Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките

Всичко почива на данни, каза съветник на премиера за COVID-19
12 фев 2022 11:58, Елка Василева
193
Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

„Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на противоепидемичните мерки и зеления сертификат“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

„Всичко почива на данни. Има си принципи, според които се слага карантина, вдига се карантина, дали се пуска локдаун, дали се вдига. Не бива да го обвързваме с дати“, каза проф. Аргирова, която е съветник на премиера по въпросите COVID-19.

Още по темата

Аргирова допълни, че у нас „Омикрон“ се е появил със закъснение, но освен него продължава да циркулира и „Делта“. По думите й в болница „Токуда“ всички тежки пневмонии са причинени именно от предишния вариант на коронавируса, а не от „Омикрон“.

Тя каза, че България в момента се намира на гребена на вълната и започваме леко спускане от другата страна.

Относно ултиматума на партия „Възраждане“ зеленият сертификат да отпадне до 20 февруари Аргирова каза, че се наблюдават данните. „Имаме намаляване на заболеваемостта, обаче имаме един и същи брой интензивни легла, което е мерило за тежестта на инфекцията. В момента те са 614 заети от 1249 общо, което прави около 50%“, каза тя.

„Това, че сме последни по ваксинация, непрекъснато предизвиква интерес – най-вече от страна на СЗО, но и от страна на други държави“, каза Аргирова.

Тя определи няколко причини за бавната ваксинация тук, а като най-сериозна посочи неправилната и на моменти лоша комуникация за ваксините.

„Когато започна имунизация още в началото на 2021 г., тя започна с ентусиазъм и желание. Тогава се появи и един смъртен случай в Катуница, който още преди да се изясни, премиерът Борисов тогава каза, че спира ваксинацията. За ваксината на „АстраЗенека“ става въпрос. Цяла Великобритания е ваксинирана с нея и нямат никакви оплаквания“, допълни Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
4
 
! Отговори
австралия ... преди 2 години
600 000 - 1 000 000 са на протест .... какво ли ще стане с мерките тук .. ? някой да има памперс на заем ? ...
141
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога изкуфели стари крокодили с единия крак в гроба ще ни дават наклон на оная работа?
140
4
 
14
 
! Отговори
( '_' ) преди 2 години
Нещо за събитията в Париж, Берлин, Виена, Хага, Отава, Мелбърн ?
139
4
 
10
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
Родителите ми имат свой ИЗБОР как ще се чувстват защитени с или без т.нар. ваксини. Аз уважавам ТЕХНИЯ избор, те уважават МОЯ. Ей това е разликата между нас неваксинираните и вас ваксинираните. Че вие считате че имате право да НАЛАГАТЕ на другите личната си лудост и личните си разбирания какво е "редно" и какво "трябва". Ако просто си сложиш ваксина и не оспорваш моя избор да не си сложа, нямаме нищо за което да си противоречим.
138
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът потиска имунитета. Затова и умират хората , освен от тромбозите. Лимфоцитите падат драстично, а точно те са тези, които трябва да се борят с ковида. Имунитетът е кратък и непълноценен. Ваксината е по-добрия избор. Тя стимулира имунната защита.
137
4
 
19
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Тази изкукуригала кукумявка ми идва в повече!!
136
0
 
1
 
! Отговори
до 151 преди 2 години
Ккто казах, той отговорът казва всичко за теб. Аз не искам да го коментирам.
135
4
 
10
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
До 150. Да, със същата смелост, овчо. Моите родители го прекараха. Единият се ваксинира след това, а другият -не се ваксинира. Този, който се ваксинира го прекара пак. А неваксинираната -НЕ!
134
10
 
4
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
Със същата смелост ли ще "изправиш срещу вируса с естествената им защита" и възрастните си родители, болен роднина, приятел, колега ?! Отговорът на този въпрос ще каже всичко за теб.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от същества по грозни от настъпана ж.а....ба съвети не вземам.Дъртата вещица е за затвора за държавна измяна и геноцид.
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Мангъров е против тези ваксини не е антиваксър напротив държи децата да са имунизирани и за проф.Люк Монтсние какво ще кажете откривателя на вируса на СПИН и той бе против тези вскдини има нещо сбъркано
131
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да кажат защото не знаят още какво ще им наредят кукловодите. Нашите кукли не взимат сами решенията.
130
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравната ни система е пълен провал! Всеки зов на придворните гъ золиз ци за ваксинация в името на общественото, и даже на личното, здраве буди естествен присмех и искрено съжаление. По делата им ще ги познаете, а не по лъжливите придихания...Ще ме убедят да се ваксинирам, когато спрат да търгуват със здравето ни!
129
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, лекари не могат да пишат. Къде сме тръгнали? Удивляват се, че някой може да пише. Ай яй яй
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите набори, на по 40 всички станаха доци и професори. Кво да кажем? Една книжка не са прочели, но защо им е. И грозния нечетлив лекарски почерк им служи за оправдание на неграмотността. Щом един колега ми рече, чепиша много грамотно и кво ми става. Щях да падна от стола пред бюрото. въобще не очаквах такова признание.
127
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра реши да използва страховете ви за своите лични политически амбиции. Не успя да влезе в политиката, изритаха го като мръсно коте от всякъде. Обаче лъжите му намериха почва в неграмотните изплашени антиваксъри. Злото е сторено, починалите не могат да се върнат. Обаче колко трябва да сте прости за да продължавате да го величаете!
126
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра реши да използва страховете ви за своите лични политически амбиции. Не успя да влезе в политиката, изритаха го като мръсно коте от всякъде. Обаче лъжите му намериха почва в неграмотните изпратени антиваксъри. Злото е сторено, починалите не могат да се върнат. Обаче колко трябва да сте прости за да продължавате да го величаете!
125
4
 
8
 
! Отговори
Цвета Каранянчева преди 2 години
Това е Сатана
124
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве махнете това плашило вече ве
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя продажен-***, който е криминално проявен, няма ли да го хвърлят в затвора?