Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19

Целта е да го изкарат докато са млади
20 фев 2022 10:51, Александър Попов
86
Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Все повече хора се заразяват умишлено с коронавируса с цел да го изкарат докато са млади, за да не се притесняват от него след време.

Учудващото откритие е на професори от различни университети.

По примера на варицелата, когато преди векове са се заразявали умишлено чрез потъркване кожа в кожа, за да изградят доживотен имунитет, сега и коронавируса е желан за преболедуване в младостта.

„Има много малко случаи в медицината, в които казваме на хората да се заразят умишлено, защото в по-късна възраст не е добре да се разболеете“, казва д-р Фред Пелцман, доцент по клинична медицина в Weill Cornell Medicine в Ню Йорк.

„След като се появи ваксина срещу варицела, например, вече никой не препоръчва на родителите да заразят умишлено децата си“, казва лекарят.

Вярно е, че заразяването гради определен имунитет, още повече след като различни изследвания сочат, че симптоматичната инфекция вероятно предлага защита срещу тежко заболяване и смърт поне няколко години след първоначалното преболедуване.

Експертите, обаче, съветват да се внимава с така рисковото заразяване, защото то има и много негативни страни: "Към момента никой не знае как се отразява вируса на хората, има починали и млади, и възрастни. Всеки път при разболяване има малък, но не нулев шанс да се случат лоши неща", казва Пелцман. Според проучване, публикувано миналата седмица, има разлика в хоспитализирането на заразени с Омикрон и с Делта. Около половината от хоспитализираните хора са на възраст над 64 години, но близо 30% от тях са на възраст между 45 и 64 години.

Въпреки всичко лекарите съветват хората да се пазят, с надеждата след години да има качествени лекарства и ваксини срещу вируса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
21
 
! Отговори
Естествено преди 2 години
Ами и аз искам заради заветния сертификат. Фарма мaфията го утвърди като по- важен от здравето.
56
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма описани дълги странични действия/ последствия от която и да е ваксина по-късно от 4- 6 месеца. Просто не съществуват. Колкото и да заплашвате и пророкувате, няма! Набийте си го в тъпите кратуни.
55
0
 
11
 
! Отговори
Кор.Келепир преди 2 години
А дотогава се тествайте три пъти в седмицата, и пълнете гушите на фармацевтичната мaфия.
54
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са вариантите на вируса не знаеш кой ще те хване а с това безумно пътуване по разни дестинации всеки може да донесе нещо не знаеш какво е Имам двама проятели боледуваха всяка пролет и есен откакто се имунизираха не са боледували може и да е от вакдината не знам
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма глупост е да се заразяват умишлено!
52
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама мои приятели близнаци. Единия двойно ваксиниран, а другият е антиваксър. Заразиха се. Ваксинираният изкара лека хрема без други симптоми, а антиваксъра кара тежко близо месец и след още месец два пъти го повтори! Вчера го изпратихме! Сбогом приятелю!
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се разболях преди 2 години и ме повтори едва преди 2 месеца. Но го карах много леко втория път. През 2те години правих какви ли не опити да го хвана заради сертификата, но не стана. Едва омикрон ми даде позитив, но беше като зимен грип. Да видим дали ще ме портрети и ако да, след колко време. 2 години имунитет ме устройват идеално.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За усложненията след ваксина след по дълъг период предстои да се види Тези кото направиха тази вскдина имунизирани ли са с нея Едно време учените първо са изпитвали илачите върху себе си
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без ваксина, да се заразиш нарочно и да дърпаш дявола за опашката е наивно, глупаво и самонадеяно. Завършва трагично в 6% от случаите.
48
2
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Много хора предпочитат да се сдобият с абсолютно ненужния сертификат чрез положителен тест , отколкото с три дози химикал .
47
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид повтаря, докато убие човека. Няма такова нещо като "да не се притесняват след време".
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости, да се заразяваш умишлено няма абсолютно никакъв смисъл, при положение, че защитата след преболедуване трае не повече от 4-6 месеца.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повторното боледуване е напълно реално, защото лично съм минал през това, а и познавам поне 20 човека, които ги повтори след 3-4 месеца. Брат ми, пък с две дози на Пфайзер го кара миналия месец.
44
10
 
2
 
! Отговори
До Математика 41 преди 2 години
Щом здравето и живота ти е математика(комар,руска рулетка)си свободен да правиш каквото решиш но не зарибявай и другите!! Усложненията при неваксинирани тепърва ще се появят до две години!! БЕЛОДРОБНА ЕВБОЛИЯ! СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ,И КВО ЛИ ОЩЕ НЕ!!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вируса и "ваксините" е въпрос на късмет, но старците в болшинството случаи са по-уязвими... Хората под 50 години са изключително малко сред починалите.
42
2
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Как неколко години, нали имаше некъв началник от белата мафия на ковид сектора в пирогов, където каза, че е невъзможно повторно заразяване бил проследил лично 3000 заболели.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#42 и да ни пука, какво може да направим? Вчера пак яко пръскаха, самолет след самолет над Варна, небето беше цялото на бели черти.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярното е заразяват ни умишлено. Ама не ни пука .
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при разболяване има малък, но не нулев шанс да се случат лоши неща . . . . . Математически изразено са 0,3% да се заразите и 1-3% да протече по лошо, което прави 0,003%-0,009% по лош изход, което е с десет до петдесет пъти повече от страничните действия при ваксиниране! Разбрахте ли защо няма да се ваксинирам? Разбрахте ли, шансът за не леки странични увреждания след ваксиниране е десет до петдесет пъти по голям, ако го преболедувам, което вече и стана! Добър ден?
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма траен имунитет при ковид!