Витанов: Омикрон настъпва, 10 000 заразени на ден е оптимистично

До 15-20 януари вариантът ще стане доминантен, каза математикът
Обновена: 3 яну 2022 17:19 | 3 яну 2022 11:34, Александър Попов
318
Витанов: Омикрон настъпва, 10 000 заразени на ден е оптимистично
Кадър: Bulgaria ON AIR

"След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните лекари. Февруари месец ще е е месец на Омикрон. Омикрон от 15-20 януари ще стане доминантен. Броят на случаите ще започне да расте, но вълната на Омикрон ще приключи в края на март", прогнозира математикът проф. Витанов пред Nova News.

Според него 10 000 заразени с коронавирус на ден е оптимистичен вариант.

Като контролен пример проф. Витанов даде един милион заразени в края на вълната - март месец, и 33 500 смъртни случая. За него ще е оптимистично да сме под тези две числа

Математикът вярва, че смъртността в България постепенно ще пада. Той обеща да даде точни изчисления относно COVID и развитието на пандемията след 15 януари.

Още по темата
"Задължителна трябва да бъде ваксинацията срещу COVID-19 за някои сектори - здравеопазване, администрация, държавни учреждения - те трябва да дават пример", смята пък проф. Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

Според него новата власт трябва да приложи мерки, които българите да са готови да спазват, защото те спасяват човешки живот.

"Омикрон се разпространява много бързо. Противодействието е ясно - ваксинация, мерки, дистанция. Маската не дава много големи предимства, но в малки пространства е задължителна, важно е разстоянието межжду хората", добави той.

Проф. Момеков е против икономически стимули за имунизация, тъй като хората сами трябва да стигнат до разбирането за предпазване на себе си и околните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бре пла-ши-пу-тарник.Вземи зараси се легни,*** и не освободи от досадното си присъствие. Същото се отнася и за тея дето му дават публичност на това болно същество от снимката. А сега.. трийте това ви се отдава много добре.
205
0
 
12
 
! Отговори
Професор Плъхов преди 2 години
Абе Витанов, омръзна на всички с твоите пелтечения като настъпен пор, бягай се изкъпи, че всички болести произлизат най-вече от простотия и лоша хигиена.
204
0
 
6
 
! Отговори
ДМнение на експерт преди 2 години
В България медийното преекспониране на всеки нов вариант на коронавируса стана лоша традиция. Обичайно старт за поредната доза дават т.нар. математици.Техните апокалиптични прогнози досега нито един път не са осъществени, но ме иите продължават да им дават гласност, негодува д-р Сергей Иванов. Гражданите трябва да са наясно, че нито един от математиците няма експертни познания или какъвто и да е опит в епидемиологията ивирусологията.
203
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ваксиназията трябва да е доброволна и пожелание. Не съм антиваксър- имам всички задулжителни ваксини, детето ми също и всички в семейството ми. Но ваксина която не може да те защити дори и 3 месеца е неефикасна. За мене е лудост да се ваксинираш на всеки 3-4 месеца, докато някой си реши, че парите му стигат. Не плашете хората. Смъртността в Булгария винаги е била висока. Ние сме застаряващо и болно население. Затова мрем и като мухи.
202
0
 
9
 
! Отговори
Баси преди 2 години
Гнусяка! Тоа като размине малко,съм убеден някой ше му чу.пи но.са! Талкоз нагъл продажжжник .....и нелицеприятен на всичкото отгоре !
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тик-так мустак на 12/01 си жертван на Тангра
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уха, колко много юрдеци са писали.
199
1
 
11
 
! Отговори
Друг математк преди 2 години
Математиката не прощава никому!Добре, че навремето не се вързах на предложението да стана асистент във ФМИ.Щях да ходя некъпан, небръснат и вонящ на евтин алкохол. Не се сърдете на професора. Работещите в БАН получават заплати, по-ниски от продавачката в кварталната бакалия. Затова обикалят по телевизиите и дрънкат глупости. Сега им паднало да изкарат някой лев.
198
1
 
6
 
! Отговори
ПроШутКо преди 2 години
Кръстен съм на мойта Баба- италианка! Сетих се за нея, като се загледах в мустака напрофесора. Тя беше чиста жена, а нашия, мадематчика, ухае на "Сталичная", и урина !
197
3
 
9
 
! Отговори
К преди 2 години
12 януари, 12 часа, пред Народното събрание. "НЕ" на противоконституционния зелен сертификат
196
1
 
14
 
! Отговори
Тъй тъй, ПроСоТо ! преди 2 години
Днес, тоя като ни гововреше, доста весело му беше, а в разрошените му мустаци, се гонеха разгонени полови въшки ! Отвратително за гледане!!
195
1
 
10
 
! Отговори
К преди 2 години
12 януари, 12 часа, пред Народното събрание
194
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До 265..е като се "занимава с числа",да играе тото бе!...Математиката е точна наука,НЕ Е НЕКАКВО ЯСНОВИДСТВО !!!!..А тая персона просто се кипри ...На всичко отгоре има противнаотблъскваща външност..
193
0
 
7
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Омикрона не го спира ваксината"- "Задължителна ваксинация за някои сектори - здравеопазване, администрация, държавни учреждениятрябва".Тези учени-математици,доФтори,оня шушляк от Берн, осъзнават ли колко са противоречиви техните твърдения и не кореспондират с ЕЛЕМЕНТАРНАТА логика,НЕ медицинската.
192
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя отдавна не го коментирам..Дори не обръщам внимание на словесното муонаниране по талавизиите..
191
3
 
3
 
! Отговори
До 265 преди 2 години
и само за уточнение. той не говори за медицина, а за числа. точно с това се занимава математиката. ама ти едва ли го знаеш.
190
0
 
2
 
! Отговори
До 265 преди 2 години
Прав си. По-добре да слушаме някой невежа с промит trol-ски мозък какви ги бълнува срещу жълти стотинки. Ето това е театър на пародията.
189
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте, прочетете за Елизабет Холмс, основателката на биотехнологичната компания "Теранос", която сега ще бъде съдена за измама с медицински продукти и ще лежи дълги години в затвора че е присвоила над 4,5 милиарда долара незаконно под формата на инвестиции! Вижте, не е фалшива новина, има снимков материал всичко!За Pfizer какво да кажем? През 2009 г. е била осъдена за най-голямата измама в медицината и е платила обезщетение от 2,3 милиарда долара!!! И покрай тази има още няколко техни измами!
188
1
 
9
 
! Отговори
Затвора преди 2 години
Тоя Математик да не би да е Предател, помагач на Мошениците- китайци РАЗПРОСТРАНЯВАЩИ вируси ???Защо все още не са го пратили тоя мошеник в ЗАТВОРА ???
187
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, боже, математик да говори за медицина с научна убеденост. Математик - специалист по медицински науки. Това е ужасен провал за нашето съвремие. Ние наистина живеем в театър на абсурда.