Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове

Вирусът се предава по-леко и по-бързо
Обновена: 17 юли 2022 07:47 | 17 юли 2022 07:30, Петя Славова
420
Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове
Снимка: БГНЕС

Висок е броят на новозаразените с коронавирус в страната."Вероятно следващата стъпка ще е да разширим кръга на задължителното носене на маски - вероятно в градския транспорт и в места, където се събират много хора, като търговски и културни обекти". Това каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия относно мерките срещу разпространението на коронавируса.

Преди дни той посочи, че със заповед на министъра на здравеопазването се очаква следващата седмица да се въведе задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в домове за възрастни хора.

Още по темата

Доц. Кунчев коментира, че вирусът се предава по-леко и по-бързо, но и протича по-леко, с по-малко усложнения и с по-малко хора, които се нуждаят от лечение в болница и в интензивни отделения. От тази гледна точка дори и по-висока заболеваемост мисля, че можем да изкараме доста по-добро лято в сравнение с предишните две години, коментира той.

По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

Доц. Кунчев коментира, че наистина вирусът е доста непредвидим. Логичното беше в тези най-топли месеци, когато хората са на открито, да не е толкова активен, само че той изкара вариант, който се предава бързо и лесно, така че климатичните условия много малко му влияят, посочи той.

Вероятно по отношение на този вариант няма да се стигне до затваряне, смята обаче доц. Кунчев.

Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължително е клонинга Кунчев да бъде изхвърлен с шут в задните части за нездрава пропаганда и плашене на населението.
292
0
 
9
 
! Отговори
гадове мръсни преди 1 година
След като българите се опомниха от масовата истерия насаждана от хора като Мутафчийски и др. здравни мафиоти /яко парички от прословутите заседания и медийниизяви на великия щаб/,търтеите продължиха да висят по цял ден в тъпите ваксинационни центрове за по 5-6 останали заблудени на ден. Но заплатата си върви нали и добавката за ковид също.Може да имате 1 болен в отделение, но целият персонал си слага в джоба по 1200лв плюс заплатата на месец. Ще спазвате ли поредната гавра с хората?!
291
0
 
6
 
! Отговори
гадове мръсни преди 1 година
Има неизползвани ваксини,тестове,маски.Поръчаха милиони дози,които тепърва ще плащаме. Трябва да се изразходят.Освен това, как иначе в болниците ще вземат по 1200лв ковидни добавки? Че и редовата администрация там взема поне по 300лв месечно!За шефовете да не говорим. А колко пари продължиха да вземат от прословутите ваксинационни центрове?!?
290
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата стъпка е е да виснете по стълбовете, до тогава всичките ви измислени стъпки си ги ниварете в продажните сатанински ***
289
0
 
10
 
! Отговори
Смях! преди 1 година
Няма да спазвам !
288
0
 
6
 
! Отговори
Отнася се за Голям м преди 1 година
На всички ни е ясно ,че тук остана само един вакс-ковид психясал О-ли-гофрен!Личи си ,че вакс-отровите са го повредили сериозно в главата.Дано оцелее!
287
0
 
5
 
! Отговори
До 304 преди 1 година
А ти, умнико, се ваксинирай и умирай - на нас простите няма да ние мъчно за такива *** като теб.
286
1
 
25
 
! Отговори
Маг Витанов преди 1 година
Новата вълна на старите лъжи.
285
1
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Прекрасен здравен съвет, мили приятели и при това в поетична форма!. Приятели, Вие чували ли сте това здравословно стихче?.... Минавам по моста и гледам, какво? Момиченце малко пече си г-ъ-з-о. "Момиченце малко, не те ли е срам?" А то ми отвръща: "Ела по насам."
284
25
 
2
 
! Отговори
иво преди 1 година
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО : ВАКСИНА И МАСКА - НАВСЯКЪДЕ ! ИНАЧЕ - МОР !
283
26
 
4
 
! Отговори
Голям майтап! преди 1 година
Активистите от "Възраждане на фашизма в България" отново са стресирани от собствените си теории на конспирацията. ))))) Ще умират, но няма да се ваксинират, защото са чипирани по рождение с ниско IQ. Щели да бият професорите, учените. Типично. Простите не обичат умните. Едно време са горели на кладата учените хора. За мрачните хаотични мозъци нищо не е променило през вековете. За тях Земята ще си остане плоска.
282
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата стъпка е да ставаш да се махаш, СЗО ***. Путин уби ковид простотиите ви. Всякакви опит да ги съживите ще бъдат посрещани с присмех, а ако много досаждате - може и със вили и сопи.
281
2
 
37
 
! Отговори
Киро Х преди 1 година
Mpъсен, долен п3д3раст, аман от тебе! слагай маската на шията и се обеси ако искаш с нея! Аз повече маски НЕ слагам! Достатъчно трових себе си и децата си с отровния въглероден двуокис, който благодарение на маската си връщаме да ни трови в белият дроб! Анатема и майнат ати гъ зина!
280
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Следващата стъпка?Спрете с този терор,ето ви идея.
279
3
 
26
 
! Отговори
Тоя път ще го д..те! преди 1 година
Много скоро ,ще има понабити доктори,доценти,професори,и 2-3ма математици!
278
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен А В Русия ,закриват Ковид болниците .
277
1
 
32
 
! Отговори
Боже опази преди 1 година
Започва се психоатаката
276
0
 
22
 
! Отговори
Арест за мафиотите преди 1 година
Да се мобилизират частите за борба с МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ.. Колкото повече и по трайно болни има толкова повече трилиони ограбени от бедните народи по света вкл БЪлгарския..Има огромен обем информация за подобни ежегодни НАГЛО Престъпни диверсии рекламирани като ГРИП,SARS,MERS,Swine flu ,Bird flu,..Всички се следят през личи документи и лични телефони ,лични автомобили,Новостс са миркочипове,мирко импланти,нано скенери и нано роботи..
275
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОВИД ВИРУС НЯМА! За три години откато се стремят да създадат нов световен ред 5 G мрежа и чипиране, толкова ли е невежо тов анаселение на Земята, че 70% от него не разбра досега че няма такъв вирус. Има вирус но той е най обикновен. Вируси винаги е имало и ще има - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВИРУС Е НЕВЕЖЕСТВОТО НА ХОРАТА И ТОВА ЧЕ СА СПРЕЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ ДУХОВНО БОГ НА ТОВА ЛИ ВИ УЧИ ? Всеки който Вярва в Бог и върши делото на Исус е здрав! Другите живеят в дявола.
274
2
 
31
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Бих желал да сподели Г-н Кунчев, колко живота спасиха със заповедите за носене на маски през последните 2 години. Швеция, горките как оцеляват две години милите незнам направо. Без маски, без сертификати, без затваряне. Ужас, ужас.