5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Reign by bloodspill ____________ Словореда нещо....
112
2
 
0
 
! Отговори
Reign by bloodspil преди 2 години
Will soon end the reign of terror and blood one way or another!Иначе к'во правим след 10 години в учебниците по история ще пише: коренните жители на България - българският народ се оказаха неандерталците избити под управлението на умните Сакскобурготски кроманьонци!
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Картата е грешна! Бургаска област е оцветена с цвят за нулев етап, а е написано Етап 1! Толкова ли много станаха *** в тази държава, че дори картинка с 6 области не можете да кодирате правилно!?!?!?!?! Егаси падението! Кое е вярно сега? Цветовата кодировка или написаният етап? " ________________ Изрично казаха, а и пише на картата, че това е прогнозата за СЛЕД 5 дена!!! Не сега, след пет д.
110
0
 
0
 
! Отговори
Искаш обяснение: преди 2 години
Кой е Претора приемствен между НРБ и РБ , които осигурява и приемственост в определени положения!Ще се сетиш - става въпрос за аристократична как да го кажем неуредица - при което тази неуредица е довела до смъртта на 1,5 милиона български граждани. Двете лица за асасиниране са доказани престъпници в аристократичната среда на ЕС не толкова държавната. И техните безчинства е наредено да бъдат прекратени с кървава саморазправа! Тъй като явно много знаете да подслушкате и крадете на вас се пада..
109
1
 
4
 
! Отговори
Картата е грешна! преди 2 години
Бургаска област е оцветена с цвят за нулев етап, а е написано Етап 1! Толкова ли много станаха *** в тази държава, че дори картинка с 6 области не можете да кодирате правилно!?!?!?!?! Егаси падението! Кое е вярно сега? Цветовата кодировка или написаният етап?
108
1
 
1
 
! Отговори
Само да светна: преди 2 години
Какво се случва когато взелият диктата не може да го изпълни и не иска да го върне!
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, като се запълнят леглата и не останат и по складовете откъде да вадим просто ше променим плана и критериите. Няма да отчитаме брой заболели или свободни легла, а ще преминем на смятане и предвиждане единствено на свободните гробищни парцели и натоварването на траурните агенции.
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че легла ще се намерят, но дали персоналът на интензивните отделения има физическата възможност да се справи с 80% заетост от Ковид болни в критично състояние?
105
0
 
3
 
! Отговори
Двата диктата: преди 2 години
Гласят така : Най-късно до 1 февруари 2022 Симеон 2 Сакскобурготски и Мария Луиза Сакскобурготска да са закопани и мъртви. Поздравления на тъпите копилета дето ги свиха!
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все викат няма персонал, за да открием нови КОВИД отделения. Има сградна база, има легла, има апаратура, няма персонал. А има едни 4500 лични лекари дето не работят вече 2г и при всеки от тях има по 1 мед сестра. Това са 9000 души персонал, на които плаща заплати НЗОК. Не ми е ясно при положение, че на 1 КОВИД отделение в СОФИЯ работят 4-6 сестри и 2-3 лекари що не впрегнем тоя персонал да бачка. Това са 1000 нови отделения. Ако е толкова страшна ситуацията така и така им плащаме ДА РАБОТЯТ
103
0
 
0
 
! Отговори
Принципно: преди 2 години
Сакси не ми е в моя диктат, ама копилетия дето сви диктата за него, а малко негов човек! И не иска да си го изпълни!
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бройката лечебни заведения в района е най-малка, респективно - бройката легла. Когато затваряха лечебни заведения преди десетилетие и горница беше на юреш - да затваряме. Ами ето резултат - при нужда няма легла. Да не говоря, че персонал няма и пускат роднини да се грижат за своите болни, защото няма кой да ги храни и да им дава доривода. Просто няма здравеопазване и лечение. И това не е от днес. Сега само цъфна истината, нищо повече.
101
0
 
0
 
! Отговори
Тая власт: преди 2 години
Той с кръв я бил взел с кръв ще я даде - Добрееее на 20-30 части ще я предадеш!
100
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как става това - днес небето над Пловдив е кристално чисто, без една следа , а преди две седмици беше на решето от поне 20-30 следи от самолети?????Сега къде са самолетите ???!!!
99
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква ПП бре, а къде оставяш позитанковците и чалгарите, и ДБ? Нещо ги пропускаш от цялото. Дойдат ли комунистите, идва и виденовата зима...
98
1
 
3
 
! Отговори
Предложение: преди 2 години
Изберете военен диктор - Сакскобурготският лешперр заслужава специално внимание , защото е обявил война на НРБ и РБ!Симооо последно предупреждение преди да те стреляме с малокалибрено оръдие!
97
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте училищата, никой не носи маски. Нито учители, нито ученици.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се боцнеш с имуностимулант е равно на самоубийство.
95
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно нормално развитие. В София има най-много ваксинирани, затова натиска върху здравната система е нищожен и повечето прекарват вируса леко, затова там няма да се налагат каквито и да е мерки. Децата ще си учат присъствено и всичко ще работи за разликата с областите, където са населени предимно с *** гласували за Възраждане.
94
12
 
0
 
! Отговори
Оставка 1 преди 2 години
Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации..