Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал

Засега не се обсъждали нови мерки срещу коронавируса
Обновена: 2 яну 2022 20:10 | 2 яну 2022 19:39, Камелия Цветанова
714
Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат за ваксинация къде се е имунизирал, заяви пред bTV премиерът Кирил Петков.

Той каза, че е поръчал специално на вътрешния министър Бойко Рашков да проверява всички подобни случаи. „Така се надяваме да хванем тези, които издават фалшиви сертификати по-бързо“, каза Петков.
Относно решението дали ще има нови мерки за ограничаване на заразата с „Омикрон“ варианта, Петков коментира, че засега не са обсъждани.

Първата мярка е добавката от 75 лв. за пенсионерите, надявам се този стимул да накара хората да се ваксинират. Втората мярка е информационната кампания ,която вече започна през декември. Ваксината не е експериментална, няма риск. Всеки има отговорност да направи тази ваксинация, за да не стигаме до локдаун. Третата мярка е информираност на личните лекари относно кои уязвими групи с придружаващи заболявания могат да се ваксинират“, каза още Петков.

По другата водеща тема – повишаването на цените на газа, премиерът коментира, че увеличение с 30% е абсурдно.

„Това беше една неприятна изненада. Имаше по-оптимални начини за управление на този газ. Това да не защитаваш обществения интерес и крайния потребител не е добре свършена работа на КЕВР“, каза Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Ментата щял да се бори срещу фалшивите документи!? Това е все едно Боко Тиквата да се бори с корупцията!
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който разчита на съвестта на хората е наивник!Каквто и мерки, за каквото и да се приемат, те трябва да се контролират - съответно да се санкционира нарущаващите ги, а санкциите да са така мотивиращи и неизбежни, че да не си помисли никой да нарушава правилата.Затова в България нищо не се получава, защото много хора си мислят, че правилата не са за тях, а за други.
29
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР да земе първо да се хване с битовата престъпност, особено в селата с малцинства, а не да се занимава с пълни глyпости!
28
1
 
28
 
! Отговори
И 1, 2, 3.. преди 2 години
Киро е като коктейл "Облак", само, че без мастиката!
27
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които влизат в болница трябва да бъдат проверявани. Кръвна проба и истината лъсва. Ваксинираните имат антитела и то висок титър.
26
3
 
50
 
! Отговори
Ббнннннн преди 2 години
Премахвайте зелените сертификати действайтеНе забранявай на народа да си казва какво мисли
25
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото възможно сега, ако искаме ужасът по болниците да спре, е локдаун. Затваряне на заведения, спортни зали, кина и училища и дистанционна работа. Ситуацията е докарана дотам, че само рязко ограничаване на контактите сега може да доведе до облекчаване на натиска върху болниците и намаляване на и без това рекордната смъртност след няколко седмици.
24
1
 
34
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
А бря нъл ваксинътъ уж пазеше ? Пази дуки !
23
2
 
42
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Еми сьжелявам ваксинираните те вярваха вьв науката , макар хора които бяха неспециалисти ги убеждаваха вьв ползата от ваксинацияИ се пренебрегна мнението на истинските инфекционисти като - мангьров който трябваше да води кампанията а не математици и *** хирурзиВсе едно да идеш на - хирург за зьбобол
22
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ги разбира фалшивите документи, декларации, гражданства, няма спор
21
2
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ЛЕЧЕНИЕТО НА КОВИД Е МНОГО ЛЕСНО, АКО НЕ СТЕ С ПРОМИТИ ДОКТОРСКИ МОЗЪЦИ! ХИМИЧНАТА МЕДИЦИНА ВИ ДЕГРАДИРА СИВОТО ВЕЩЕСТВО !
20
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко поскъпва, в разгара на пълна икономическа катастрофа сме, тоя мошеник само сезонните грипове са му в главата!??? Менте, на 12-ти ще се стреснеш!
19
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАКВИ НАГЛИ ПРО-СТАЦИ РАДЕВСКИ!!! ВАКСИНИРАНЕТО НЯМА И 30% ЗА ДЕЛТА ВАРИАНТА , А ЗА ОМИКРОН НЯМА И 10%
18
5
 
29
 
! Отговори
Ггйкиииииу преди 2 години
МС трябва да има планове за увеличаване на Мин.заплата и Мин.пенсия по често с по голям процент а не на две години веднъж направете планове и действайте
17
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо преди да бяхте купили ваксината не беше наредено да се провери какво съдаржа ваксината от независими бг лаборатории
16
3
 
46
 
! Отговори
Фют преди 2 години
МВР може да проверяват колкото си щат и като отиде до съда НЪЦ,.... е тоя.Ще ме плаши с МВР. Ей тъпоъгълник как ще докажеш в съда ,че сертификата ми е фалшив?? Защото присъдите не ги издава МВР безполезник.
15
2
 
55
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
Кирчо, само общи приказки и добри пожелания а цените отидоха на майка си у баба си Кирчоооо
14
59
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ако се чудите как ще проверят, много е кесно. Когато се ваксинират човек, данните му се въвеждат с Интернет и номерът на ваксината също, рака веднага проследяват кой-къде е ваксиниран.Дано най-после да ги изловят. Гарантирам, че починалите със сертификат са с фалшив сертификат.
13
52
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон е епидемия на неваксинираните и децата. Оня писач там да не си измисля и изопачава.
12
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не били обсъждали. Докато се наканите да обсъждате вече ще е късно.Ситуацията изисква бързи действия особено в столицата, където гъстотата на населението е огромна. От вторник учениците тръгват присъствено, а тестовете от 0.80 стотинки правени проформа от неспециалисти не засичат нищо. Ще има подаръци омикронки за цялото семейство и пътуващите в градският транспорт.