В китайската провинция Чжъцзян ежедневно регистрират 1 млн. с COVID-19

Очаква се броят им да се удвои
25 дек 2022 13:12, Петя Славова
27
В китайската провинция Чжъцзян ежедневно регистрират 1 млн. с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с около 1 млн. нови случаи на COVID-19 ежедневно като се очаква броят им да се удвои през следващите дни, съобщиха от провинциалното правителство, предаде Ройтерс.

Въпреки рекордния ръст на случаите в цялата страна, в континенталната част на Китай не е регистриран нито един смъртен случай от коронавирус за петте дни до събота, съобщи днес Китайският център за контрол и превенция на заболяванията.

Граждани и експерти призоваха за по-точни данни, тъй като инфекциите се увеличиха, след като Пекин направи радикални промени в рестриктивната си политика за "нулев COVID", която доведе до безпрецедентни заключвания стотици милиони граждани и засегна втората по големина икономика в света.

Данните за Китай в национален мащаб станаха непълни, тъй като Националната комисия по здравеопазване спря да докладва за асимптоматични инфекции, което затрудни проследяването на случаите. Днес комисията спря да съобщава ежедневни данни..

"Пикът на инфекцията се очаква да настъпи по-рано в Чжъцзян и да навлезе в период на повишено ниво около Нова година, когато дневният брой на новите инфекции ще бъде до 2 милиона", гласи изявление на правителството на провинцията.

Още по темата

Властите посочиха, че сред 13 583 инфекции, които се лекуват в болниците на провинцията, един пациент е имал тежки симптоми на COVID-19.

Китай стесни определението си за докладване на смъртните случаи от COVID само до тези от пневмония или респираторни заболявания, причинени от коронавирус, което буди недоумение сред световните здравни експерти, посочва Ройтерс.

Световната здравна организация (СЗО) не е получавала данни от Китай за нови хоспитализации заради коронавирус, откакто Пекин облекчи ограниченията.

Организацията твърди, че липсата на данни може да се дължи на това,  че властите се затрудняват да преброят случаите в най-многолюдната страна.

"Китай навлиза в най-опасните седмици от пандемията",  се казва в оценка на „Кепитал икономикс“. "В момента властите не полагат почти никакви усилия, за да забавят разпространението на инфекциите и с със започването на голямо придвижване преди Лунната нова година всички части на страната, които в момента не са засегнати, скоро ще бъдат обхванати от голяма вълна на COVID."

Спешната ситуация се засилва от наближаването на Лунната нова година

Ежедневните контакти с  центъра за спешна помощ в източния град Ханджоу напоследък са се увеличили средно повече от три пъти в сравнение с миналата година, съобщи днес държавната телевизия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Компанията Модерна е създадена преди 12 години. За тоози период се опитва да създаде много различни ваксини, никоя от които не успява да получи одобрение. Изведнъж се появява Ковид и тази компания за 6 месеца създава ваксина. Само гл упак може да повярва, че тази ваксина става за нещо.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен23 Моето момче, ходи си пий млякото. Една ваксина се създава за минимум 5 години. Поучи малко медицина и после говори.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 години ваксинация против коронавирус ковид 19, поставени 13 милиарда дози, няколко десетки видове ваксини по целия свят. Всичко вече е ясно, проучено и установено за учените. Не и за антиваксърите защото Антиваксърите не са учени, а обикновени сектанти.
15
2
 
