Математик: Планът за справяне с кризата е лош и не се спазва

Маската е колективна отбрана, но никой не мисли за другия
19 яну 2022 12:34, Ния Христова
63
Математик: Планът за справяне с кризата е лош и не се спазва
Снимка: БГНЕС
"Репродуктивното число се задържа около 1,2 – 10 души заразяват 12", каза за БНР математикът Лъчезар Томов, преподавател в Департамент „Информатика“ на Нов български университет.
 
Математикът поясни, че през тази седмица има двойно повече случаи дневно в сравнение с миналата седмица, а същевременно бройките в болница и в интензивно отделение се задържат.
 
Според Томов здравната система е на предела на капацитета си.
 
Томов посочи, че новият план на правителството за управление на кризата не е добър.
Още по темата
 
"Поначало планът е лош, а още по-лошото е, че не се спазва и не се налага. Трябва да се наложи със сила, да се упражни контрол от правителството. Досега естествено обръщане на вълна у нас не е имало, винаги обръщането е било вследствие на мерки", смята Лъчезар Томов.
 
Той посочи още, че маската е "колективна отбрана, вид щит – те са в строя на войската и това е щит, който трябва да носят за партньора отдясно", но всеки мисли само за себе си.
 
Според Томов заболеваемостта при децата е рекордна.
 
Лъчезар Томов е на мнение, че фалшиво отрицателните резултати от тестовете на децата в училище са "много по-редки от фалшиво положителните". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удивително е как стадото се съгласява с всякаква глупост без изобщо да задава въпроси. Имам една колежка, която казва "така е заповядано и го изпълняваме без никакви коментари". Така в казармата едно време се оправдаваше всяка глупост, която измисляха. По същия начин са хвърлили бомбите над Хирошима и Нагасаки пилотите. Така им било заповядано.
36
4
 
3
 
! Отговори
до лекар преди 2 години
Какъв лекар си, щом не си разбрал с какво графена е вреден. Ми поне имаш интернет, предполагам, почерпи информация.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, като плана е лош, защо да се спазва? На този математик логиката му куца.
34
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Германец, тя тая ако не заземи каската, нищо не прави. Дори може да се получи индукция и д се засили действието на 5 джи-то
33
1
 
14
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
И защо математик трябва да изказва "експертно" мнение дали планът е лош или добър?!
32
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Чакаме да се искаже химик
31
2
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе, няма ли доктори да се изказват, че взели математици
30
5
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
А да, поканата за среща довечера в 18 часа на попа остава :) Вижте дали Копейкин би ви финансирал едно идване НА София :)
29
5
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Утре 12 ч. на протест пред НС." -- Копейкин май пак е развързал кесията :) Да видим какви звезди ще ни забавляват този път. Оня Muлф с каската и шестте години биология дали ще е пак там?
28
0
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Вярвам само на астролог относно здравната криза
27
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-страшното е, че се навъдиха много платени антиваксери, които усложняват обстановката в държавата. За това много допринесе и президентът, който наговори не малко неща против вируса и даде много хляб в устата на празноглавците.
26
1
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Не виждам номер 10 да е споделил, че не спазва закони. Трябва да му се извиниш за присташкия си отговор.
25
2
 
8
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Утре 12 ч. на протест пред НС. Да ги изметем. Всеки ден умират стотици НЕВИННИ хора заради ковид/вакснината/тестовете/маските, което е едно и също, отравяне с графен. Утре ще станат хиляди на ден. Протестът трябва да е ВСЕКИДНЕВЕН. Какво чакате бе, софиянци, за тези говоря, които ми слагат плюсове. Не остан али един нормален човек в България?
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това математиците излязоха по-големи лекари от водопроводчиците
23
1
 
7
 
! Отговори
Gopeto преди 2 години
Само В България се допитваме до мнението на математици по теми свързани с вирусни инфекции. Какви са тези смехории?! Какво разбира този от вируси, че да предстасва, кое ще затихне, да дава съвети за маски и т.н. ?! Престанете с глупостите и се допитвайте до лекари, а не търсещи слава математици! Пълен смях сме!
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен10Според мен трябва да газиш и хората на пешеходните пътеки, защото доколкото разбирам, ти си дошъл на този свят да правиш каквото си искаш....Но внимавай, че има и други, които разсъждават като теб и може някой път да изтеглиш късата клечка...
21
0
 
11
 
! Отговори
Писва вече преди 2 години
Аз съм учил вирусология , микробиология и няколко разновидности на химия , ама по математика бях зле , колкото да завърша !!! Та какво общо има математиката в момента със ситуацията Омикрон ?!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот работя в спорта с една дума на стадионите....Никой не спазва никакви мерки от началото на пандемията, но пък и всички почти прекараха вируса....няма как да се тренира с маска, особено ако това е паботата с която си изкарваш хляба...Така, че математика лесно обвинява, че сме *** и не се грижим за ближния, но не всички работим на бюро или от вкъщи...Просто всякакви безумци говорят по медиите и това започва да дразни. Както дразнят и Възраждане, защото те не предлагат решение а война
19
0
 
16
 
! Отговори
Не е сериозно преди 2 години
Това което се случва , всеки със здрав разум го разбира !!! Миналата седмица бях с тежка настинка , грип или Омикрон модерното , изолирах се вкъщи за три дена , чай , Колдрекс , сироп за кашлица и капки за хремата и на втория ден бях като нов !!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях ученик в 9-ти клас, когато учителят ми по математика, другарят Вълчев, ни казваше - учете математиката, щото тя е в основата на всичко и ще движи Света след време. Това беше преди 40 години, ето сега, думите му се сбъдват. Да го бяхме послушали, амааа