СЗО препоръча две нови лекарства срещу COVID-19

Омикрон намалява ефективността на част от съществуващото лечение
14 яну 2022 14:36, Анисия Иванова
41
СЗО препоръча две нови лекарства срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча използването на две нови лекарства за лечение на пациенти с COVID-19, съобщават от организацията.

Барицитиниб, лекарство на компанията Eli Lilly and Company, с търговско наименование Olumiant, използвано и при ревматоиден артрит, и Сотровимаб, лекарство на базата на моноклонални антитела на британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline Xevudy, получиха подкрепата на експертите на СЗО за лечение на COVID-19 след увеличаването на броя на новите случаи в световен мащаб.

Организацията отбеляза, че бързо разпространяващият се щам Омикрон намалява ефективността на много от настоящите възможности за лечение на коронавируса и изисква нови решения.

СЗО настоятелно препоръчва Барицитиниб в комбинация с кортикостероиди при пациенти с тежко заболяване. Новите данни от седем кръга изпитвания, включващи повече от 4000 пациенти с умерено до тежко заболяване, показват, че той може да подобри преживяемостта и да намали необходимостта от апаратна вентилация при тежко болни пациенти, без да увеличава страничните ефекти.

Барицитиниб има същия ефект като други лекарства за артрит, така че СЗО уточнява, че ако има подобни лекарства, аналозите на лекарството трябва да се избират въз основа на цената, наличността и клиничния опит, пише БГНЕС.

Експертите на СЗО също така препоръчват условно използването на Сотровимаб при пациенти с леко протичане на заболяването. Въпреки това организацията вече отбеляза несигурната ефикасност на лечението с моноклонални антитела, които представляват лабораторни съединения, имитиращи естествената защита на организма, срещу новите щамове на болестта, включително Омикрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ви блъсне бронхопневмонията, пулмикортът може да я стопира. Няма да работи върху самият вирус, но ще спре цитокиновата буря успешно ! Това не е медицински съвет, а сървайвър опитност. Малко вероятно при новите щамове да има пневмония и цитокинова буря.Засега не са се сетили него да го забранят. Хининът( или хидрохлорорикинът ) вече са кът. Има много варианти на антивирусни илачи, които са достъпни на ниво бакалия, но не се споделят публично, щото ще баннат съставките човеконенавистниците.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНяма 100% гарантирана ваксина. повечето са между 50-80%. Ако цялата популация е с ваксини за дадено заболяване, тези при които има пробив в имунитета, няма да имат от кого да се заразят. Така са изчезнали някои тежки болести.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините пазят... стига да оцелееш през тях. :) А неоцелелите са в графа "Жертви на Ковид".
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 Ваксина означава, че няма да се заразиш, нали за това ти я слагат и са полиомиелит и за заушка и за шарка едра, дребна. Това което сега бият не е ВАКСИНА.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 Къде видяхте форум в този сайт? Аз пиша коментар под новина. ***, ***... недо****.
34
11
 
1
 
! Отговори
до 348 преди 2 години
защото ваксината те пази да не умреш. 2 години пандемия, не го ли разбра? не се излагай и не пиши по форумите.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 106 000 са заразени за вчера само, нали са ваксани що така???????????????
32
1
 
6
 
! Отговори
златен век преди 2 години
за фармацевтичните компании. Вируса стана кокошкате де снася златни яица. Такава кокошка не се затрива и то от тез де имат интерес тя да е тук колкото може по-дълго, та очаквайте всякакви бустери, хапове, сиропи и прочее
31
8
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Ко да е станало, бедняко? Нула смъртност сред ваксинираните, празни болници. Какво да е станало?!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30Бритиш *** нали са ваксани, ко ста на а????????
29
7
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Супер, тамън свръхбогатите само ще останат живи и ще станат моментално бедни. На Земята ще остане само Гай Баньос, редом до свръх богатите. Яко, а? Ама за момента става обратното- Гай Баньосс мре като муха, а цивилизованите- не.
28
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Приятна следобед на участниците във форума.
27
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
По данни на вещи фигури в Eli Lilly and Company (в превод Ела Лили с Компанията) нововъдените хапчета водят до изпедерастяване и олезбостяване нормалните хорица, които нямат хабер какво им приготвят в сатанинската кухня на Свеовното правителство. Експериментите продължават до пълното унищожение на Света. Така са решили свръхбогатите. ;)
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитомихме ковид-19 чрез омикрон - отново създаден в лаборатория.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми слагай минуси, ами дискутирай с аргументи.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лекарство против краста, а против ***, което е по-безопасно дори от масови хапове, които пием на корем - аспирин, парацетамол и т.н. Потърси да видиш колко много научни статии има за ефективността му срещу К*вид.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто видях фанатичната им съпротива срещу Ивермектина се запалих по него и разбрах, че пренасочените и генерични лекарства ги виждат като екзистенциална заплаха. Ивермектина застрашава пазар за над 100 милиарда долара само за Ковид, да не говорим за рак и всички други болести.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли е минавало през ум , че това са лекарства за имуносупресирани болни, които се очаква да са тежко болни или да умрат. Тези хора не могат да оживеят с аспирин и разходки. Нито пък с лекарство против краста.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия "препоръки" отгоре местните докторя ги изпълняват като някакви божии заповеди. Толкова ли ги е шубе от това СЗО!?
20
2
 
8
 
! Отговори
DD преди 2 години
Не само ги смачаха а наложиха цензура..в условията за постване на видеа и коментарив Тубата е опоменато изрично Ивермектин и още няколко,както и всякакви методи които повлияват добре заболелите и ускоряват подобряването им.Съмнително,нали ? В момента мантрата се крепи на силовото налагане на вакс, медиййте и всякакъв род лекарски кречетала които участват в заверата.Да се надяваме че един по един дедо Боже ще ги прибере.Че имат доста заслуги за пъкъла.