Ваксините за деца в 68 пункта, нужно е предварително записване

Препаратът е толкова ефикасен, колкото този за възрастни, увери Ангел Кунчев
332

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68 пункта в страната, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Ваксината, която вече е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.
Още по темата
При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с променен състав от гледна точка на съдържанието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от активното вещество, обясни той. По думите му при трикратно по-малко съдържание тя дава същия ефект както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, така че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и причината ваксинирането да се прави не във всички ваксинационни центрове, а във всяка област ще има точно определени места, допълни Кунчев. Той препоръча родителите, които желаят да ваксинират децата си, предварително да запишат час.

Няма разлика с досегашния начин на поставянето на ваксината - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, защото са необходими повече данни, които се очакват от другите държави, добави още Кунчев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: ваксинидецаКунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
11
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"До Германец Първо...(много безсмислен текст)" -- Тоест не можеш да ми отговориш на въпроса какъв период на реваксинация би те удовлетворил? Как се почувства като си постави сам плюс? И като дете ли са ти липсвали признанието и родителските ласки? Затова ли си такъв, какъвто си?
146
1
 
25
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
Айде почнаха с пиар тактиките. Нямало да може навсякъде, ами само на 68 места и само с предварително записване. Ще последва, че ваксините са кът и трябват връзки да се запишеш (подобно на новософиянчетата в Квартален детски дом), ще се появят новини за неправомерно равместване на децата в списъците с цел избутване на избраните напред в списъците. Следващият креативен ход ще бъде да се включат думички от типа на бонус и промоция. Втората е направо огън за някои слоеве на обществото.
145
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Първо, ако се поинтересуваш, ще видиш, че тетанус е бактериална инфекция и е нещо съвсем друго. Второ, информацията за ваксините се променя всеки месец. Това не е наука, а налучкване. Трето,къде са 10 години, къде са три месеца. Малко е по-различен периода ми се струва, а? Четвърто, да сравняваш една ваксина, която е преминала всички медицински изисквания и стандарти за разработка, е един продукт, който не е, е меко казано мало умие. Затова ходи си на село да обясняваш на овцете.
144
2
 
37
 
! Отговори
E това ми хареса! преди 2 години
Кунчев е остарял с 10 години след тоя ковид. Ваксинката очевидно хич не е помогнала за по-леко преболедуване. Докторът е ходеща антиреклама на ваксините. Децата не ги пипайте, че ще играе сопата. В гените ни е съхранен споменът за еничарите и затритите българчета. Затова сме особено чувствителни когато става дума за децата.
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде прозореца се отвори ... спете спокойно деца. КОЙ и ЗАЩО?
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХАХА Какво да правят, няма да се хванат на работа, я :) Каквито са умници, кой ли би ги назначил изобщо :):):)
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Трроле, 3 месеца и 10 години е почти едно и също, нали :)
140
12
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"не е нужно да се реваксинираш за тетанус" -- LOL
139
0
 
27
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Кунчо, пунктове има, добре, а осигурихте ли лагла в блониците за след 2-3 седмици? Забрави ли самия ти къде беше последните 2 месеца, а??? След 2 дози едва не пукна!!!
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега не разбрах - ваксините работят или не работят? Ако работят, що трябва да се реваксинирам през 10 години? За тетанус говоря." Абсолютно невярно твърдение, не е нужно да се реваксинираш за тетанус!
137
15
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Сега не разбрах - ваксините работят или не работят? Ако работят, що трябва да се реваксинирам през 10 години? За тетанус говоря.
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега не разбрах - ваксините работят или не работят? Ако работят, що трябва да се реваксинирам през три месеца?" .. като ги отворят, изветряват по-бърже от ракия, бате! Калпава джанка
135
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после се доказа, че Българина е най прав за ваксините. В Швеция вече се предлага услугата чипиране в дланта на човек уж за да не си изгуби зеления сертификат. Е какво стана сега, уж за добро те чипират и вече си робот. Не може да мръднеш никаде . Браво на българина, че пръв се сети, за чипирането.
134
1
 
17
 
! Отговори
11 преди 2 години
Яяяяя, Кънчо бустера взел да ръси акъл. Кара го леко 2 месеца, ако не беше бустера щеше да го кара 2 години пак лекинко.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 Ваксините работят за тези, които нямат нужда от тях и не работят за онези, които имат нужда от тях.
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега не разбрах - ваксините работят или не работят? Ако работят, що трябва да се реваксинирам през три месеца?
131
3
 
18
 
! Отговори
До богатите преди 2 години
До богатите ваксаджии.. ( Масовият антиваксър е русофил със заплата под максималния праг и кара баничарка. Това е ясно. ) Ах колко сте долниии. Да изкарваш като причина, бедността на един изтерзан народ, ограбван десетилетия от престъпна (*** на западни сатанисти) Гергов и, Муравей Радевци, Митьо Очитевци, Маргини и още и още... Тези ли са ми примера? Дето продават и род и родина. Ли.ба.ни безбожници. Знаем ги кои са богатите. Нека , нека да се надупчват с всичките бустери.
130
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"***, я, го цитирайте най-после този учен, който си залага главата за ваксините! Избройте имената на учените, които влизат в това "науката", на която трябва да се доверяваме :)" Той е ичзел трудовете на големите учени - Мутафчийски, Кантарджиев, Кунчев (който с три дози 2 месеца го няма от ковида)... Много е учен и компетентен. Не се съмнявай.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куньо, когато удари 12 полунощ и последния ти ден на този свят е свършил, ще започне всенароден празник, с музика и песни ще те изпратим, 7 дена ще се веселим, ядем, пием и пикаем(сещаш се къде)!!!
128
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно: 1.Ваксините работят и неваксинираните трябва да се ВАксинират. И 2.Ваксините не работят и ваксинираните трябва се РЕваксинират.