Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" в Европа

Жители на Италия, Франция, Германия излязоха по улиците
15 яну 2022 23:15, Анисия Иванова
133
Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" в Европа
Снимка: БГНЕС

Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" имаше в Европа. В Париж демонстранти излязоха по улиците, за да изразят недоволството си от превръщането на здравния пропуск във ваксинационен.

От днес там всички пълнолетни, които са получили втора доза ваксина преди повече от седем месеца, трябва да имат и бустерна доза. В противен случай сертификатите им ще бъдат невалидни. Сблъсъци с полицията и напрежение между демонстранти белязаха съботния следобед на протест срещу ваксините и зелените сертификати в Рим, предаде АФП.

Около хиляда души се бяха събрали за разрешена от полицията седяща демонстрация на площада "Свети Йоан", когато малка група демонстранти решиха да тръгнат на неразрешено шествие към историческия център. Шествието бе блокирано от полицейски автомобили.

Освен в центъра на Рим, демонстрации бяха проведени и на други места в Италия. Целта им е да бъде премахнат сертификатът за ваксинация, както и срещу задължителното ваксиниране на всички хора на възраст над 50 години.

Сертификатът за ваксинация е задължителен за посещения в хотели, ресторанти, панаири и конгреси, както и плувни басейни и фитнес зали, също и за градския транспорт в страната. До 10-ти януари сертификат можеше да бъде издаден и срещу отрицателен тест, но сега вече важи само срещу ваксинация или преболедуване.

Първата европейска страна, силно засегната от пандемията - Италия, е регистрирала повече от 140 000 смъртни случая от началото на 2020 г.

Демонстрации срещу наложените санитарни мерки и ограниченията, както и срещу задължителната ваксинация се проведоха в събота в няколко германски града. Повечето демонстрации бяха придружени от протести на привърженици на ваксините и ограниченията за неваксинирани.

Най-мащабната акция се проведе във Фрайбург - в нея участваха около 6 хиляди души. В Хамбург 3000 противници на ваксините излязоха по улиците. Около 1,5 хиляди души протестираха срещу политиката на властите в Оснабрюк. В Дюселдорф в акциите са участвали 2,5 хиляди души, във Фюрт - 1,5 хиляди, в Мюнхен - хиляда.

От края на декември в Германия се провеждат редовни протести срещу мерките, наложени от правителството. Според ръководителя на контраразузнаването Томас Халденванг само през първата седмица на януари в Германия са се провели над 1000 подобни акции. Той смята, че участниците в подобни протести стават все по-радикални.

Германските власти искат да въведат задължителна ваксинация срещу Ковид още тази година. Тази тема сега е една от най-горещите във вътрешнополитическия дневен ред на Германия. Експертите се опасяват, че този ход допълнително ще радикализира скептиците на коронавируса.

В момента в Германия са въведени ограничения заради Омикрон, но те са много по-леки, отколкото през периодите на първата, втората и третата вълна на пандемията. Те касаят основно неваксинираните, които не могат да посещават ресторанти, театри, концерти, фитнес клубове. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
39
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Дори и производителите на тези отрови започнаха да се съмняват в ефекта от тях. Редица медици, твърдо се обявяват срещу трети и четвърти дози. Тези отвари ще доведат до компрометиране на имунната система и смърт от всеки вирус.
69
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите тъпaнapи и най-големите пpocтаци в Европа. На такива трябва да се отнеме правото на медицинска помощ. Безотговорни егоисти.
68
18
 
7
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Всеки нов Зелен Сертификат е като вибратур в моето най-скъпо място, отдай се на удоволствието плебсе, свиквай!
67
22
 
5
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Примерете се със съдбата си, мишки! Новото Нормално ще започне след последния протестиращ, искаш ли това да бъдеш ти, наивнико;)!
66
1
 
37
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Като стигнат 70%, почват да искат задължителна ваксинация за всички. Не, мерси!Нека съм "прст", ама ще съм жив, за разлика от "умниците".
65
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 6 000, а 60 000. То само в София имаше повече от 6000.
64
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото пак е цветът на фашизма. Нищо ново под слънцето. Където е имало нацистка диктатира, сега пак там е налице такава.
63
0
 
41
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Повече са хората на протестите !
62
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщам се години назад ,когато полицаи стояха и проверяваха паспортите.Дали си Иван или Асан.С тия сертификати е същата работа .Хукнали, като разгонени из заведенията и дебнат Може би някой ден няма да е така.
61
0
 
38
 
! Отговори
Сдфггхх преди 2 години
Трябва да изчезва ковид и зеленият сертификат са политическа игра или война в световен мащаб
60
0
 
