От днес маски само в болници, аптеки и транспорта

Заповедта е валидна до 19 август
11 авг 2022 07:10, Александър Попов
45
От днес маски само в болници, аптеки и транспорта
Снимка: БГНЕС

От днес защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст.

С издаването на заповедта на д-р Асен Меджидиев се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента. Заповедта ще бъде в сила до 19 август.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести. Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: маскикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
14
 
! Отговори
necromant преди 1 година
аз също ходя винаги пеша посока люлин център и обратно център люлин, пълен бойкотда фалира този транспорт като поддържа тези медицинскофашистки мерки..
12
2
 
24
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Е защо не ги оставихте и в магазините, за да се посмеем още малко на гаврата, която този път е от нормалните хора към медико-фашистките "правителства" - никой освен продавачите не носеше тези пap-цали. Българите все повече и повече се осъзнават и разбират, че тези мерки не са мерки, а репресия налагана отвън чрез щедри бонуси на правителствата. Дори набедените почнаха да "загряват", но за тях е малко късно - никога не ще могат да имат естествен имунитет, добре че в БГ са много малко.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свърши ли преброяване на овцете. Вчера в магазина правиха забележки на разни женици а на разни по внушителни и здрави типове се потяха и притесняваха . Страшен роб е ***
10
1
 
22
 
! Отговори
Не съм експеримент преди 1 година
Днес ще вървя повече от 12 км пеш в София. До работа и обратно. Няма да ползвам метро, но и маска няма да сложа. Д Г Д!
9
1
 
28
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Три години смях прелива в ид_ио_тизъм. Дайте да не живеем, защото можело да се разболеем от някаква настинка.
8
0
 
14
 
! Отговори
силно заразЕна преди 1 година
Не барайте маскити, сички жеумрем......
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ACDC - моля фърли се от 8 етаж и ще се спасиш от ковид
6
41
 
2
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Точно в пика на вълната се отслабват мерките. Поредното неадекватно решение, обосновано единствено с политически аргументи. Какво да се прави, в предизборна кампания сме.
5
0
 
29
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Реално погледнато,нищо не е премахнато...парцалките си остават в рейса ,което е голема глупост,при положение че навън е 35 градуса и най-много да припаднеш от недостиг на въздух...Това МЗ ,са сатанисти ,които рушат всякакви човешки ценности и качества!Ще си платят за всичко,ще си платят за три години,потъкване на човешките права!Съд и затвор за ковидарите,никаква милост не трябва да има за тях-слуги на Юда!!!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В оптиките вируса е осоооооообено опасен. Смешници.
3
2
 
36
 
! Отговори
x преди 1 година
Против всякакви мерки съм. Тази заповед е смешна, защото през това време в Лидъл, Била и Кауфланд народът свободно обменя вируси и бактерии, дишат и пръхтят във вратовете си. И това е нормално, но искат да го изкарат трагедия. Да спрем да дишаме ли?
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маски НИКЪДЕ! Този робски хомот да го носят хипохондриците!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да тормозите хората!