Личен лекар: Натискът при нас от Омикрон вече се засилва

Вълната, която ще дойде, ще тръгне от високо ниво
4 яну 2022 16:52, Елка Василева
56
Личен лекар: Натискът при нас от Омикрон вече се засилва
Кадър: Нова тв

При всяка епидемия най-големият натиск е върху личните лекари. Новият вариант на COVID-19 - Омикрон, няма да направи изключение и най-много пациенти ще има при общопрактикуващите лекари. Такива  очакванията сподели пред Нова тв д-р Гергана Николова.

Още по темата

„Първо хората се обаждат на личните си лекари и първо от тях се търси помощ. Пациентите на домашна терапия са при нас до момента, в който се излекуват. Има и последващо наблюдение на заразените и изписани от болница, пост COVID синдромите отново са при личните лекари”, уточни тя.

Д-р Николова обясни, че от Нова година се е увеличил броят на пациентите, които я търсят с положителни COVID проби и с оплаквания. „На много от нас ни се наложи да работим, независимо че бяха почивни дни. Натискът при нас вече се засилва”, коментира медикът.

Относно Омикрон общопрактикуващият лекар посочи, че заразява много по-бързо и лесно. Поразява повече хората, които са били в контакт с болен или носител. „Затова и очакваме много по-голяма масовост на болните, които ще потърсят помощ”, каза още тя.

По думите ѝ не се спазват никакви мерки, по празниците е нямало и дистанция. „Прегръщаме се, целуваме се, говорим по-близо. Променяме поведението си и затова се заразяваме по-лесно”, заяви д-р Николова.

Тя смята, че все още страната е с висок брой заболели. Вълната, която ще дойде, ще тръгне от високо ниво, прогнозира лекарят.

„Хората, които са ваксинирани, ще минат леко през тази инфекция. Ние не можем да обещаем, че ако си ваксиниран, на 100% няма да се разболееш. Това, което казваме, е, че ваксинираните няма да стигнат до болница и няма да направят усложнения. Това е смисълът от ваксинацията”, обобщи медикът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
До тия преди 2 години
дето питате що само тая дават по телевизора.Щото е председател на съюза на ОПЛекари. А такова плашило не е случайно поставено там.
23
0
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Правете си допълнително здравно и не се хабете да ходите при личния. Откакто имам ДЗО при проблем, директно отивам при специалист след записан час и не чакам. Докато личните лекари не се организират да въведат нормален ред без "аз само да попитам" или "ти си ми позната, влез първа" ще гледам да пропускам моя.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе в България има няколко хиляди лични лекари, защо само и единствено тази дават по медиите?!
21
1
 
22
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Тая лична лекарка я дават цяла пандемия! Роднина ли е на някой от днесбг или е най-добрата в сферата си или какво? По новините я гледам, в сайтовете я чета, Кунчев и Мангъров ме могат да й стъпят на всичките интервюта взети заедно
20
1
 
12
 
! Отговори
Алооооууууу преди 2 години
Търгашите с ваксите.Дайте им денонощна охрана на тия ви рекламни агенти.За тях никакъв дерт нямам, ама беля ще изкарате на някой нормален с вече разхлопана от инсинуации и лъжи психика.Хората разбраха - препаратизиран.,непрепаратизиран, ако не си Кунчев - какъвто ти е късметЯ. А за умрелите от Факсина мълчите като бит .....
19
1
 
25
 
! Отговори
Маняк преди 2 години
Да вие винаги сте на първа линия ама по телефона, иначе се криете мишки.
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По празниците никой от вас личните лекари не си вдига телефона, така че сега сте си починали добре и с нови сили ще можете да вдигате телефона и да ни лекувате пак по телефона!
17
2
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тая буля е редовно на телевизора сигурно е от Да България :)))
16
10
 
0
 
! Отговори
Погребален агент преди 2 години
Няма вирус! Не се ваксинирайте!
15
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Спрете да плашите хора. Просто сривате психиката на хората. И каква е тази мания за ваксини. 80% от познатите ми с ваксини се раболяха и изобщо не го изкараха леко. Някои дори стигнаха до болници. Всичко зависи от организма на човек, но е много важно да не се сриваш психичски, защото имуната система отслабва. А всички медии бълват колко е заразно, колко е страшно, колко е опасно. Просто сега лъснаха дупките в здравеопазването и в държавата. Нямаме кадри, бази, линейки и лекарства.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за пациентите на тази леля.
13
2
 
24
 
! Отговори
Колко преди 2 години
леко, като кунчев ли ще го изкарат ?!? За един преател питам! Това недоразумение да не изживява като месия, че лошо и се пише много скоро
12
1
 
17
 
! Отговори
червените папки преди 2 години
Около 90% от ваксинираните ще ги мине Омикрона, ето това е целта на ваксинацията, а другите глупости, дето ви обяснява лелката, влизат в 1000лв на първа линия.
11
1
 
28
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Синът и на тая вземал момиче от сой, щото тя и семейството и били вакснати... Да се смееш ли да плачеш ли... Инче таз кога лекува пациенти, че 2 години се разнася по медии, кат сцапен вестник...))
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази всеки ден е в Нова. Няма ли кой да и каже, че като излиза в ефир е добре поне косата да си е измила. За гребен, чак, няма да настояваме....
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Терапията" им е куца. Най-мощните средства никой не предписва - Хидроксихлорохин и Ивермектин.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш 2 направления повече не отиваш на частно но приготви едно 200 кинта.
7
2
 
20
 
! Отговори
нечистоплътница преди 2 години
Тая докторица лъже без да й мигне окото. Очакванм скоро да каже, че и заразени с Холера и Вариола е изцерила.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да намажем дружно.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гергана Николова - Красивото лице на медицината в Нова телевизия. Друго си е племеница ти да е дръжка на микрофон...

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe