5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
5
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Да връщаме Бойко и да се приключва
132
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Абе на тая карта по-горе в статията, защо нито цветовете, нито данните не отговарят на легендата? Кой некадърник пак не си е свършил работата?
131
1
 
6
 
! Отговори
1280 преди 2 години
До пхГерб и банкянския не са на власт вече 1 година бе товарищ. Докога ще оправдаваме некадърността на младите и красивите стоящи пред ДС с тях?
130
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Това е долна лъжа, в Разград има 7 интензивни легла и 7те са пълни нон стоп от средата на декември. Хората умират защото не стигат до тях. Те сложили лилава окраска. Това да не ви е прайда бе маавитъпа
129
0
 
0
 
! Отговори
Бихте ли казали? преди 2 години
Поради довода "Кръвта преди парите" какво знаете и за господин Васил Божков както и за един златен резерв на стойност 10 милиарда лева в момента!
128
0
 
0
 
! Отговори
135 преди 2 години
Ти нали си го научила от другите какво искаш
127
0
 
0
 
! Отговори
Сега друг въпрос: преди 2 години
Какво знаят двамата господа от еврейски произход двете Р-та за финансите на династията Сакскобурготски като сте решили да играем гадно! Бихте ли го казали в Люксембург ако обичате!
126
1
 
0
 
! Отговори
tryc преди 2 години
До Чакай сега:моля те, научи българската граматиката...
125
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 2 години
Преди обяд излезе статия,че леглата в Благоевградско са заети,тука тази област си е зеленичка.Кое е вярното?
124
2
 
0
 
! Отговори
Сега да го обясня: преди 2 години
Ако Рокфелер и Ротшилд нямаха нищо общо със Сакскобургите (както мислих че е) . Кой еврейн ще е приятел с Треторайхник нацист, окупатор, геноцитен убиец на народа помогнал на еврейският народ щяха да са живи и да са мъртви споменатата нацистка двойка!На много гагата се вре къде не требва. Или както се казва : Да нямаш работа в държавната работа!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 113 част 2 - Лекарите лекуват с лекарства по клинична пътека за КОВИД, каквото им е казано това изписват, в дози които им е казано. Ако се влоши пациента се иска второ мнение или се мести в друга болница в краен случай. Това не е процедура от вчера или от днес. Не всяка болница има лекари за всеки случай, но всяка болница може да ти окаже прилично ниво на помощ, което е достатъчно за 95% от случаите. Искаш да кажеш че личния не може да чете и да прецени колко си зле ли? Ами за чий ти е?
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 113 - Ами ако личните нямат експертизата да лекуват КОВИД (кашлица) можеш ли да обясниш защо Психолози и Невролози работят в КОВИД отделенията? Болница Св. Наум е неврология. Там няма нито един лекар по заразни болести, а имат 60 легла за КОВИД. Всички лекари могат да следят състоянието някой болен как кашля, и мед сестри да му правят инжекции, системи и да му дават хапчета. Ако се влоши да поискат второ мнение. Как мислиш лекуват в половината болници дето нямат лекари по заразни болести?
121
1
 
1
 
! Отговори
Чакай сега: преди 2 години
Да тии обясня защо еврей и българи никога няма да се разберат! Вярно е, че България - военния и цивилен и религиозен елит през 1942 година спаси българските еврей! Вярно е, че ги спасихме за да може Хитлер да нареди да очистят Борис 3 и затова Борис 3 така и не получи телеграмата за тяхното еккурзиране към Аушвиц. Имахме да си му връщаме за Света Неделя! Но е вярно доброто дело от страна на българският народ към еврейският народ!
120
1
 
0
 
! Отговори
Де бе искате преди 2 години
Нацистка двойка мъртва ми дайте нещо бе? Нож? Пръстен ... Нещо! Пожалете частица от богатството си безмерно за да спасите животите си!Как се вика скръндзав като еврейн!
119
0
 
0
 
! Отговори
Аз ли? преди 2 години
Ми честно ли? Целех се в споменатите нацист и братовчедка му кво да направим като трета страна служеща директно или индиректно на Третия райх пренасочиха удара, а вие нищо не дадохте да го избегнете!"Ain't giving you shit"
118
0
 
1
 
! Отговори
Чакай сега: преди 2 години
Доколкото разбирам двете най-влиятелни и богати банкерски фамилии в света са загубили наследници поради делата на някой няма да наименование и въпреки презрението ми и към двете фамилии помагали в миналото и все още помагащи на Сакскобургите против закона на кръвта на своето племе - не аз им очистих наследниците!
117
0
 
1
 
! Отговори
Питайте Рокфелер преди 2 години
Защо Симо и компания трябва да умрат!Защо?Защо?Защото!
116
0
 
0
 
! Отговори
Питайте Ротшилд преди 2 години
Защо Симо и компания трябва да умрат!Много е тъпо да ме топите мен за нещо дето не съм направил!
115
0
 
7
 
! Отговори
пх преди 2 години
Ми то у Варна затварят болници щото Нема Пари за Заплати на Доктурите, бе! 12 годишното наследството на "Говорещия Пожарен Кран" по-известен у Резервата като Винету, си казвъ думатъ! Тепърва още шъ му сърбаме "попаратъ"!!!
114
1
 
5
 
! Отговори
До 113 преди 2 години
Когато човек е ***, *** ще си остане. Личните лекари нямат експертизата да облужват болни от ковид, още по-малко критични, КОЕТО Е КОНКРЕТНА СПЕЦИАЛНОСТ, а не "бай х *** от днес.бг така мисли". А техните медицински сестри, последно са практикували нещо различно от писане на бележки и болнични преди 10 години сигурно. То да вършиш някаква реална работа не е като дрънкаш по форумите.