Проф. Христова: Далеч сме от пика, но сега е моментът за ограничения

Според нея вирусът ще продължи да ни изненадва с мутациите си
19 юли 2022 14:42, Петя Славова
46
Проф. Христова: Далеч сме от пика, но сега е моментът за ограничения
Снимка: БГНЕС

Продължава да расте броя на новозаразените с коронавирус в страната. Въпреки топлото време случаите не намаляват, макар че все още няма натиск върху здравната ни система. Вече има решение за задължителни маски в болници и социални домове.

Нови мерки срещу разпространението на пандемията от COVID-19 влизат в сила от днес. В шест области връщат маските в здравни, лечебни и социални заведения.

Още по темата

Според проф. Ива Христова, която е директор на Националния център по заразни и паразитни болести, в мерките няма нищо ново. Тя обясни  прред Нова тв, че досега те са били силно препоръчителни, но с нарастването на броя заразени, стават задължителни.

"Далеч сме от пика, но е много късно, когато си близо до него, да прилагаш мерки", категорична беше проф. Христова. Тя подчерта, че сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи.

По думите на директора на НЦЗПБ неминуемо случаите на заразени с коронавирус ще се увеличават, но от нас зависи те да не стигнат твърде високи стойности.

"Вирусът ще продължи да ни изненадва не само с лятно протичане, но и трупайки мутации, никой не е сигурен какво ще се случи", смята специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
6
 
! Отговори
Ваксините работят преди 1 година
Ако някой ми посочи поне едно нещо което е казала Ива Христова за тези три години пандемия, и то не се е оказало истина или не се е сбъднало, то аз ще съм китайски император.
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумно говори проф. Христова за разлика от страхуващите се да се ваксинират и да носят маски.
33
3
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Ще ограничим вас ,като ви вкараме в затвора !!Там ще разберете какво означава локдаун ,да видите дали е хубаво да тероризирате хората ....
32
2
 
13
 
! Отговори
STOP COV 19 Terror преди 1 година
Пълна мобилизация на частите за борба с високо организираната престъпност вкл с медицинската и фармацефтичните мафии..НАглите престъпници избиха десетки милиони с дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия вкл COVID GENERATORS AND ACTIVATORS.... Поразиха трайни милиарди с НАГЛО ВРЕДНИ PCR TESTS в момента чакат данни за милиарди поразени с опасни ВАКСИНИ>> Вижте книга на д-р Гълъбов за ваксините данни на ЦРУ
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местоното РЗИ не е феодал, да налага със заповед противозаконни мерки. А с вашите маски е все едно с оградна мрежа да ловиш комари. Важното е пред СЗО да отчитате успехи.
30
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е моментът да ви теглим една дълга и сочна!
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо се върнах от лабораторията с положителен тест. Естествено пак съм без симптоми. Тъкмо навреме преди есенния сезон, когато пак ще закрякат ваксини и сертификати мухахах
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирусът ще спре да мутира като СЗО забрани ваксиниране по време на пандемия.Обърнаха вирусологията с главата надолу за печалби с милиарди.
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая професор по медийна пропаганда ли е?
26
0
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Хаха да така е. И за мен го е казала и се указала права.
25
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
Оказа се пише бе, ***! Букварче за първи клас и после коментирай в този изведен "форум", че тук само Йай-тита сме се събрали с 20000 на месец и нагоре!!! Мухахааа.
24
0
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
AdBlock и AdBlock Plus. Не съм виждал реклами от години пи тия сайтове.
23
1
 
7
 
! Отговори
Указа, хаха преди 1 година
Оказа се пише с О, ***.
22
2
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А ваксините ще се вкиснат.... Поради мижав интерес :)))))))))))))))))))) Никой не ще..
21
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 година
Разкарайте си недъгавите реклами, че ще спамя други "новинарски" сайтове! И кинти без трафик под тъпите ви новини... на куково лято!
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19 - Казала е, че сте много прости и се указа права!
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелче, само теб не съм питал. Лани, след като ме дупчиха два пъти, казаха че вече съм напълно ваксинирана и сертрифицирана ***. Сега с тия бустери броя ли се още за напълно ваксинирана и сертифицирана или съм просто ***?
18
2
 
36
 
! Отговори
Вирус преди 1 година
Пренебрегвате друга по-сериозна болест, на която вече сме в пик. СПУН - Синдром на Придобита Умствена Недостатъчност. Разпространява се бързо и отнема година да се излекуваме.
17
4
 
34
 
! Отговори
Ваксините не работят преди 1 година
Ако някой ми посочи поне едно нещо което е казала Ива Христова за тези три години пандемия, и то се е оказало истина или се е сбъднало, ще го почерпя! Заклевам се!
16
4
 
31
 
! Отговори
123 преди 1 година
И коя по-точно е тая, че ще ми налага ограничения??? Да дойде да ми плати тока първо, както аз и плащам заплатата!!!