Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19

Целта е да го изкарат докато са млади
20 фев 2022 10:51, Александър Попов
86
Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Все повече хора се заразяват умишлено с коронавируса с цел да го изкарат докато са млади, за да не се притесняват от него след време.

Учудващото откритие е на професори от различни университети.

По примера на варицелата, когато преди векове са се заразявали умишлено чрез потъркване кожа в кожа, за да изградят доживотен имунитет, сега и коронавируса е желан за преболедуване в младостта.

„Има много малко случаи в медицината, в които казваме на хората да се заразят умишлено, защото в по-късна възраст не е добре да се разболеете“, казва д-р Фред Пелцман, доцент по клинична медицина в Weill Cornell Medicine в Ню Йорк.

„След като се появи ваксина срещу варицела, например, вече никой не препоръчва на родителите да заразят умишлено децата си“, казва лекарят.

Вярно е, че заразяването гради определен имунитет, още повече след като различни изследвания сочат, че симптоматичната инфекция вероятно предлага защита срещу тежко заболяване и смърт поне няколко години след първоначалното преболедуване.

Експертите, обаче, съветват да се внимава с така рисковото заразяване, защото то има и много негативни страни: "Към момента никой не знае как се отразява вируса на хората, има починали и млади, и възрастни. Всеки път при разболяване има малък, но не нулев шанс да се случат лоши неща", казва Пелцман. Според проучване, публикувано миналата седмица, има разлика в хоспитализирането на заразени с Омикрон и с Делта. Около половината от хоспитализираните хора са на възраст над 64 години, но близо 30% от тях са на възраст между 45 и 64 години.

Въпреки всичко лекарите съветват хората да се пазят, с надеждата след години да има качествени лекарства и ваксини срещу вируса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мои колеги и аз включително го карахме вече по 2 пъти, но в различни интервали от време. Някои починаха, но са единици. Става въпрос за около 3000 човека.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме времена, в които ваксаджиите отричат съществуването и ефективността на естествения имунитет. А наричат другите "***".
15
6
 
6
 
! Отговори
И преди 2 години
Слаботелесните тука много са отворени, ние по-дебелите сме защитени, защото имаме по-силна имунна система! Така че и да не се ваксинираме, ние сме си защитени. Да му мислят кльощавите..
14
8
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до 15 чао :D
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекарах вируса през март миналата година без симптоми, не съм боледувал от нищо през цялата пандемия. Всички в офиса ми са в 30-те си години и един по един изкараха вируса леко. Починали нямаме.
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така едни младежи в Белгия си спретнали едно ковид парти, да си минат от реда. После от 26 души, 8 от тях в болница и 2 починали. Глупостта взе жертви.
11
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В офиса на сина ми един колега на 28 почина от ковид. Здрав преди това. Сред него и родителите му починаха, с 2 дни разлика. Цялата фамилия " изчезна " от ковида. Хич не ми приказвай как само стари и болни умирали .
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки че имаме ваксини срещу шарки, ние българските майки съзнателно заразяваме децата си с тях, защото знаем колко опасни са ако ги караш възрастен, въпреки ваксината. Та не се учудвам на това, че хората се заразяват нарочно. А и при шарките има една особеност, ако момче я хване в по-горяма възраст може да остане стерилно. Та за това бутаме децата си при болните от шарка. Моето я хвана чак от третия път, но заради ваксината ли, заради възрастта ли, я изкара супер леко.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваха заради сертификатите хората да се редят на опашки да се ваксинират, а те решиха да се заразяват умишлено.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само някой от Тракия ще въстане както преди 2 хиляди години , робите снишени надуп/ч/ени
7
1
 
23
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Още в началото ти беше обяснено на разбираем език, че рисковата група е на старите и болните. В статията ти е обяснено, че младите и здравите искат да прекарат вируса за да си изградят естествен имунитет. Това че ти си се прекарал да се набодеш "n" на брой пъти и помниш факти по 3 минути като маймуните си е твой проблем.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз тъй. Фанах си една карантинирана булка и ме лепна и мене. Хем си почивах после две седмици , хем и сертификат си извадих. След осем месеца пак .
5
1
 
43
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Заразяват се умишлено за сертификат, не за имунитет. За младите това е настинка, но ако откажат инжекции срещу настинка са лишени от социален живот и право на труд. До там ни докараха. И да, глупаво е, ама много, наместо да бесим ваксинатори по дърветата се снишаваме, катастрофа!
4
27
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
глупави младежи.
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биг Фарма не харесва тази новина.
2
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупостта няма граници. Това не е шарка, че като боледуваш един път и си минал от реда си. След 3 месеца пак може да се разболееш. И трупат "активи" от увреждания до живот.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразяват се умишлено защото знаят че е нормален грип и ще го изкарат безсимптомно каквито са случаите при всички млади и здрави!!