Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани

Новият вариант е като настинка, но при имунизираните
24 яну 2022 10:37, Петя Славова
53
Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Британският епидемиолог професор Тим Спектър заяви пред The Conversation, че пациентите, които са били ваксинирани срещу коронавируса, имат пет най-често срещани симптома при заразяване с Oмикрон.

Още по темата

Според него това са хрема, кихане, лека умора, главоболие и болки в гърлото, предава БГНЕС. Въпреки това само половината от заразените с Oмикрон се оплакват от класическите признаци, които включват треска, кашлица и загуба на обоняние.

"Омикрон причинява симптоми, които приличат повече на обикновена настинка, особено при хора, които са били ваксинирани, и по-малко общи тежки системни симптоми", цитира изданието думите на епидемиолога.

Щамът на коронавируса Oмикрон или B.1.1.529, беше открит в Ботсвана и Южна Африка през ноември. Експертите смятат, че с него могат да се заразят както преболедували, така и ваксинирани лица. Новият вариант вече е идентифициран в 110 държави и доказано се разпространява по-бързо от предишния щам Делта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте бе маняци делта, гама, ипсилон, омикрон, волтрон, ултрон, скелетор и както и да ги кръстите аз КОВИД го карах 2 пъти и не ме е страх още 200 да го карам. Първия път го карах като тежка настинка. 5 дни кашлях и имах хрема. Втория път го карах на крак, като лека простуда. Няма да се ваксинирам щото очеизвадно имунната ми система бачка като муле и тая лигня не може да ме бутне. И за грип ваксина няма да си сложа. Ако дойде Ебола ще си помисля! Айте отваряйте че на здравите ни писна от глупост
47
3
 
18
 
! Отговори
БЕЗСИМТОМНО преди 2 години
"Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани". А при неваксинирани - безсимтомно.
46
0
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Не знам на какво точно разчитат Харварда и Редника, от ясно по-ясно е че троловете, които обслужваха тиквата сега обслужват тях. Пуснали 2-3 трола да пишат лъжи, небивалици и откровени измишльотини и да натискат червеното бутонче за истината, която всеки я вижда. Тези, които пишем за истината сме в пъти повече от всичките им *** и го правим безплатно, защото не искаме децата ни да живеят в концлагери от Новия Ред. Имаме лоша новина за началника им Сорос - НЯМА да се "ваксинираме".
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се чудя тия дни какво ми стана. Мислех си че от студения вятър съм настинал, с болно гърло, хрема, главоболие, пък то било Омикрона това... Опа! Забравих че не съм ваксиниран? Тези симптоми само ваксинираните ли ги имат? Съвсем се обърках... Тогава каква е файдата от ползата от ваксините? Я обяснете отново че пак нищо не разбрах? Полза има, ОК. Но къде е?
44
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Симптомите са лека болка в очите и малко замаяност, без ваксина.
43
4
 
10
 
! Отговори
Ш преди 2 години
Хрема от сибирският студ тези дни, главоболие от сметките за токDont panic
42
2
 
0
 
! Отговори
boza преди 2 години
Точка 2 е цикличната де:) Там е много опасно подхлъзването при ннабодените и о'макарона не прощава.
41
6
 
27
 
! Отговори
българина преди 2 години
Кой реши че човек не може да се разболее от настинка? Ето ви начин да хванете всички варианти на вирус. Излизаш от банята и с мокра глава тръгваш за работа при минус 5, и така цяла седмица. Гарантирано, че ще си болен с всички симптоми на ковид и дори теста ще е положителен
40
2
 
5
 
! Отговори
boza преди 2 години
При ненабоцканите симптомите са - 1. Не ти се ходи на работа, обаждаш се на шефа и му казваш, че ис хоме офис днес. 2. Силно желание да си сипеш питие. Бира, ракия, виски, квото дойде. Накрая се подчиняваш на желанието. 3. Иска ти се да си измериш температурата, но нямаш термометър. Връщаш се към изходна ситуация в началото точката. Силен риск от ракурся при тази точка. 3. Изпитваш желание да "чупиш тоз талавизор". Не го правиш, жена ти ще се върне и ша чупи тоз Пешу:) 4. Престава да ти пука:)
39
10
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Първо: Бързо оздравяване!За съжаление все още болшинство от нас не се научиха нито да си мият ръцете, нито да не се бутат като ***, нито да си останат в къщи докато кихат и кашлят. Ако се бяха научили, отдавна нямаше да има както COVID19, така и сезонния грип.
38
4
 
29
 
! Отговори
Глупости! преди 2 години
Не съм ваксинира и изкарах Омикрона само с хрема и лека сухота в гърлото. 5 дена на чайчета и билкови бонбони за смучене и нищо ми няма. Не съм вдигала температура и не съм имала главоболие. Лимод, мед и джинджифил. Витамин Д, цинк и селен. И некомпроментирана имунна система - друго не ви трябва. Стига с лъжите за тез "ваксини"!
37
6
 
32
 
! Отговори
Брей преди 2 години
Знаете ли, аз миналата седмица имах лека хрема. Трябва да си направя един тест и да взема зелен сертификат за хремави.
36
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А симптомите при неваксинираните: На работа сме и в отлично здраве, заместваме ваксинираните хахах
35
5
 
30
 
! Отговори
Де е топчето преди 2 години
Ако я нямаше цялата тая медийна шашма, никой нямаше да разбере, че има някакъв коронавирус, икономиката щеше да е в ръст, а не да се теглят заеми, заради това, че маса народ са принудени да седят по 14 дни в домашен арест, затварят се бизнеси и прочее.
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно. Новият (последен!) вариант е като настинка за хората с некомпрометирана имунна система - малко главоболие, лек гърлобол и невисока температура. Всичко отшумява за ден-два. Познатите ми ваксани го карат по-тежко.
33
4
 
21
 
! Отговори
О БОЖЕ! преди 2 години
Някой бързо да изкърти пейките! Затворете границите, сложете КПП на изходите на градовете. Положението е страшно! Хремата е тук!
32
6
 
10
 
! Отговори
Бунчо Кустера преди 2 години
И аз като Бау нямам познати и приятели починали от Ковид или карали го тежко, в болница. За 2 години никой. А мога да ви оверя, че от началото на пандемията обикалям навсякъде, виждам много хора. Дочувам за тежки случаи след ваксинация обаче. Даже случайно на опашка в магазина съм чувал. Една жена вика на касиерката "Бе нали знаеш, че на някои ваксината им се отразява по-тежко". Точните думи цитирам. Някаква произволна жена. А ковид болните единствено се хвалят, как са го изкарали на крак.
31
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И защо се налбяга, че е само при ваксинираните..? Преболедувалите нали също имат антитела... защо не ги споменават тях..?
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е страшен за НЕваксинираните.Познавам 4 ,които умряха здрави млади мъже.оставиха деца сираци.На единият тъщата бе GP,а съпругата нефролог.Не можаха да го спасят.Не бъдете чак толкова оптимист след 7-ия ден ще разберете ще ви бъде ли без болница.Желая оздравяване и на ваксинирани и на неваксинирани.Омикрон е много заразен.в 1 сем.всички ще се заразят от 1 болен.
29
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си и страшното! Хрема, главоболие! Ужас!Ужас! Локдаун! Лагери! Ваксини, даже на първа изпитателна фаза! Това е толкова ужасно!