1278 нови болни от коронавирус, 80,5% от тях не са ваксинирани

В интензивно отделение са 464 души
Обновена: 28 дек 2021 07:30 | 28 дек 2021 07:30, Камелия Цветанова
211
1278 нови болни от коронавирус, 80,5% от тях не са ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1278 нови случая на заразяване с коронавирус са установени през последните 24 часа, става ясно от новите данните, публикувани в Единния информационен портал.

Още по темата


Общият брой на заразените достигна 735 998. Активните случаи са 98 459.

Излекуваните са общо 606 916. Излекуваните през последното денонощие са 1109.

Общият брой на хоспитализираните е 4090. В интензивно отделение са 464 души.

През последното денонощие  са починали 49 души. Общият брой на починалите е 30 623.

80,52 процента от заразените за деня не са ваксинирани.

95,92 процента от починалите за деня не са ваксинирани.

Новопостъпилите в болнично заведение са 266. От тях 87,22 процента не са ваксинирани.

Общият брой на хората със завършен ваксинационен курс е 1 899 249.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Антиваксър мафиот преди 2 години
До несъгласен "В България се разви една антиваксинарска мафия която бълва лъжи..." Да, аз вземам процент от всеки неваксиниран в България. Сами идват и ми дават пари. Приятел, ти нямаш мозък и за амеба, бе!!! Каква антиваксърска мафия те гони? Ходи се прегледай при психиатър.
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи. Лъжите на мисирките. Мисирките заработват, точно както проститутките.
166
0
 
3
 
! Отговори
samba преди 2 години
"80,5% от тях не са ваксинирани" - те 80% са си неваксинирани като цяло за България. Излиза, че колкото % са неваксинирани в обществото, толкова са и болните. Значи от ваксата няма никаква полза ...
165
3
 
0
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
Ваксините чийто ефект се изследва критично в клиничи изследвания - техните странични ефекти и дълготрайност. Какво предлагат антиваксинарите - лъжи лъжи лъжи. Ако някой манипулира така настойчиво, той има мафиотски интереси. Мене ме боли за обикновеннит ехора. Защо го повтарыте тези лъжи - вие убивате Българи!!!! Кои са страните с най-нисък процент на ваксиниране - Българиа и Африка. Това ли ви е нивото. Защо давате да ви чипират с манипулациите си?
164
4
 
0
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
В България се разви една антиваксинарска мафия която бълва лъжи - някой си от Хамбург, няой от Патагония. Лъжи, лъжи лъжи ... А зследя телевизиите на Европейските държави - никъде не излазат "фактите" дето ваксинарите са чули, никъде и няма как да се провери. А сега нека да измислим още лъжи. Ковид е страшна болест срещу която войната е ще е дълга. Науката дава само едно средство за спиране на пандемията - ваксините. Ваксините чийто ефект се изследва критично в клиничи изследвания -
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безмозъчни статии... А колко от рекордно новозаразените в добре набодена западна европа не са ваксинирани ? Пропагандата придоби комични измерения, чак потресаващи...
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И.Б.Аз съм от неваксинираните. Изкарах съвсем леко ковид преди 1 година без никакво лечение. За последните 2 години в НОИ от здравните ми осигуровки са влезли 24 месеца * 306 лева = 7344 лева. Та срещу 7 хиляди лева съм получила насреща едно голямо нищо. Та какво се иска да платя, а? Някакъв пикльо, дето сигурно е и осигуровките не си е платил, ще казва кой да плаща и кой не.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И.Б. Бих си платил лечението, ако ми се наложи, но да ми възстановят платените осигуровки. Не съм плащал, за да лекуват безплатно болни ваксинирани.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съотношението на неваксинирани/ваксинирани при заболелите е близко до съотношението неваксинирани/ваксинирани в обществото т.е. особена полза от ваксините не се наблюдава. Заразяването и при двете групи е близко като обхват.
159
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много познати и роднини ги гътна ковида, преди да има ваксини.сега мрaт неваксинирани, да са живи и здрави.
158
0
 
4
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
В Хамбург, техният министър твърдеше два месеца, че,, небоцнатите" пълнели интензивните отделения... Та се оказа тези дни, че 90% от интезиените пациенти били,, вакснати"..!!!Нищо лично-само бизнес!
157
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА защо има > от 80% заболели неваксинирани? А защо в грамотните държави се ваксинират, спазват мерките и НЕ ИЗМИРАТ!!!А тук, пльонччовьци мррете кати МУХИ?Айде, красавци и умници. Обяснете.Може би защото сте пррости на тиккви.
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо има ЦЕЛИ 20 процента ваксинирани, които са заболели?" Ами защото такъв е процентът на ваксинираните в България. Ако много бързо бяха ваксинирали всички, нямаше да се разбере, че ваксините не работят. Щяха да кажат, че е нормално да има някои изключения. Ама сега няма как да скрият този факт. Да не говорим, че във ваксинираните страни има пропорционално много повече заболели отколкото при нас.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте видеото и ще разберете колко е честността на вакси компанията, която ни подлуди. Италиански е със субтитри. Нарочно не пиша името, за да не ме хване бота. https://novinarbg/tamnoto-minalo-na-pfajzer-video/
154
0
 
4
 
! Отговори
Въпросът е преди 2 години
Защо има ЦЕЛИ 20 процента ваксинирани, които са заболели? Ей това е нещото, на което трябва да се натърти здраво. За неваксинираните - ясно.
153
4
 
0
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Виждате ли колко много проценти неваксинирани болни има, антиваксъри? Аз много разбирам от математика. Откак си сложих ваксината съм още по-гениален. Казаха ми, че ако си сложа и бустерна доза ще ме номинират и за Нобелова награда. Много съм умен, понеже съм ваксър и знам, че земята е кръгла. А това го знаят много малко хора. само гениалните като мен с ваксини.
152
1
 
3
 
! Отговори
Пълна дезинформация преди 2 години
Статистика, която е наложена от болни мозъци, да промиват още мозъци....
151
0
 
0
 
! Отговори
Така е, преди 2 години
като не се храниш :D
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тава неъ ковитъ ми а некфа другъ шугъ декъ не требва а съ ванцинирвъме утт неа оти шъ на чеепирвът и неъ иследвънъ
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А останалите 19'5% какви са????