От утре в София: Задължително с маски в болници и социални заведения

Мерките са за срок от 30 дни
Обновена: 18 юли 2022 21:48 | 18 юли 2022 21:36, Анисия Иванова
181
От утре в София: Задължително с маски в болници и социални заведения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От 19 юли, вторник, се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област София-град за срок от 30 дни. Това гласи заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ). Мерките предвиждат задължително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, в Столична регионална здравна инспекция, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.

В нея се посочва, че противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
До От ВселенатаОт къде си пръкват такива н.еграмотници просто не знам.Сигурно вече 90% от населението ни е такова като теб!!!Съжалявам те!!!За лечение си!!!
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради мижав интерес към войната връщат ковида.
159
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млако по малко ни подготвят за ново затваряне есента. Да свикваме. Вече се знае в определени среди, че затваряне ще има! Вероятно ще е по-жестоко от досегашните... Ако имате бизнес, който ще пострада от такова затваряне, подгответе се от сега.
158
8
 
1
 
! Отговори
йес преди 1 година
и хакай глоби който не спазва закона, да се пълни хазната
157
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До arsenalfc - Като не ти пука - гледай си кокошките там, какво си взел да влизах във форуми и да се правиш на активен гражданин на републиката, след като ти НЕ СИ такъв?
156
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мургавелките отидоха да берат ягоди на Острова, върнаха се и донесоха бацили! А някой пита ли се ЗАЩО британците не ги пускат без отрицателен тест и ЗАЩО ние ги пускаме без отрицателен тест обратно в БГ? Еми така ще е..... Докато не ги спират на границата по пътя обратно. Не се чудете!
155
1
 
15
 
! Отговори
arsenalfc преди 1 година
Кво ми пука за софия, тука на село няма такива екстри!
154
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филтър - нова дума в речника на Ковидните шарлатани.
153
6
 
20
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Състав на чист въздух, който вдишваме: Азот 78%, Кислород 21%, други 1% от който Въглероден Двуокис е само 0.03%. Състав на въздуха, който издишваме: Азота остава непроменен 78%, Кислорода спада на 16%, а Въглеродния Двуокис се увеличава на 4%. Човека е създаден от природата, а не от доктора! При вдишване с Маска се нарушава нормалното дишане и се разболява от бронхопневмония. Слагат те на кислороден апарат със 100% Кислород и ти изгарят Белия Дроб. *** в Гората и дишай дълбоко Чист Въздух!
152
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в общественият транспорт защо маските не са задължителни? Там е най-големия развъдник на подобни вируси.
151
2
 
15
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Йогите дишат дълбоко и избиват бактериите причиняващи бронхопневмония живущи в горната част на белия дроб. При нормално дишане кислорода, който вдишваме не достига там. Бактериите не живеят в кислородна среда. Когато си сложиш маска, вдишвания кислород намалява и бактериите които издишваш влизат обратно. Хората се разболяват от бронхопневмония и дофтора ти пише че си болен от "Ковид"! Слага те на КИСЛОРОДЕН АПАРАТ със 100% кислород и ти изгаря БЕЛИЯ ДРОБ - но и хоп в кофчега!
150
1
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Кунчев прибра овцете в кошарата.
149
1
 
7
 
! Отговори
А сега преди 1 година
Само в болниците да не работят климатиците, ни маска няма да видите, ни слънце няма да ви огрее...
148
1
 
22
 
! Отговори
До Беее преди 1 година
Те параноиците излязоха с маски още преди месец, посталоянно се срещат в градския транспорт. Питах един от тях защо е с маска като паднаха ограниченията, вика ми още не бил карал короната. Всеки си знае как му е най-добре за себе си.
147
1
 
28
 
! Отговори
Беее преди 1 година
Още ли вервате ??
146
4
 
33
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Единственото спасение от следващата ковид мания, за която пак ни подготвят се нарича "Възраждане". Ако те са на власт ще живеем нормално. Всички останали партии ви подготвят стъпка по стъпка за втората ковид мания. Най-лошото е че децата вече си мислят, че това е нормалното да жвиееш с маска на лицето.
145
2
 
30
 
! Отговори
недоразбрала преди 1 година
И защо трябва да угаждаме на лудия Веждьо Кунчев Маймунчев?
144
3
 
33
 
! Отговори
УчудЕна преди 1 година
Защо маскирани в АПТЕКА, ОПТИКА и ДРОГЕРИЯ, там "вируса" е в повече или........?!
143
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще контролира - Симона ли? Хахахаааааа
142
3
 
40
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 1 година
Чакайте малко бе! Нали уж карат по плана? Аз четох в плана че във фаза 1 има маски в болнични заведения и домове за социални услуги. От къде се появиха между другото и маски за аптеките, оптиките и дрогериите? Тези по плана ли карат или май карат както си знаят?