Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" в Европа

Жители на Италия, Франция, Германия излязоха по улиците
15 яну 2022 23:15, Анисия Иванова
133
Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" в Европа
Снимка: БГНЕС

Протести срещу ковид мерките и "зеления сертификат" имаше в Европа. В Париж демонстранти излязоха по улиците, за да изразят недоволството си от превръщането на здравния пропуск във ваксинационен.

От днес там всички пълнолетни, които са получили втора доза ваксина преди повече от седем месеца, трябва да имат и бустерна доза. В противен случай сертификатите им ще бъдат невалидни. Сблъсъци с полицията и напрежение между демонстранти белязаха съботния следобед на протест срещу ваксините и зелените сертификати в Рим, предаде АФП.

Около хиляда души се бяха събрали за разрешена от полицията седяща демонстрация на площада "Свети Йоан", когато малка група демонстранти решиха да тръгнат на неразрешено шествие към историческия център. Шествието бе блокирано от полицейски автомобили.

Освен в центъра на Рим, демонстрации бяха проведени и на други места в Италия. Целта им е да бъде премахнат сертификатът за ваксинация, както и срещу задължителното ваксиниране на всички хора на възраст над 50 години.

Сертификатът за ваксинация е задължителен за посещения в хотели, ресторанти, панаири и конгреси, както и плувни басейни и фитнес зали, също и за градския транспорт в страната. До 10-ти януари сертификат можеше да бъде издаден и срещу отрицателен тест, но сега вече важи само срещу ваксинация или преболедуване.

Първата европейска страна, силно засегната от пандемията - Италия, е регистрирала повече от 140 000 смъртни случая от началото на 2020 г.

Демонстрации срещу наложените санитарни мерки и ограниченията, както и срещу задължителната ваксинация се проведоха в събота в няколко германски града. Повечето демонстрации бяха придружени от протести на привърженици на ваксините и ограниченията за неваксинирани.

Най-мащабната акция се проведе във Фрайбург - в нея участваха около 6 хиляди души. В Хамбург 3000 противници на ваксините излязоха по улиците. Около 1,5 хиляди души протестираха срещу политиката на властите в Оснабрюк. В Дюселдорф в акциите са участвали 2,5 хиляди души, във Фюрт - 1,5 хиляди, в Мюнхен - хиляда.

От края на декември в Германия се провеждат редовни протести срещу мерките, наложени от правителството. Според ръководителя на контраразузнаването Томас Халденванг само през първата седмица на януари в Германия са се провели над 1000 подобни акции. Той смята, че участниците в подобни протести стават все по-радикални.

Германските власти искат да въведат задължителна ваксинация срещу Ковид още тази година. Тази тема сега е една от най-горещите във вътрешнополитическия дневен ред на Германия. Експертите се опасяват, че този ход допълнително ще радикализира скептиците на коронавируса.

В момента в Германия са въведени ограничения заради Омикрон, но те са много по-леки, отколкото през периодите на първата, втората и третата вълна на пандемията. Те касаят основно неваксинираните, които не могат да посещават ресторанти, театри, концерти, фитнес клубове. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
36
 
! Отговори
До псевдогерманеца преди 2 години
Ако щеш се мисли и за швейцарец. Ще си останеш ограничена биологична единица със стадно мислене. Благодарение на такива като теб е изобщо възможно, шепа психопати да се изживяват като елит и господари на човешките съдби.
49
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината няма никакво значение. Да не мислите, че всичко около вас е истина? Не. Всичко е лъжа. Тази държава, тази новина, тази пандемия, всичко е вятър и мъгла. Само оковите ви са истински, въпреки, че са невидими.
48
2
 
25
 
! Отговори
Крушев преди 2 години
До ГерманецНе ти ами и пра-пра внука ти няма да е германец, ще си останеш един гастербайтер в очите на немците колкото и да ти се усмихват ,аре чао.
47
37
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"да вярваш и на ваксините изцяло...В момента положението е пълна мъгла," -- Първото нещо, което трябва да направим е да спрем да говорим с абсолютни термини, като "изцяло", "пълна мъгла" и т.н. Цялата работа се свежда до управление на риска. Там няма нищо абсолютно. Статистиката казва, че с бустер имам по-малък шанс да прекарам Омикрон неприятно. Не, че ще стана безсмъртен. И ето - сложих си бустер. Между другото е приятно да се говори и цивилизовано, нали :)
46
1
 
