Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19

Целта е да го изкарат докато са млади
20 фев 2022 10:51, Александър Попов
86
Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Все повече хора се заразяват умишлено с коронавируса с цел да го изкарат докато са млади, за да не се притесняват от него след време.

Учудващото откритие е на професори от различни университети.

По примера на варицелата, когато преди векове са се заразявали умишлено чрез потъркване кожа в кожа, за да изградят доживотен имунитет, сега и коронавируса е желан за преболедуване в младостта.

„Има много малко случаи в медицината, в които казваме на хората да се заразят умишлено, защото в по-късна възраст не е добре да се разболеете“, казва д-р Фред Пелцман, доцент по клинична медицина в Weill Cornell Medicine в Ню Йорк.

„След като се появи ваксина срещу варицела, например, вече никой не препоръчва на родителите да заразят умишлено децата си“, казва лекарят.

Вярно е, че заразяването гради определен имунитет, още повече след като различни изследвания сочат, че симптоматичната инфекция вероятно предлага защита срещу тежко заболяване и смърт поне няколко години след първоначалното преболедуване.

Експертите, обаче, съветват да се внимава с така рисковото заразяване, защото то има и много негативни страни: "Към момента никой не знае как се отразява вируса на хората, има починали и млади, и възрастни. Всеки път при разболяване има малък, но не нулев шанс да се случат лоши неща", казва Пелцман. Според проучване, публикувано миналата седмица, има разлика в хоспитализирането на заразени с Омикрон и с Делта. Около половината от хоспитализираните хора са на възраст над 64 години, но близо 30% от тях са на възраст между 45 и 64 години.

Въпреки всичко лекарите съветват хората да се пазят, с надеждата след години да има качествени лекарства и ваксини срещу вируса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
13
 
! Отговори
A преди 2 години
Не го карайте нарочно. Изчакайте да дойде по-лек вариант поне. Аз карах делтата ужким леко, 1 седмица 38+, което не е проблем, но година и половина след това имам световъртежи и стомашни пробплеми от време на време. Преди короната бях здрав като бик. Едно хапче не приемах.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тска е някои минават без димптоми други умират
35
7
 
8
 
! Отговори
до анонимния преди 2 години
".........Затворете университетите и училищата! Поне до края на тази година НЕ трябва да отварят, защото виждате какво става!."..........................................За да напълнят МОЛ- овете и барчетата. Фул е от ученици. Един върху друг. И не си представям младежи на 12- 18 години по цял ден да дремят в къщи цяла година. Да ходят да учат, че не знаят кой е Елин Пелин !!!!!!!!!!!!!!
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което пзначава че ваксините в момента са некачествени и сертификатът е излишен
33
1
 
12
 
! Отговори
групости преди 2 години
Заразяват се заради сертификата.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Училищата във Варна-онлайн задължително, само във Варна бройките не спадат.
31
2
 
9
 
! Отговори
Нещо друго преди 2 години
Откакто свят светува винаги са подигравали по-пълните хора, слабите НИКОГА! Винаги пълните хора са поемали подигравки и най-различни шеги заради теглото имслаб човек не съм чувала да го подиграват, то даже не и обидно! Каква е тази извратеност, не ми е ясно! Светът е различен, не може всички да сме слаби
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста наивно е да твърдиш, че бг ген ни пазел. Що сме на второ място по смъртност от ковид? Защото не сме ваксинирани.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, радвайте се на живота. Дебели, слаби, руси или кестеняви, любители на виното и ракията или на сроковете и целината, все тая! Радвайте се на живота, оценяйте всеки миг от него, всяка птица която пее сутрин, слънчев лъч погалил ви, усмивката на любимия човек. Оценяйте ги. Смъртта винаги върви до нас, днес я наричате ковид, утре рак, вдругиден пиян шофьор, но тя е една, въпреки че за всеки има различно име. Така, че не се карайте за името й, а почитайте живота.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохола лекува. Проверено . Ама твърд .
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минах през цялата пандемия без мерки, без ваксини и без симптоми. Отдавна съм сложил край на пандемията и съм я оставил зад гърба си.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърцето на Един 130-килограмов човек работи на макс всеки ден, като изтласква активно и трудно, и се изтощава по-бързо, докато сърцето на един 60-килограмов човек, без здравословно проблеми си работи добре и без напрежение от този лой!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 въпрос на психика е. Има пълни хора, които карат ковид като настинка и спортисти с маниакален начин на живот за здраве, които умират. А и ковид е смесен вирус. Все си мисля, че е комбинация от шарки с коклюш и още нещо. Ние имаме ваксини срещу част от това и определено имаме някакъв частичен имунитет. Може би и за това хлапетата го карат по-леко.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се заразих с Омикрон заради зеления сертификат. Цял един ден ме цепи кестена, като след препиване с пърцуца. Друго нямаше, обаче ми се развали нещо храносмилането - много мирише и газове. Май месец правя 73.
23
9
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 23 сърцето на пълен човек е по-слабо. Бори се голямо тяло.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е, че дебелите хора имат по-силна имунна система и по-устойчива психика откъм депресивни атаки, ама нещо повече се гътват от Ковид? Хм?
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 не ме бърка кривото днк на белгийските купонджии. Ние сме си ок. Сред нас младите го карат доста добре. Проблем има при възрастните и хронично болните хора и те определено имат нужда от допълнителна защита. Но младите са ок. Не знам на какво се дължи, ген, ваксинационен календар през десетилетията, опърничав характер или манията да се лекуваме с билки, не знам. Но е факт. Ние го караме в пъти по-леко от западняците. Ако имахме тяхното здравеопазване нямаше и смъртност да имаме.
20
0
 
3
 
! Отговори
КОСТАДИНШУ преди 2 години
БЕКИ БЕКИ БЕКИ! СВЕЖА ТРЕВИЦА!
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете университетите и училищата! Поне до края на тази година НЕ трябва да отварят, защото виждате какво става!
18
10
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До И голям брои от починалите са със "затлъстяване". Помисли пак шишо :D