4 причини да смените енергоизточника в дома

Дограма, ВиК, топлоизолация... а природен газ кога?
Спонсорирано съдържание | Обновена: 14 юли 2016 14:19 | 14 юли 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
21

Дойде време за отдавна планирания ремонт на жилището ви? Смяна на дограма, полагане на топлоизолация, ревизия на ВиК мрежата или подмяна на електрическата инсталация – със сигурност имате поне две от тези дейности в списъка със задачи.

За съжаление за чувствителна промяна в комфорта у дома смяната на дограмата не е достатъчна.

Вижте в "Месеца на ремонтите" с Dnes.bg защо не трябва да забравяте за подобренията, свързани с увеличаване на енергийната ефективност на жилището чрез подмяна на енергоизточника, който използвате.

1. Осигурявате си трайно ниски разходи
Масово използваните енергоизточници у нас освен че не са ефективни, ни товарят и с излишно големи разходи всеки месец. През последните 10 години цената на електроенергията е значително по-висока от тази на природния газ, като тенденцията е тази разлика да се запази и в бъдеще. От 1 юли 2016 г. цената на киловатчас енергия от природен газ е 8,1 стотинки, а на електричеството – 18,9 стотинки. Така ако замените електроенергията за отопление и топла вода със синьото гориво, всеки месец ще спестявате над 50% от разходите, които имате в момента.

2. Повишавате комфорта

Удобството от използването на природен газ в дома за отопление, готвене и топла вода е добре известно на европейските домакинства от десетилетия – над 50% от тях го използват в жилищата си. При употребата на синьо гориво имате пълен контрол над температурата според вашите лични предпочитания. Няма дневна и нощна тарифа, няма и сезонност – топлината е гарантирана по всяко време.

3. Правите отлична инвестиция

Възможността да ползвате ефективен енергоизточник в дома ви е дълготрайна инвестиция, с която осигурявате по-добри условия за живот за вас и за цялото ви семейство. Освен това като приложите мерки за подобряване на енергийна ефективност, повишавате и пазарната цена на своя дом.

4. Околната среда
Да не забравяме, че при битовото отопление с твърди горива във въздуха, който дишаме, се изхвърлят тонове фини прахови частици и вредни вещества. Затова с преминаването към ефективен и екологично чист начин на отопление с природен газ се грижите за по-чиста околна среда и по-добри условия за живот.

Смяната на текущия ви енергоизточник с природен газ може да стане бързо и лесно. За целта трябва да подадете заявление за присъединяване в най-близкия клиентски център. При наличие на техническа възможност за свързване се сключва Договор за присъединяване към газовата мрежа.

Следва проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на газовата инсталация.

Хубавото е, че от момента на подаване на заявлението консултантите на газоразпределителните компании са до вас при всяка стъпка, за да отговорят на вашите въпроси, възникнали в процеса на газификация и за да бъдете сигурни, че получавате услуга с най-високо качество.

Още информация за използването на природен газ можете да намерите на https://gas.overgas.bg/, в най-близкия клиентски център на Овергаз или на тел. 0700 11 110.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


21
Още по темата: Месец на ремонтите
Още от
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
стефанов преди 7 години
Че е реклама спор няма - оборудването като цена - 3 иверторни термопомпи са по скъпи от една газова инсталация. При минусови градуси нямам проблеми с отоплянето както е при климатиците. Иначе в къщи съм на газ - за отопление и санитарни нужди, а за лятото имам и аз климатици.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам приятел на газ и не е доволен Аз съм на парно и ми струва 200 лв. за двустаен без сградната която и да съм на алтернативно пак ще я плащам защото съм в жилище с централно парно.
16
0
 
4
 
! Отговори
до инженера преди 7 години
Ти сигурно като се знаеш какъв си инженер и те е страх да отидеш на лекар...На теб ли да вярвам какво правят климатиците/хубавите/ или на това какво е в къщи и какви сметки плащам.
15
0
 