54
 
! Отговори
Добре дошли в 1984 преди 2 години
Не наричайте този сертификат зелен..защото няма нищо общо със зеленото и зеленият цвят..70% инжентирани и всичко свършва..преболедувалите удобно се забравят..немогат да кажат 50 преболедували и 20 процента имунизирани..защо не свърши..Франция (70-75 процента) -220 хиляди случая..Великобритания (70-80 процента) 115-120 хиляди случая на ден.."ваксините" работят..Вече "зелен" сертификат само срещу трета доза..дигитален съвременен концлагер..след малко време -срещу четвърта..после след 5та.. Фашисти
59
0
 
48
 
! Отговори
Само две дози преди 2 години
2 седмици..2 седмици маски..още 2 седмици..без научно основание дали пазят от нещо..2 седмици епидемиологична обстановка..2 седмици сертификат и отпада..замислен отдавна преди пЛандемията..за закрити площи..после и за открити такива..после за да си купиш хляб..2 седмици мерки..още 2 седмици..и така отминаха 2 години..2 дози сега вече четири за неизолиран вирус и същите мерки продължават..с четири дози маски и така нататък..Събудете се
58
1
 
40
 
! Отговори
Констиционалист преди 2 години
когато едно общество почне да вярва,че Правителството винаги е Право сякаш е някакво Божество,което знае всичко и никога не прави грешка,то Демокрацията е мъртва и Диктатурата е тук!Исторически Смъртоносни дози от Хероин са предписвани за Лечение на кашлица,защото това е било Законно и е каквото така,наречениете учени и експерти на Правителството са вярвали,че е вярно и затова са озаконявали.Така,че науката е вярване,не абсолютна истина,има абсолютни истини внауката,но те се доказват във времето
57
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройно ваксинираните в Германия масово са болни от Ковид. (личен опит) Те могат обаче да посещават ресторанти, фитнес и да разпространяват вируса. Нямам нищо против разпространението на вируса. Така се създава колективен имунитет. Против съм дискриминационните, фашистки и абсурдни мерки.
56
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 53 години, през които съм съществувал, сефте виждам такава чудовищна загриженост за моето здраве! Разбира се, пълно съвпадение е, че тази загриженост се проявява от едни хора, които наричат себе си "политици", а аз ги наричам "мафия"! Това изобщо не бива да ме притеснява! Хубавото в цялата работа е, че аз знам как да действам спрямо мафията, понеже цял живот ми се налага да търпя присъствието и. Мафията през целия ми живот вярва, че съм обикновен, съзнателен гражданин. И е добре да продължава
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миенето на зъби има доказано безопасна история, дори ако си "конспиративен" "фрийк" можеш да си намериш паста без флуорид, само билкови екстракти и т.н. Можеш не само да избираш, но да се олееш от избори. С иглите, които предлагате, изборът е лимитиран !Да се сравнява тази процедура с инжектирането на експериментарна иРНК не е контекстно-валидно, не зная дали ще мине през цензуршита да го нарека п-р-о-с-т-о т-ъ-п-о - местната система за коментари е нагъчкана с филтри по думи, ya kno`.
54
30
 
14
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Ставаш, търкаш зъбите..." -- Ти овца ли си или свободен българин? Защо си миеш зъбите, след като е ясно, че пак можеш да развиеш кариес? Познавам такива хора!!! Очевидно пастите за зъби не работят. Биг дентал държи правителствата като марионетки на конци. КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ????!!!1111 НАРОДЕ!!!111
53
1
 
41
 
! Отговори
Ееее преди 2 години
Тез сатани ще направят хората зависими с техните бустери! Ставаш, търкаш зъбите , обличяш панталона , биеш бустеряка и отиваш да опъваш жили в завода !
52
2
 
40
 
! Отговори
Аари уеее преди 2 години
Верно ли? Да не би да не им аресва на ората робството? Не ги е срам,антиваксъри безотговорни.....вместо се боднат за благото на тъмните сили ,те и протести ми правят! Че кво им е на ваксините? С тези леки странични ефекти като тромби,МИО,Пери кардити, синдром на гилиан баре, синдром на бел, конвулсиѝ, инсулти и инфаркти ..., кво ги спира тези долни антиваксъри? Що мрънкат,за кво им е тяхната имунна като туй през 3 месеца ще им пълним тялото с ГМО? Даже ще ги стимулираме с 5жи то да слушкат!
51
1
 
48
 
! Отговори
Деспотичен строй 21 преди 2 години
Колкото повече ваксинирани -толкова повече мерки и сертификати .Колкото повече мерки -толкова повече фашизъм .Когато фашизма напълно залее света -тогава какво ?Царете ще бъдат над народите-каквото кажат ,трябва да им се кланят простолюдието !!!