медии.

Завеждащият интензивното отделение в болницата заяви, че ако е било известно, че жената не е ваксинирана, са щели веднага да й приложат лечение с антитела.

Властите са установили няколко хиляди фалшиви сертификата, които се използват в цяла Франция, каза вътрешният министър Жералд Дармамен по Радио ЕрТеЕл.

Той информира, че са в ход около 400 разследвания за търговия с фалшиви сертификати, включително някои, свързани със здравни служители.

Френското правителство затяга правилата, свързани със здравните паспорти. Те са задължителни за посещение на всички ресторанти, както и за увеличаващ се брой събития и обекти. За да получи здравен сертификат, човек трябва да докаже, че е напълно ваксиниран, да има отрицателен тест от последните 24 часа или наскоро да се е възстановил от COVID-19.

Правителството затвори нощните клубове и затегна мерките за социална дистанция, но се опитва да избегне нов локдаун.

Здравният министър Оливие Веран каза за в. "Паризиен", че 90 процента от хората над 65 години вече са си поставили бустерна доза ваксина.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
400 мрежи. На мен ми се струва че са изтървали вече работата.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо няма мрежи за фалшиви свидетелства за ваксините срещу туберкулоза, морбили, тетанус, дифтерия, коклюш и т.н.? Ум да ти зайде от тоя супер комплициран въпрос...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С фалшив ПСР става най-лесно. Почива си човекът две седмици и - толкоз! После никога не можеш да докажеш кой е бил болен реално и кой- не. Отделно от това - на геноцидната политика на ковид мафията и ковид отка чалките всеки има пълното право да противодейства - на насилието следва да се даде явен и силен отпор!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасни са единствено фалшивата пландемия, геноцидът и нацизмът, наложени над света от ковид мафията.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега хората ползват друг подход - фалшив ПСР, т.е. отива болен и вади от няколко лаборатории за няколко души. Ако се разбере с лаборанта на място - може от една и съща да направи няколко поредни положителни проби за няколко души. Кого и как ще хванат после? Смешки! Е, случва се често един и същ човек да има различни резултати, но на фалшива пландемия, фалшив тест и фалшив сертификат какво истинско да търсим? Пък вие си мислете, че някой някого бил хванал. И че въобще сертификатът има значение.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, Само в Бългалия имало карупция аха..дообре.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно има ваксинирани заболели. Антиваксърите както и да въртят, това е положението. Всички страдат от безотговорните шмекери.
22
0
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Ама франките не правят такива работи. Те са авропейци най-чиста проба...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тъпо извинение за неработещи ваксини. Що не са я тествали има ли антитела, то половината боднати ги нямат. Ваксините не работят и сега се чудят как да замажат геноцида дето направиха с народа.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюксел първо да разследват офшорките на Шиши и после да се занимават с фейк ваксини.
19
2
 
9
 
! Отговори
Печата на звяра 666 преди 2 години
Хей *** утре като дойде АНТИХРИСТ и като почне да Ви маркира. И тогава ли ще ми се правите на големи католици бре???
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък,да не видят нещо от нас.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учете се от западняците будали!!! -------Хайде, че тук с аверите сме 10 човека и сме готови да си п---латим. Ако не става в БГ пла---щам си в чужбина. Там хората имат сайтове, всичко става за секунди. Кво чакате още??? В гърция, защо масово са болни? Защо ваксата е задължителна? Щото навсякъде бецалин и фейк вакс. Бам!!! Ще учете Вие византийците как да мамят АНТИХРИСТ. ---
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ония там на Запад правят пачки, ние сме по-големи католици от папата. ***@@ маса българска.
15
0
 
3
 
! Отговори
Спри се!!! преди 2 години
До "У нас всичко затихна, няма един в затвора, няма осъден, няма нищо. Съдебната система спи зимен сън"Ти внимавай кво пишеш. Като су голям разследващ отивай в чужбина и ги разследвай тях. Там ще ти дадът голяма награда. Има теми, за които... твоя шеф *** питай го да ти обясни нещата.
14
0
 
10
 
! Отговори
Журналист папа преди 2 години
Кой си ти бе журналист, че да оспорваш свободната ми воля. Ако искам фейк си купувам. Ако искам вакса отивам да ме боцкат. Мое си е тялото. Аз казвали ти в коя дупка да го слагаш на жената ти? Кои сте Вие бе журналисти. Мълчете си там и не се занимавайте с разследвания за фейк сертификати. Отивай там в чужбина и разследвай чужденците. Те продават в пъти повече. Станахте по големи католици от папата. Утре като дойде 4ти бустер и като кажат задължителен, но може да умреш, може и да не умреш. И?
13
0
 
1
 
! Отговори
ахахахахах преди 2 години
До dakotabg Ти специално още запетаите имаш да учиш, така че остави вирусологията.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети закон на Нютон.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавайте фейкове. Пазара има. Брюксел сами да си разследват. Едно време що не разследваха Чекмеджан? Що не разследваха Шишо? Трябваше Америка да им каже, нали? Запада какво прави? Генерират печалби от фейк ваксини. Коя страна не продава оръжия? Коя страна не продава тайно наркотици, за да си спонсорира техните тайни елитни подразделения. Хайде стига глупости. На никой не му пука, колко велик журналист си?! Разбра ли? Разследвай там нещо и не се занимавай с фейк сертификати.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 Хаха, да! И аз това се питам - гриповете, ИДИЛ и въобще миналите страшилки се стопиха. Ковид ги канибализира :) Клоунски свят.