Ваксините за деца в 68 пункта, нужно е предварително записване

Препаратът е толкова ефикасен, колкото този за възрастни, увери Ангел Кунчев
332

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68 пункта в страната, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Ваксината, която вече е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.
Още по темата
При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с променен състав от гледна точка на съдържанието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от активното вещество, обясни той. По думите му при трикратно по-малко съдържание тя дава същия ефект както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, така че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и причината ваксинирането да се прави не във всички ваксинационни центрове, а във всяка област ще има точно определени места, допълни Кунчев. Той препоръча родителите, които желаят да ваксинират децата си, предварително да запишат час.

Няма разлика с досегашния начин на поставянето на ваксината - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, защото са необходими повече данни, които се очакват от другите държави, добави още Кунчев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: ваксинидецаКунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
26
 
! Отговори
лелеее преди 2 години
И те ли ще се подписват, че са си сами виновни, ако нещо се случи ?
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 205 Не сме, само гербавите ни трролове едни умни, умни, като тиквата :):):)
165
17
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"грипната ваксина отдавна я обявиха за пълен провал" -- LOL
164
27
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Колко учебника по вирусология си прочел?" -- Учебници? Изоставаш, пич. Професура по вирусология (и по всички останали дисциплини) в днешни дни се кара във Фейсбук и Ютюб. Затова сте най-кадърната нация на света :)
163
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец, грипната ваксина отдавна я обявиха за пълен провал. Само вие в Германия явно още не сте разбрали и финансирата фармацията. Ама нека. Като има бал.ъци като теб, ще има и тарикати да ги цакат.
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините сигурно не са вредни, но оставят памет в човека и тази памет може да бъде атакувана избирателно на един по късен етап когато всичко ще изглежда приключило. Да се използва изкуствено създаден идентичен вирус насочен с квантови вълни. Звучи като конспирация но без коментар
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 200 Да, де все ще се измисли оправдание, ама нали пък ваксините били ефективни и срещу другите щамове :) И тези прилепи, как произвеждат нови щамове :) Точно, когато ви потрябва оправдание :) Ама нещо произходът на вируса не доказахте :) Как да не ни се кефите, като Ви плащат да драскате тук глупости :) Иначе със сигурност сте неваксиниран :)
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец, Колко учебника по вирусология си прочел? Явно си големия професор.
159
17
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"...в началото - две години защита..." -- Срещу оригиналния вухански щам защитата дори надминава обещаното. Благодарение на умници като вас, развъждащи нови щамове, какъвто в момента е Омикрон, ще трябва и нови ваксини, и бустери, и локдауни. Как да не ви се кефим? :)
158
2
 
29
 
! Отговори
Ето го бе ... :) преди 2 години
Я, този го немаше толкова време. Беше взел-дал. Видя, че с възрастните няма да се получи, сега децата атакува. Абе бой по каската докато омекне. Я марш за четвърта игла, може пак да се позагубиш за някой месец.
157
3
 
25
 
! Отговори
Господ Бог преди 2 години
Кунчев,скоро ще те прибера,че взе да говориш простотии след простотии.Мислех,че след болестта ще проявиш скромност и срам,но такъв като тебе го оправя само оня свят.
156
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 196 Казвам Ви какво пееше "науката" в началото - две години защита на ваксаните, а преболедувалите - 6 месеца. Естествено, без никакви доказателства. Искам обещаното, нали вярвайте в науката, трроле :)
155
11
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Казвам Ви какъв - 2 години." -- Значи грипната ваксина не работи, така ли? Колко ли милЯрди печели фарма мафията с тази неработеща ваксина?
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 192 Лично Кунчев ги раздава, но "Германец" може да Ви вреди :) Той е към фармафията :) голям връзкар :)
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 187 Друг коментиращ Ви е отговорил, трроле :) Казвам Ви какъв - 2 години. Това беше срокът, за който се кълняха учЕните, когато още никой не беше отворил дума за бустерни дози :)
152
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ги е защото май се оказа, че вирусът е вид естествена ваксина - кара се леко и после имаш имунитет!!
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, вярно ли са много дефицитна стока ваксините и не стигат за всички? Къде е записването да не изпусна стоката?
150
1
 
21
 
! Отговори
Ваксър с 4 дози преди 2 години
Ауууу, ще отида предната вечер на пункта да се запиша и ще спя на опашката, че да не свършат.
149
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец, ти явно си от изпадналите германци, моето момче. Децата в 8 клас са по-умни от теб.
148
3
 
19
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Управляващите света сатанисти се подиграват и гаврят с ковид зомбитата както си искат. Оказва се, че на континента Антарктида има острови с имената на вече познатите ни "страшни" вируси - "Коронация", "Делта" и "Омикрон". Също има остров "Рокфелер", "Ротшилд" и "Заблуда". Те буквално са го написали на картата, блажени са вярващите им.