СЗО препоръча две нови лекарства срещу COVID-19

Омикрон намалява ефективността на част от съществуващото лечение
14 яну 2022 14:36, Анисия Иванова
41
СЗО препоръча две нови лекарства срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча използването на две нови лекарства за лечение на пациенти с COVID-19, съобщават от организацията.

Барицитиниб, лекарство на компанията Eli Lilly and Company, с търговско наименование Olumiant, използвано и при ревматоиден артрит, и Сотровимаб, лекарство на базата на моноклонални антитела на британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline Xevudy, получиха подкрепата на експертите на СЗО за лечение на COVID-19 след увеличаването на броя на новите случаи в световен мащаб.

Организацията отбеляза, че бързо разпространяващият се щам Омикрон намалява ефективността на много от настоящите възможности за лечение на коронавируса и изисква нови решения.

СЗО настоятелно препоръчва Барицитиниб в комбинация с кортикостероиди при пациенти с тежко заболяване. Новите данни от седем кръга изпитвания, включващи повече от 4000 пациенти с умерено до тежко заболяване, показват, че той може да подобри преживяемостта и да намали необходимостта от апаратна вентилация при тежко болни пациенти, без да увеличава страничните ефекти.

Барицитиниб има същия ефект като други лекарства за артрит, така че СЗО уточнява, че ако има подобни лекарства, аналозите на лекарството трябва да се избират въз основа на цената, наличността и клиничния опит, пише БГНЕС.

Експертите на СЗО също така препоръчват условно използването на Сотровимаб при пациенти с леко протичане на заболяването. Въпреки това организацията вече отбеляза несигурната ефикасност на лечението с моноклонални антитела, които представляват лабораторни съединения, имитиращи естествената защита на организма, срещу новите щамове на болестта, включително Омикрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
12
 
! Отговори
Щом преди 2 години
сзо препоръчва, мислете какво ще правите! Ама с главите си, не с телевизора! Ай със здрве!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лекувам всички вируси с греяно червено вино с черен пипер.За сега 62г успешно.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивермектина е най-доброто лекарство за Ковид към момента. Има и много други също добри, евтини и безопасни, но специално Ивермектина е много мощен и има супер много изследвания - над 70. Хидроксихлорохина има още повече изследвания - над 200, но е малко по-слаб. Най-голямото престъпление на шайката е, че смачкаха тези добри лекарства, които са истинската алтернатива на скапаните в$ксини.
16
2
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Най-добрия лек се преварява два пъти и колко повече старее,толкова повече ефект!Айде,бъдете здрави:):)
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само провереноти и доказано лекарство Ивермектин настоятелно се отрича и отхвърля. Никой не е казал че е ваше право да се лекувате евтино.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми то като му чета листовката на това лекарство, то има като странични ефекти инфекции, пневмонии, тромби. Направили са ковид на хапчета явно.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за ивермектина - не сме го ползвали, когато минахме през кромида 2020. Може и да помага. На нас си ни помогнаха аспирините с витамините и разходките на чист въздух и слънце на поляната - понеже бяхме на домашен бърз тест, който тогава още не се признаваше от нашите власти за доказателство. Оправихме се всички средно за около 2 седмици. Колкото и при предходни вирусни инфекции от миналите години.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивермектина е едно от най-добрите и безопасни лекарства и действа против всички сегашни и бъдещи варианти.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не ме интересува какво препоръчват подобни мафиотски структури и какво разпространяват слугинажните им лакейски медии. Минахме вкъщи ковид с първи вариант, оня, стария, със загубата на обоняние, и се "лекувах" с разтворим аспирин с витамин "с" - просто да си облекча симптомите. С останалото се оправи организма ми. Но той не е тровен с тежката фарма артилерия. Иначе не съм против - който ще да се трови с каквото намери за добре. Аз просто споделям за останалите как може без това.
10
1
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Ами то е така, но и нашенските пациенти имат не особено високи интелектуални способлности, след като са готови да пият антибиотици за всякакви вирусни инфекции, които с антибиотици не се лекуват. Тровят се сами, като често и сами настояват лекарите да им изпишат антибиотик за нещо, което не се лекува с това лекарство.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама пийте грипекс и фервекс нали :)
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялата работа прави впечатление, че нито един антибиотик не се споменава. Това обаче не спира българските лекари да тъпчат хората с антибиотици и после да викат "*** той умрел ***"
7
2
 
5
 
! Отговори
учуден преди 2 години
"препоръчват условно" и "несигурна ефикасност"...*** ли го пишат или нас ни правят на ***?Определено не сме!И четем оригинални научни публикации.
6
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Снагълс преди 2 години
СЗО и сие с Ковида ни карат да гълтаме тръбата, а ние ще им подадем " шнорхела"!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-дискредитиранта организация продължава да се дискредитира.
4
2
 
21
 
! Отговори
е КЪ преди 2 години
СЗО вече с нови спонсори /Тръмп правилно затвори кранчето на тази мафиотска структора
3
3
 
14
 
! Отговори
Опасно! преди 2 години
Субстанцията е абсолютно опасна!Има сулфонилова и нитрозо група, което може да доведе до мутации ...Първо ви боцкат с вирус носител на някаква ДНК и после я мутират ..Парацетамолът върши перфектна работа!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основен проблем за СЗО е щама, който като зарази предизвиква само настинка, а не щамовете, които предизвикват пневмония. Грижа за здравето им за световно, няма що.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Пандекса нищо не казва СЗО - що така?