2
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
https://technocracy.news/in-august-58-of-covid-deaths-were-vaccinated-with-mrna-shots/Последните данни показват, че 58% от смъртните случаи от COVID-19 през август 2022 г. са хора, които са били ваксинирани или с бустер. Вероятно броят на смъртните случаи от COVID-19, на ваксинирани/подсилени лица, само ще нараства. (През септември 2021 г. ваксинираните са съставлявали 23% от смъртните случаи от COVID-19; през януари/февруари 2022 г. ваксинираните са били 42%.) в. "Вашингтон Пост" от 23.11.22г.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще се приемат всеобщите локдауни на СЗО, ако Китай не помогне за неговият модел, който да се подпише от всички страни и въведе като законче! Китайците трябва да се преборят! Червените за без мярка! Ко-му-ни-зъм никога повече, 45 стигат!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да затворят и Китай и света, то станаха световна традиция локдауните! Е от тия ком-уне-та друго не може да се очаква! За съжаление светът твърдо ги следва и СЗО също и заради един грип си унищожават икономиката, вместо да лекуват хората! След тяхната вакса, да ги ваксат горките хора и с другите, та да е пълно щастието!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Класическа или не все тая. Доказано ваксините не изкорениха вируса. Той от самосебе си стана по-безопасен с времето. Иначе китайците доста лъгаха в началото с истинските цифри на заразените. Няма как миналата година да са имали по 10-20 хиляди болни на месец,а тази по милион. И баламите им верваха
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай са ваксинирани 75% , а не 90%. Освен това ваксината е калпава, по класическа технология с ниска ефективност. Не се чуди толкова, а вземи прочети клинични проучвания!
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада, в началото на ковида, се радваше, че умират китайци. После ние се радвахме, че умират италианци, британци, испанци, германци.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Като бяха затворили - Ами просто защото това са фактите! И каквото и да прави Китай, все е криво! Пък отгоре на това и лъжат за него! Какво бе, забравихте ли, и ние сме живели при такова преди 30 години? Една седмица след като Чернобил гръмна, изкарваха учениците на манифестация! Просто социализмът си е крив! И каквото и да се прави, все криво излиза!
8
3
 
4
 
! Отговори
Като бяха затворили преди 1 година
страната западните медии тръбяха колко са лоши и как ограничават човешките свободи. После като успяха да контролират заболяването се тръбеше, че това е лъжа и всъщност цялата държава е с ковид и умират милиони. Сега когато отвориха и започнаха да се заразяват, отново се намира начин да се извърти срещу Китай новината. Не мислят за хората. Много заразени имало, не знам си кво си. Китай каквото да направи все е крив.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СНН и Дойче Веле ще обвиняват китайските власти, че не се борят с пандемията. Обвиняваха, че нарушават правата на пандемията да заразява и да е свободна.
6
3
 
22
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"Регистрират" с фалшив тест. Абе, не ми дреме, робите винаги ще бъдат роби. Никой да не се опитва да прави номерата си на Балканите и най вече в България, защото търпеливите наказват най жестоко и безмилостно. Ако китайците искат да са свободни - да взимат винкелите и дебелостенните тръби и да започват да трошат кокали наред.
5
2
 
20
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 1 година
Търговските дружества тук успяха да затрият доста хора по клинична пътека за 1600 лева. Китайците не ги мислете, ще се оправят.
4
4
 
27
 
! Отговори
ДОКОГА БЕ? преди 1 година
Въпреки рекордния ръст на случаите в цялата страна, в континенталната част на Китай не е регистриран нито един смъртен случай от коронавирус за петте дни до събота, съобщи днес Китайският център за контрол и превенция на заболяванията" КАКВО ТОГАВА НИ ОБЛЪЧВАТЕ? КОЛЕДА Е. ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМ, ПЛ А Т Е Н И СЛУГИ НА ФАРМА М А Ф И Я Т А !
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националната здравна комисия на Китай, която през последните около три години публикуваше ежедневни данни за случаите на COVID-19 в страната, съобщи, че от днес вече няма да публикува такива данни, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс така че днес.бг не е лошо и вие да спрете щото никой не го е б е вече не ви ли стана ясно
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много страшен този измислен грип, няма що.... :))))
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" сред 13 583 инфекции, които се лекуват в болниците на провинцията, един пациент е имал тежки симптоми на COVID-19" МНОУ СТРАШЕН ТОЯ КОВИД БЕ, ЗАТВАРЬЙТЕ ГИ ЗА ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ! ДА ГИ ОПАЗИТЕ!