33
 
! Отговори
Парадоксално ми е преди 2 години
Как може един чиновник или здравен министър който е сложен там от шефа си ,а не от народа и е с неясен произход и доход да определя съдбата на милиони с неква наредбичка.
45
1
 
21
 
! Отговори
Стандартизиран с две преди 2 години
Сертифицирано месо и сертифицирани човеци :Ето тоя е със сертификат има и шофьорска книжка вземай го да ти работи плащай му да си се храни сам ,едно време ги хранихме робите сега сами се гледат .По-ветино и лесно излиза.Сега и с работи и из. интелекти още повече ще им падне цената ,а на месото ще се вдига дама само на сертифицираното ,другото е нелегалнощото няма антибиотици и е пасло в балкана...
44
27
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Срам ли ви е, срам ли ви е, че сте българи?" -- Предполагам, че щеше да ме е срам, ако бях. Прочети (ако можеш да четеш) обаче какво пише над тези редове с дебели букви. Започва с "Гер" и завършва на "манец".
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лондон и Германеца Срам ли ви е, срам ли ви е, че сте българи?
42
20
 
9
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Скоро ваксините ще подействат и олигодебилите, набодени с тях ще измрат като пилци." -- Съмнявам се :)
41
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който твърди, че 38ма бустерна доза е ок, според мен е ментално увреден! Очевидно отиваме към варианта изключване на имунитета на организма и вечен абонамент за продуктите на Биг Фарма! Успех на абонатите!
40
17
 
13
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Тоест, ваксините са по-сигурният начин да се предпазиш, така ли?" -- Да. Също така е по-лесният начин да се квантифицира риска, защото се знае кога си ваксиниран и че определен брой седмици след това си развил достатъчно антитела. От друга страна, ако имаш 100 мерни единици антитела, не се знае кога си боледувал, не се знае тези 100 стигат ли ти към днешна дата или не. На някой му трябват 1000, друг е защитет със 100.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко! Скоро ваксините ще подействат и олигодебилите, набодени с тях ще измрат като пилци. Само трябва да ги изчакаме, мамкаИм!
38
2
 
37
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
В държави където има масова ваксинация,се наблюдава масово Ковид истерия,останалата част на света си живуркат без много да раздухват измисления Ковид.
37
38
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"преболедувалите имат в пъти по-силен имунитет от тези, които са ползвали експериментални субстанции." -- Това твърдяха и 10 австрийски антиваксъри и решиха да се заразят нарочно. 5 влязоха в интензивното. 1 умря с тръба в гърлото. Успех със "естествения" имунитет :)
36
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец: преболедувалите имат в пъти по-силен имунитет от тези, които са ползвали експериментални субстанции. Това е базово в биологията и освен това беше доказано от израелски учени като в изследването са участвали над 2 милиона.
35
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейките ги финансират из цяла Европа.
34
17
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"А иначе, антителата предполагам са по-сигурния начин да сертифицираш преболедувал" -- Теоретично си прав. На практика антителата са строго индивидуални. Някой със 100 нещо си (не знам мерните единици) може да е по-защитен от някой с 1000. Няма универсален стандарт, демек. В България решиха да дават сертификат за антитела, за да омекотят удара. Нищо науно нямаше в това решение. Този български сертификат не се признава никъде.
33
28
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Дано ти издържи организмът!" -- След като надживях няколко антиваксърски прогнози за преждевременна смърт, мисля, че ще поема и този "риск" :) Успех с вярването във врачки, зодии, квот ви е "писано", Путин и прочее cгaн :)
32
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прости хора
31
4
 
32
 
! Отговори
До германец преди 2 години
Успех ти пожелавам с варианта "колкото е необходимо"! Дано ти издържи организмът! Единственото важно е да продължаваш да вярваш в науката!