Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам“
2 яну 2022 14:37, Елка Василева
297
Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра
Снимка: БГНЕС

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен", се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на "Пфайзер", сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
5
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Ужас
202
0
 
12
 
! Отговори
I'm-дртиВАЙТBoY преди 2 години
До Нищо лично...И тъй, пенцийките ги вдигат на всеки 12 мес., от тази НГ допълнително тези пенционери ке получават още само по 60 лв екстремно в плюс до края на юни 2i22; по отн-ие на ДЕТСКИте праблемът не лежи в нежеланието на родния ни гавърнмент да вдига раждаемостта, а се кУрени именно в ФАКта, че мЪлцинствата ще продължават да изцокват соц.с-мата с пръкването на нови "наследници" на Р0м0-индийската империЯ, докато БГ-те семейства ще си гледат куценца, котенца, фтички и пр.животинки - мда!
201
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко гътнати има вчера и днес от сиропирването?
200
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ами Настоящите пенсионери са изпълнили своя дълг към държавата.Благодарение на тях си имал безгрижно детство,безплатно образование и здравеопазване.Благодарение на тях и раждаемостта по тяхно време България имаше 9 милиона население.Благодарение на тях имахме силна армия и независима територия! А ти какво си направил за държавата си бе ***?
199
5
 
24
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 2 години
НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ УМРЯХА ОТ ПЪРВИТЕ ДВЕ ДОЗИ ТА И ТРЕТА И 75 ЛВ ОТГОРЕ? А ДРУГИТЕ ДА МРЕМ ОТ ГЛАД И СТУД, САМО ЗАЩОТО СМЕ ПО МЛАДИ И НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ. ЕХ КИРЕ, ПРЕМЕТНА НИ И ТИ И СЛАВИ И МАЯ И КОРНЕЛИЯ И ПРЕЗИДЕНТА. УВЕРЯВАХТЕ НИ, ЧЕ НЯМА ВИРУС, А СЕГА НИ КАРАТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ?
198
2
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Аре да ги оставим намира пенсионертие, Ъ? Тия пари, дето се взимат от заплатите на някой работещ, ще бъдат взети при всички положения, така че дали ще отидат при пенсионерите, при ромите, за реклама на поредната американска ваксина или за охрана на гаджето на некой властимащ, на мен лично ми е през ...... .
197
8
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Що се юрнахте да се ваксинират? Защо не се ваксинирахте до сега? Вервахте че добрия русофил Румен ще премахне пандемията. Ха-ха-ха
196
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги пенсионери. 75 лева не са никак малко при положение, че се взимат от заплатите на някой работещ, а работещите и БГ са все по малко заради демографската картина както и заради огромната сива икономика. Знам, че искате все повече и повече от държавата, но за съжаление държавата не е някаква бездънна яма и за да се даде на вас трябва да се вземе от някой друг. Пак да напомня парите на държавата са пари събрани от всички българи и фирми работещи на светло, така че моля малко повече уважение.
195
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са 75 лв за 6 месеца напред, всеки месец.
194
1
 
2
 
! Отговори
Поп Ставри преди 2 години
До До 203 или 208 То не е каквото кажете и искате ние , а ТОЙ който гледа отгоре . Но нека се помолим смирено в началото на годината да Ни прибере скоропостижно при себе си . Амин .
193
17
 
16
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Уважаеми пенсионери! След като парите са твърде малко, ваксинирайте се и невземайте парите! Защото ако се разболеете, държавата ще ви плати в пъти повече от 75 лв за лечението! Дарете тези 75 лв! Зад всеки пенсионер в момента стоят 3 работещи които ви плащат пенсиите! Кажете на децата ви да правят повече деца, та да има повече пари за пенсии! Понеже не ви стигат и аз знам че е така! Но има работещи които трябва да ви изкарат пенсиите!
192
5
 
18
 
! Отговори
Баница преди 2 години
Нинова да не се крие, а да помага на бабите. За какво я избраха? Да се чопли?
191
1
 
4
 
! Отговори
До Теди преди 2 години
Каня те в харема дай си кординати, тел нещо :)
190
8
 
35
 
! Отговори
Баба преди 2 години
Като са гавра тия 75 лв., дайте ги на някое дете,откажете се от тях.А то даже и на опашка се наредихте.
189
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоПропусна, че ни пуснаха и луда крава.
188
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се ваксинирам 4 пъти-300 лева.Кой ти ги дава?
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги проверяват и какъв ще е изводът че тук се правят ваксини с изтекъл удължен срок
186
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков каза, че от сега нататък всеки починал ако има ваксина ще бъде проверен от МВР. :D :D :D Какво ще му проверяват като е починал. Пу пу - да не дава Господ!!!
185
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББ и толкова не ви даде. Той ги раздаваше от джипката на определени хора.
184
6
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Искам само да припомня на моите братя и сестри:..-Припомнете си как "Бавно и полека" започна СРАМНАТА история!..-Първо беше "Птичия грип".-.Ликвидираха де що имаше домашни кокошки..После /може и да не е в хронологичен ред / ни ПОДХВЪРЛИХА КУКИЧКАТА "свински грип"..-Изтрепаха СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗДРАВИ животни..После "синия език"-приключиха и с козите и овцете..И така,както отбелязах, "БАВНО И ПОЛЕКА" ни докараха в поредната фаза...Обаче ЦЕЛТА вече е човека !!..А "ТЕ живеят"..