16
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Няма нужда от скъпи барутни погреби. Винаги има риск от утечка.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия балъци дето ползват природен газ не свършиха ли ,най добрата пирамида набутват се с 5-6 бона за инсталация и после те дерат поне двойно от тия на ток
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да мина на газ се отоплявах с парно на въглища, после с климатици. И мога да кажа само едно. По-комфортно отопление с радиатори няма! Когато парното работи, котелът е нагласен на 22 градуса-имам стаен термостат, който дистанционно управлява газовия котел. А преди с климатика, за да докарам подобна температура го нагласях на отопление на 26 градуса, за да не мръзна. Да не говоря, че като паднат мъгли и външното тяло като замръзне,ющемсе размрази чак напролет. Въпреки вградената система за р
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При положение, че във физиката няма топлотехника, а термодинамика, 6-те години ги е следвал някой друг. И то като е прекъсвал.-На газ само инвестицията не може да се избие, освен, че самите месечни сметки са по-големи отколкото на ток. Чиста проба лъжа и измама е с платена реклама да те убеждават в нещо, в което не е вярно.
11
2
 
21
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Много ми е интетесно в кой ВУЗ се учи 6 години( защото обикновено 4 е за бакалавър и 5 за магистър) топлотехника??? А за големия балон" топлете се на газ- евтино е" всички знаем...Успех в рекламата
10
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Г-н инженер, значи от вас имам минус..Като е изолатор въздуха, защо не ходите гол през зимата? Да, топлоотдаването му е много по-ниско от металите - може да си пъхнете ръката във фурната с агнешкото за 10 сек, но не можете да пипнете тавата. Освен ако не се с лъчева печка или подово отопление и спите директно на пода, стайното отопление е на принципа на конвекцията - загряване и циркулиране на ВЪЗДУХА. Радиаторите, печките и конвекторите стоят ниско, а климатикът е високо и духа топло надолу.
9
0
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
На газ ще плащаш повече със сигурност. Ако се вземе в предвид и оборудването от 5-6 хил. лева няма избиване. По добре да закупя соларна система за ток :)Поне след 15 години ще избия със сигурност.
8
4
 
17
 
! Отговори
До 4 (инж) преди 7 години
Аз съм с инверторни климатици от две години, сметката ми е 2 пъти по-ниска, отколкото с топлофикация.Ти си прецени кой лъже и кой краде.А, да - шрез лятото топлофикация не може да ми охлади апартамента. И газовата не може.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скапана платена реклама на газова компания....Нямам един познат, който да се отоплява на газ в България, и да не мрънлк, че сметките му са високи. И не ни сравнявайте с ЕС - там сметките са НИСКИ.
6
0
 
6
 
! Отговори
SvaKo преди 7 години
При сегашната цена на газа от около 50-60 ст. за м3, си е добре на газ, но до кога...не се знае...
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що да не си вкараме в къщи една бомба със газта?
4
11
 
21
 
! Отговори
инж. преди 7 години
Ясно че това с природния газ е платена статия, нито е най-евтино, нито е най-комфортно. Ама като взема да чета колко яко било с инверторни климатици и като знам какво е да учиш 6 години топлотехника, направо сълзи ми избиват от смях. Сигурно само по нашите географски ширини има шарани, които ползват климатик като единствения си източник на отопление. Климатикът топли въздух - въздухът е изолатор. ФИЗИКА (ТОПЛОТЕХНИКА) От там нататък си мислете, че се топлите евтино.
3
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Какъв природен газ, какво парно - топлоизолация и хубави инверторни климатици. Пък ако може и слънчеви колектори. Това е истината.Останалото е... Кънчо долу го е написал :)
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време ни лъгаха, че ако се газифицираме няма да плащаме данък сгради...И като шарани клъвнахме. Било по евтино на газ?? Смених газта с инверторни климатици и ел. бойлер и се родих. Месечните сметки с минимум 30% надолу! И следващата изненада беше с месечната такса от 3-4 лева достъп до газопреносната мрежа! Ползваш или не, си плащаш като поп!
1
1
 
31
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
Платена реклама