"АстраЗенека" предпазва по-малко от 3 месеца след втората доза

Ефективността на ваксините е проблем, сочи в ново проучване
Обновена: 21 дек 2021 20:47 | 21 дек 2021 20:45, Ния Христова
53
"АстраЗенека" предпазва по-малко от 3 месеца след втората доза
Снимка: БГНЕС
Степента на защита, която е осигурена от ваксината срещу Covid-19 на компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca), започва да намалява три месеца след поставяне на втората доза. 
 
Това показва последно проучване, публикувано във водещото медицинско списание The Lancet, предаде БНР.
 
"Ваксините бяха ключов инструмент в борбата с пандемията, но отслабването на тяхната ефективност е проблем от известно време. Чрез идентифициране кога започва да се случва отслабване на защитата, трябва да е възможно правителствата да разработят бустерни програми, които могат да осигурят поддържане на максимална защита", отбеляза Азиз Шейх, професор в Университета в Единбург.
 
Заключенията са направени въз основа на данни, базирани на два милиона ваксинирани хора в Шотландия и допълнително 42 милиона души в Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Ваксина - това звучи гордо!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Астра Зенека? А другите елитните, по-стока ли са? По дълго ли им трае съмнителното действие? Или по-малко смъртни случаи от тях? Или те са платили статийката?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 43- Истината е че при такива вируси, с тези ваксини или без тях, стаден имунитет се постига само и единствено с естествено създаден имунитет. И ярък пример за това е Швеция, където никога не е имало и няма маски или локдауни и си живеят живота и ще си карат нормално Коледа. Нито са затваряли училища или душили децата си с маски. Нито сертификати. Само някави препоръки е имало от време на време, за да не разярят мафията от Брюлсел. Но никой никого не е насилвал- или са били изпълнявани.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
До Хасфалт- В началото дори казаваха че си 100% защитен и, че така ще прогонят окончателно вируса за месеци и то със 60% процента ваксинирани и преболедували, общо. Дори самия Фаучи го тръбеше, точно след като инсталираха Брандън за президент. А преди това, при Тръмп твърдеше, че тези ваксини с по-малко от 5-6 години изпитателен срок е престъпление да се препоръчват/а камо ли да са задължителни/! Мога да дам и линкове за това! Ама медиите сега се правят на забравили, а нас мислят за будали.
44
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Дарвин се е пообъркал. Човекът произхожда не от маймуните - а от ваксините...
43
0
 
1
 
! Отговори
Вакснат с Астра преди 2 години
Аз пък ще отида да се оплача на мама, ааааа:((((
42
4
 
3
 
! Отговори
Германски ваксър преди 2 години
Така, вие сте глупави, защото нищо не знаете. Може да ваксината да предпазва само 3 месеца, обаче ставате умни и красиви. Питайте всеки германски ваксър програмист като мен. Ние сме по-умните, ние сме елита на човечеството, щото сме боцнати.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Dnes, вижте се какво пишете само!!! Заглавие - Астра предпазва ПО-МАЛКО от 3 м. след 2-ра доза ..и още в първото изречение казвате, че Астра ЗАПОЧВА ДА НАМАЛЯВА 3 м. след 2-ра доза! Мисля, че и децата ще видят разликата в подвеждащото заглавие
40
1
 
12
 
! Отговори
?? преди 2 години
"Ваксините бяха ключов инструмент в борбата с пандемията, но отслабването на тяхната ефективност е проблем от известно време.'' И за какво продьлжавате да напирате за тези инжекции тогава?
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом сте започнали веднъж, ще се ваксинирате доживот! И всяка следваща ваксина ще ви е предпоследна! Няма такъв народ!
38
0
 
22
 
! Отговори
Хасфалт преди 2 години
"Кой ви излъга , че имунитетът е доживотен? Мангъра? Руските ***? Сами си го измислихте? Излъганите камилчета! Ха ха ха" .... кой те излъга, че 2 дози стигат, а 3, а 4? Кой те излъга, че ще имаш свобода, че с ваксината ще забравиш за ПСР? Кой те излъга, че си 90% защитен, кой те излъга, че няма да си преносител и да боледуваш, и да умираш? Кой не излъга, че бустер през 9 месеца стига, бустер през 6 месеца, бустер през 3, през 2... няма по-загубени от вас! Нас никой не успя да ни излъже!!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Риска е по-голям от препарата от колкото от вируса.
36
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 2 години
Да ти пикaя на практиката, даже дофтурняка от Пирогов се изтърва, че от 1500 преболедували дето са минали през него никой не се е върнал повторно. Аз съм пребоелдувал преди повече от година, познавам много други - никой не повтори - шорошките свин3 може да го дууате с тая опорка
35
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И боледували, и ваксинирани са защитени до 3 месеца, максимум 6. Практиката го показа. И да спорите, това е истината . Затова всички се ваксинират. В нормалните държави.
34
1
 
23
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Бустерна доза за сегашния вариант, който протича в 90 % от случаите като лека настинка, че и децата включиха в експеримента????
33
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви излъга , че имунитетът е доживотен? Мангъра? Руските ***? Сами си го измислихте? Излъганите камилчета! Ха ха ха
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксина дето де се слага на 6 месеца не е ваксина. Всичко друго е, ама не и "ваксина"."... кви 6 месеца, тука се намеква за 2, а и още ще съкратят...
31
1
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Тия неща са ясни като бял ден още от самото създаване на тия 'ваксини'! Този вирус е от рода на настинките тоест мутира и самата направа на ваксина е безпредмерна първо, защото няма време да се изпита като хората и второ, защото малко след като бъде произведена ще е безполезна.. Сега ВЪПРОСЪТ - защо е цялата тая работа???
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите са същия х.., само че плащат за рекрама и дават комисионки на вождовете - пи някое синьо манисто.
29
3
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Само лъжи и измама, само и само вярващите да започнат да се бодат всеки месец с експериментални ваксини. Привилегиите на ваксинираните скоро и те ще изчезнат. С 2 ваксини на Астра Зенека съм, като втората е от май месец и не мисля да си слагам бустерната доза