Гърция смекчи изискванията за тестове за пристигащите

Мерките ще са в сила от 19 декември до 10 януари
Обновена: 17 дек 2021 14:50 | 17 дек 2021 14:48, Елка Василева
17
Гърция смекчи изискванията за тестове за пристигащите
Снимка: архив, БГНЕС

След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално обявените мерки за пристигащите в страната граждани, предаде ДПА.

Първоначално Атина обяви, че от 19 декември ще изисква негативен резултат от PCR, направен до 48 часа преди пристигане на територията на Гърция. Мярката трябва да важи както за неваксинирани, така и за ваксинирани лица.

След като на срещата на ЕС в четвъртък в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц и други лидери се обявиха против задължителното тестване на европейски граждани, Гърция промени изискванията си за пристигащите.

Сега за пътуващите ще се изисква отрицателен резултат от PCR тест в рамките на 72 часа преди пристигането или бърз тест в рамките на 24 часа.

Агенцията отбелязва, че в Гърция са потвърдени 17 случая на Омикрон и целта на мерките е да се ограничи разпространението на вируса.

Гръцката агенция АНА-МПА съобщава, че мерките ще са в сила до 10 януари. Контролът по изпълнението им ще е отговорност на компанията-превозвач.

Заради новия вариант на COVID-19 временно се ограничават фериботните връзки с Турция, а с намален капацитет са корабите, плаващи по маршрута Гърция - Италия и Гърция - Албания.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ar преди 2 години
БГ лъжи пак! Колкото и лошо да изглежда последния месец Турция пак покупателната им способност е 2-3 пъти над нашата. Супер производство си имат и ще се оправят рано или късно. Едроган каза, че стремежа им е към топ 10. Казвал съм и го преди - ако Америка не ги натиска с терористи и санкции те вече щяха да са близко до развитие като една Франция. Запада и Америка ги мрази и ги натиска, защото знаят с какъв потенциал разполагат.
12
3
 
0
 
! Отговори
Българка в Гърция преди 2 години
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ХОДИТЕ ! НЕ СИ СТРУВА !!!Не им стигат тестове ! Това не са хора !Толкова много са подозрителни, злобни и завистливи !Собственото им правителство ги третира като животни !Какво остава за чужденци !!!!!!!!!!Мен ме зарази един човек с ковид тук и въобще не му пука, че заразява ! Тия *** не трябва да ги има !В България е МНОГО ПО-ДОБРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Дори и гърлежите разхлабват мерките, но нашите катили няма да махнат сертификата, защото така са им казали да правят. Жалки комплексари сте!
10
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува. Страхувам се за себе си и близките си на тази нацистка територия. Кракът ми няма да стъпи там, докато се упражнява геноцид върху собственото им население.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие геейовете, които управлявате този сайт днесбг се опитвате да превърнете пълна иззродщина и малооумщина в нещо нормално и приемливо. Никой нормален човек, няма да си прави тестове и да му бъркат с пръчка нито в носа, нито в ушите, нито в задните части. Както и никой нормален хетеросексуален мъж не би си заврял вибратор. Вие от днес бг определено не сте такива
8
3
 
5
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
Като някой природно глупав природата си го е набелязала няма шанс човека да се оправи. Иначе от началото щеше да е с по-добър късмет.
7
0
 
21
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Даа, такъв е подходът при "истинските" пандемии - *** ми-дойди ми.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ярък пример за Меркелизъм. Управление проба грешка и пак от начало.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бая свят съм обиколил, но в Гърция не съм стъпвал никога (а също и в Турция). И като гледам по всичко личи, че така ще си умра някой ден без да съм стъпил там. Макар че бях вече и в САЩ и в Англия и в много други далечни и по-близки държави.
4
1
 
14
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Е как така вчера въведоха PCR, някой лъже
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Агенцията отбелязва, че в Гърция са потвърдени 17 случая на Омикрон и целта на мерките е да се ограничи разпространението на вируса." ---- Тия така и не разбраха, че този вирус не може да се ораничи и рано или късно ще мине през всички.
2
3
 
18
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
От гръцките ливади по-зелени нема
1
2
 
19
 
! Отговори
Приключих преди 2 години
с Гърция!