Хремата - симптом на Омикрон, опасен за мозъка

Носовото дишане вентилира мозъка ни със 70%, обяснява лекар
30 яну 2022 09:29, Ния Христова
81
Хремата - симптом на Омикрон, опасен за мозъка
Снимка: Pixabay

Хремата е сред симптомите при инфекция с щама на COVID-19 Oмикрон. Владимир Зайцев, кандидат на медицинските науки и лекар по УНГ болести в Москва, обясни защо Омикрон-хремата не е толкова безобидна, колкото изглежда, предаде БГНЕС.

"Възпалението на носната лигавица, причинено от Oмикрон, продължава по-дълго от обикновената хрема", отбелязва той. 
 
Лекарят отбелязва, че много хора не се отнасят достатъчно сериозно и пренебрегват това заболяване. Хремата пречи на насищането на мозъка с кислород, тъй като дишането през носа е от първостепенно значение за него.
 
"Носовото дишане вентилира мозъка ни със 70%. Ако носовото дишане е приглушено или изобщо липсва, мозъкът е много по-слабо снабден с кислород", обяснява Зайцев.
 
Той е на мнение, че продължителната хрема може да доведе до неприятни последици.
 
"Отначало тя ще даде някои отзвуци, а след това може да се превърне в проблем, когато чувствате главата си като "чугунена" поради хипоксия или постоянно страдате от главоболие", предупрежди лекарят.
 
"Ако човек види, че хремата изчезва от само себе си и дишането се нормализира, това е добре. Ако след една седмица симптомите се засилят и не изчезват, това е стопроцентова причина да отидете на лекар", казва Зайцев.
 
"Ако човекът също така чувства слабост, треска и главоболие, това са истинските признаци на Oмикрон. Тогава няма нужда да ходите при лекар в клиниката, защото ще заразите всички там. Трябва да се обадите за домашно посещение", съветва Зайцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този доктор да напомня, че отдавна са измислени капки за нос. Действат мигновенно.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично мнение на някакъв си лекар, че то и руснак., да е живо и здраво момчето.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес-стрес няма спирачки, новина след новина за пустиня му ковод, коя от коя по maloumna. Значи ако хремата е от Омикрон е опасна за мозъка, ако не е от Омикрон а най обикновенна хрема, няма проблем. Смееех.
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана за носене на маски, веднага. Човека си го каза-запушването на носа води до намаляване на вентилацията на мозъка със 70%. Маската е като хрема за дишането. Даже е още по-лоша, защото и устата запречва и не можеш да дишаш нормално по никакъв начин. Излиза че 2 год със наредби, приравнени на закони са убивали съзнателно мозъчните ни клетки и са ни глобявали за това че сме искали да дишаме. Това и османлиите не са ни го причинявали. Браво бе. Нацисти.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха бисерите на ковиТ паникьорите нямат край, вече е излишно да се четат тези новини изобщо.
34
2
 
28
 
! Отговори
Bili преди 2 години
ОК, имам главоболие, хрема и тествах позитивно тази седмица. преди 2020, това си беше най-обикновен грип; абсолютно същите симптоми...но 2022 - това е ОМИКРОН!!!, трябва да си модифицирам днк-то, и световните лидери да прекроят икономическия строй, разрушавайки сегашния, щото имам хрема...неам думи...
33
4
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Имам ушна кал....Явно е Омикрон.Стича ми се мозъка в ушите....Трябва да ми сложат кислород в ушите да ми диша мозъка!!!!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, после какво следва, мигането и то ли ще стане опасно, после ходенето, дишането, усмихването, после ако обичаш ще кажат че си заразен с нещо си.
31
3
 
28
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Имам пърхот и са ми напукани петите.100% е ковид.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши ли протестът в Канада?
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки втори има накакви проблеми с дишането през носа - от алергии към полени или тютюнев дим, до криви прегради. Малко Омикрон нищо не променя - това е капка в морето.
28
3
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Синузит е възпаление на синусите, не е настинка. При Синузит, било то остър или хроничен, не е задължително да ти е запушен носа, като при остра хрема. Отделно острият Синузит е често бактериален и се предписва антибиотик, за 2 дни симптомите отшумяват. В България всеки сополивец смята, че има синузит, защото личния фелдшер е казал, през живота си обаче не е ходил на скенер. Човека ясно казва ако продължителността е над седмица има опасност. Той е УНГ-лекар и кандидат на науките, а ти си?
27
2
 
19
 
! Отговори
Блажени да са вярващ преди 2 години
Как да кажа, някой Журналяги да не изпълняват дневна норма страх от ковид. Под дърво и камък намират страшни новини за ковид, Даже и от лудницата доктори интервюират, ако не намерят, направо си измислят. Така се уплаших от тези Омикрон буби, обличам се и отивам да се ваксам.
26
0
 
8
 
! Отговори
Хората със синузит преди 2 години
Трябва да получат 80% Телк и да се сложат на задължителна вентилация чрез трепанация.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй добре, ама повечето хора не дишат правилно. Гръдното повърхностно дишане преобладава, а не дълбокото диафрагмено.
24
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Там основно помага реваксинацията.
23
0
 
3
 
! Отговори
До Майстора преди 2 години
Аз пък си я свалям, когато кашлям и кихам.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-умен от българина.
21
0
 
15
 
! Отговори
Затова преди 2 години
Маските трябва да се носят под носа, за здравословна вентилация на мозъка.
20
1
 
28
 
! Отговори
Хмммм преди 2 години
А някой тук помни ли как журналистите се опитваха да създадат глобална паника около Ебола? Помните ли как всеки ден ни осведомяваха за броя заразени, умрели, спрени полети... симптоми...миене на ръце, един го закараха в САЩ да го лекуват, че полудяха да го дават на живо.... Помните ли? А знаете ли защо Ебола не стана любимата им болест? Щот се разпространява при опредлеени условия. Корона вирусите са с нас от векове, но се предават във всякакви условия и нищо не може да ги спре! Най-малко мерки!