5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
2
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Тъкмо когато учениците приключват 1 срок и им оформят оценките....
92
2
 
2
 
! Отговори
Оставка 2 преди 2 години
Чакаме да направят това нещо.... Ако някой в тая партия"" Продължваме Промяната"" си мисли че са ИЗЛЪГАЛИ хората и сега, 4 години ще КРАДАТ на мястото на Бокл.ук Борисов, тия просто ще ги изхвърлим, както махнахме ц..След като решат тоя ГЛАВЕН проблем, може да започнат да решават и други проблеми...
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А където са голям процент вакснати няма ли локдауни.Ми има е тогава за чии да се вакснем
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готов съм да се хвана на бас със всеки тук, за колкото пари пожелае, че няма да има локдаун! Когато Кирчо и Кокорчо ви кажат нещо, погледнете първо къде е слънцето, и после си правете изводите.
89
8
 
7
 
! Отговори
Рубльов преди 2 години
Нека да ви е ясно --- троленето за Копейкин, срещу КОВИД мерките и срещу ваксините тук бе ръководено от тpoлoвете на ГЕРБ. Естествено, Мафията не се интересува колко българи ще пyкнaт, а се интересува да не влезнат в затвора за заграбените 100 милиарда, а ако може да се върнат и да крадат още.
88
5
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
искахте ПП, ще търпите сега...
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става с Ноле, мачка ли в Австралия?
86
1
 
12
 
! Отговори
Овча глАва преди 2 години
Ако не третата доза не проработи, може тридесет и третата доза до проработи, от тази "работеща" ваксина
85
0
 
6
 
! Отговори
Екзекутират Българи преди 2 години
Нагряват ми главата всеки ден от САТЕЛИТ, трябва ли да умра заради някой буквално л. у. д шеф на ДАНС и МВР!....Защо България убива Българи и храни роми!?
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП - Партията на ПрезидентаНай-добрите на инфлация, пандемия, цени и всичко де.
83
6
 
2
 
! Отговори
r преди 2 години
махлата си иска борисоф и килчета!
82
5
 
18
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
ПП - Пълен Провал!
81
5
 
8
 
! Отговори
от Провинцията преди 2 години
зависи до кога Хунтата на ПП, Пълни Предатели, ще Управлява чрез 4-ната Ламя! софиянци сами повече от това на 12-ти, не могат!!
80
0
 
12
 
! Отговори
Лаб. Меринджей преди 2 години
В цяла търновска област има една болница с интензивно в Търново и един ТУБ диспансер. Има и някакво ковид отделение в Г.Оряховица. Всичко останало е ужас. Свищов, Павликени, Златарица, Левски, Елена, Бяла...пълна скръб. И така цялата област ляга на две-три болници. По тази логика София никога няма да влезе в локдаун, то половината от болниците в държавата са там.
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако може всички в прованса да ги затворят та да не идват да опърдяват София че ми писна вече. Научиха се да идват дори в почивните дни като на Дисниленд. УЖАСт !!!
78
4
 
8
 
! Отговори
Черно Прогноза преди 2 години
ПП Пълно Потъване, ПП Паднахме в Пропаста! Режим на тока, нечувана Инфлация, студ, глад, безпаричие - после не сте болни от всичко това, а е от ковид!!
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно с какви са пълни болниците в Холандия като 95% са ваксанаи?!?!И на всичкото отгоре са в ЛОКДАУН..................Очевидно си "върнаха" нормалността.
76
7
 
5
 
! Отговори
s преди 2 години
не се ваксинирайте, за Възраждане трябва да има останали ваксини!
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вирус бе, всичко е една фантазия и ние сме геройте хахаха
74
6
 
14
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Подправяме Пандемията, Продаваме Пфайзер! не е за верване, че ЕдноКнижника вече ми липсва, явно можело и по-лошо - самозванци да са на власт, днес и режим на тока въведоха в редица градове!!