Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките

Всичко почива на данни, каза съветник на премиера за COVID-19
12 фев 2022 11:58, Елка Василева
193
Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

„Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на противоепидемичните мерки и зеления сертификат“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

„Всичко почива на данни. Има си принципи, според които се слага карантина, вдига се карантина, дали се пуска локдаун, дали се вдига. Не бива да го обвързваме с дати“, каза проф. Аргирова, която е съветник на премиера по въпросите COVID-19.

Още по темата

Аргирова допълни, че у нас „Омикрон“ се е появил със закъснение, но освен него продължава да циркулира и „Делта“. По думите й в болница „Токуда“ всички тежки пневмонии са причинени именно от предишния вариант на коронавируса, а не от „Омикрон“.

Тя каза, че България в момента се намира на гребена на вълната и започваме леко спускане от другата страна.

Относно ултиматума на партия „Възраждане“ зеленият сертификат да отпадне до 20 февруари Аргирова каза, че се наблюдават данните. „Имаме намаляване на заболеваемостта, обаче имаме един и същи брой интензивни легла, което е мерило за тежестта на инфекцията. В момента те са 614 заети от 1249 общо, което прави около 50%“, каза тя.

„Това, че сме последни по ваксинация, непрекъснато предизвиква интерес – най-вече от страна на СЗО, но и от страна на други държави“, каза Аргирова.

Тя определи няколко причини за бавната ваксинация тук, а като най-сериозна посочи неправилната и на моменти лоша комуникация за ваксините.

„Когато започна имунизация още в началото на 2021 г., тя започна с ентусиазъм и желание. Тогава се появи и един смъртен случай в Катуница, който още преди да се изясни, премиерът Борисов тогава каза, че спира ваксинацията. За ваксината на „АстраЗенека“ става въпрос. Цяла Великобритания е ваксинирана с нея и нямат никакви оплаквания“, допълни Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126, Не е нужно да влизате в обяснителен режим, имате голям плюс от мен. Затова,че сте спестили квалификациите също Ви поздравявам, но те също няма да го разберат.
121
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме само един истински лекар и това е д-р Мангъров. Всичко истонали професори, доценти, академици, научни работници от БАН са пълен таашак. Иначе искат и реват само за пари. Тази нафталинова ненормална бабичка откъде я изкопаха? Сибира пари за унуците.
120
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите професори само преписват чужди мненив без въобще да се съобразяват с Държавата Аз едно авторско мнение не видях освен това на Мангъров който работи години в инфекциите другите дамо преписват
119
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като обиждате просташки възрастната професорка, се имате за много големи мъже ли? Това ще повлияе ли по някакъв начин на вируса и на хилядите българи в бг болници, които се борят за глътка въздух?
118
4
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Трудно е тука, щото нямаме хиляди селяни с трактори да ви изринат за компост. В Канада, Париж, Хага всичко с трактори и камиони е блокирало градовете. Ще видиш едни мерки.
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смеят ни се на акъла и предразсъдъците. Това означава!
116
4
 
31
 
! Отговори
не трий! преди 2 години
Трудно е да ти гледаме повече гнусната глава и още по-гнусните думи, излизащи от нея.
115
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това, че сме последни по ваксинация, непрекъснато предизвиква интерес най-вече от страна на СЗО, но и от страна на други държави" - колко интересен изказ, с който ни се казва, че не могат да се примирят, че поне планът колко души трябва да бъдат набодени поне засега остава неизпълнен.
114
4
 
25
 
! Отговори
Харабейшио преди 2 години
Бостанско плашило! Чакат мейл с инструкции!
113
2
 
24
 
! Отговори
до 114 преди 2 години
..е защото ВАКСИНИРАНЕТО е подобрило с нещо епидемиологичната обстановка. Разхлабването и затягането на мерките е чисто АДМИНИСТРАТИВНО/ПОЛИТИЧЕСКО решение БЕЗ каквато и да е здравна логика. Всъщност, след като постигнаха заложения "норматив" на набучени хора, за правителствата на Запад, няма значение, че заразяването си продължава дори с по-високи темпове от преди. Накратко, целта на занятието беше да се НАБИЯТ ИНЖЕКЦИИ, а НЕ здравето на хората. 5. Това НЕ са "ваксини" освен на думи.
112
2
 
20
 
! Отговори
До професорката преди 2 години
Бабче ! Некролога ти виси от джоба. Каквото и да правиш, свършва лапаницата от Ковид мерките за всички като теб нищоправци от НОЩ, комисии съветници и математици. Знаем че нямате интерес да обявите край на мерките, защото ще ви спрат кранчето на хонорари добавки за първи линии, окопи,бункери и ръкопашни боеве ! А всъщност хората които имат спешна нужда от помощ не ги приемат в болниците ?!
111
3
 
15
 
! Отговори
До 114 преди 2 години
Ще си спестя квалификациите, които най-добре биха описали нивото на аргументацията ти.1. За един МИСЛЕЩ човек, това че ххх души са направили еди какво си НЕ е доказателство, че това нещо е правилно и полезно.2. Има разлика между страх и критично мислене. Такива като теб си сложиха ОТ СТРАХ нещо в експериментална фаза с неясни последици. Мен НЕ ме е страх да се изправя срещу вируса с естествената си защита - и всъщност го прекарах.3. Това, че във ваксинираните страни разхлабват мерките НЕ...
110
2
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Тази става само да плаши децата. Моля ви, не я показвайте повече!
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А СТИГА! НЯМАТЕ МЯРКА!
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпадане на мерките срещу нещо съчинено като пандемия....В момента се възстановявам от грип, който си карам всяка зима, горе-долу по едно и също време. И лекувам по един и същ начин - с чай, мед парацетамол и микс от важни витамини и минерали. Това нещо, което сега ме убеждават, че било ковид, и какво ли не. Два дни след отшумяване на симптомите имах жестока кашлица, ако бях в болница, щяха да ме тъпчат с антибиотици и да ме уморят! А то си мина от самосебе си
107
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите уважения, но си се продала за жълти стинки. Вече 2 години минаха и вирус не ми е потропал на вратата. Последно карах варицела преди 20 години. Едва оживях, ама нямаше патардия по повода.
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще свършат мерките като оползотворите всичките ваксини с изтекъл срок на годност ли
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо а ти знаеш ли че в твоята Великобритания нито един нее с такива ваксини каквито са ни сложени на нас като деца. Там не се ваксат нито като деца нито като възрастни. Капиталистите не ваксинират безплатно както нас ни ваксинираха по времето на бай Тошо. Те затова *** кат мухи от най дребни заболявания. Но това ти бабо няма как да го знаеш щото си много учена а мозъка ти изтича отзат под кръста. Ще гориш в АДА. Бог ти е приготвил вечният огън при опашатите и рогатите.
104
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ковидарките времето им изтече. Вече не са интересни. И зелените сертификати да си ги навият на ролце и да си ги дислоцират . Знаят къде.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй на снимката костенурка от тези дето живеят по 300 години ли е ?