Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Кандидат-кметицата описа идеите си за столицата
24 сеп 2019 12:12,
128
Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Няма да им се получи, заяви кандитът за кмет на София Мая манолова във връзка с предстоящите местни избори.

Манолова описа идеите си за столицата, като за основен приоритет посочи включването на гражданите в управлението на града.

Още по темата

„Пълна дигитализация на Столична община и всеки един разход в реално време да може да бъде проследен от столичани. Пълна публичност на всички сключени договори, всички обществени поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа“, посочи кандидат-кметицата пред БНТ.

Тя коментира поетия от нея ангажимент за въвеждане на електронни референдуми, базирани на блокчейн технология, като даде за пример с референдум дали столичани са съгласни за изграждане на инсталация за обработката на боклука след неговото горене.

Друг приоритет в програмата си Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини.

„Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Терените, отредени за детски градини, които са частна собственост, трябва да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят“ посочи тя.

Манолова се обяви категорично против сгъстяването на строителството в София. Тя предлага развитие на столицата на север с изграждане, по думите й, на софийски "Бевърли хилс", така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.

Кандидата за кмет на София коментира и темата с финансирането на нейната предизборна кампания.

Кампанията ми се финансира от граждани. По никакъв начин партийни централи, корпорации и фирми не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази кампания като независим кандидат. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни“, обясни тя.

По думите й това, което обединява партиите от ляво и от дясно, гражданите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се управлява столицата.

„Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Използвам случая да им кажа - няма да ви се получи“, коментира Манолова.

Тя заяви, че се упражнява натиск върху хора от екипа й, получавани са заплахи.

„Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Това управление е модел на страха, модел в който свалят журналисти от ефир, арестуват фоторепортери. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, смелост“, допълни Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: БСПМая МаноловаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова толкова не е от БСП, колкото Путин не е ченге от КГБ !
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци отново ще изберат мафията, ами логично е. Мафията им осигурява що годе по добър жизнез стандарт от останалата част от България, по високи заплати и повече привелегии. До няколко години когато всичко ще бъде съсредоточено в 4 големи града и умрялата ни икономика престане да съществува, тогава Софиянци ще разберат какви грешки правят в момента. Но докато не си счупиш главата не можеш да разбереш какво е усещането. Успех с Фандъка и мафията ГЕРБ, трошете си главите краката от ремонтите им.
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестро Галева правиш мъгла, показваш всякакви документи, но не показваш дипломата си за юрист, защо ли?
14
12
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
много ви се иска да обвържете Мая Манолова с БСП И за това пишете глупости.Ц.Цветанов ви го каза - грешно започнахте кампанията си.НЕ СЕ ЛИ НАГРЕБИХТЕ ЦЕЛИ 10 ГОДИНИ.
13
8
 
15
 
! Отговори
akud преди 4 години
манолова не се напъвай и ти си като радев изобщо не е зависим от *** и кремъл. няма такива долни хора като комунистите и това те издава само вии лъжите безочливо и нагло
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая, жалко че си хвърляш усилията за най- заблюханата част от народа- софиянци. *** не разбира от кладенчова вода
11
7
 
11
 
! Отговори
7777 преди 4 години
И как точно госпожата Манолова си представя да изглежда нашия град ,като площада в село Горно нанадолнище ли Как точно ще се справи с частните терени ако хорат не са съгласни на продажба и размяна ,как да спрем общината да работи защото тя е в избори ,как да те отпиша от листата на БСП когато си червена и там където слънце не те е огрявало Все въпроси на които се съмнявам да може да ми отговори София винаги е диктувала промените в страната ,но точно ти не си тази промяна мила ми МаноГалева
10
11
 
17
 
! Отговори
Слаб 2 преди 4 години
Кандидатурата на Мая е обида за софиянци.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега де! Написах, че е вносителка на закона Ванко 1 и взеха, че ме изтриха! Що бре, лъжа ли е?
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената Мафия се опакова като "гражданка" !Преди 4 години провинциалистката Манолова била член на русофилската терористична организация БКП/бсп, а днес е "независима" гражданка !!!
7
5
 
10
 
! Отговори
Софянец преди 4 години
Ами как ще коментираш думите на Драгдмир Стойнев че си техен кандидат
6
7
 
14
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
Не знам дали софиянци трябва да се срамуват заради изборите на БСП. Прозрачната им кампания за издигането й не може да заблуди никого. Кви инициативни комитети, какви 5 лева. Това максимално устройва БСП след като дори чисти пари от държавните субсидии за партии (които спряха) не може да й даде. Но пари под масата през инициативни комитети може.
5
8
 
17
 
! Отговори
Експроприатор преди 4 години
Почна се. Още не е взела властта и вече ще завзема и отчуждава.
4
8
 
17
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
Ако има битка, тя ще е битка за здравия разум. Манолова се срещна с една шепа хора и им обеща това, което искаха да чуят. На някакви обеща пускането на селски стадион, на други поправка на една улица, а на група IT-та - сигурно милиони за изграждане на онлайн платформа. От години всички договори са на сайта на общината, така че да не обещава топлата вода в 21 век.
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам за Софиянци, че има такъв кандидат за кмет като Мая Костинбродска-сестра Галева- Мая общата и т.н. Такова чудо никой от Софиянците не е очаквал. Отврат.
2
10
 
15
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
Никой не й е дал баницата, тази жена вече разпределя парчетата. За всеки разумен човек е ясно, че тя не може и не би могла да се справи с управлението на нашата столица. Ясно е как ще избира и разпределя обществени поръчки и че защото нейната партия е най-безотговорната, няма да й пука от последствията. Тя остави протестите за месеци наред да се случват без да мисли за последствията, а сега се извинява като че ли това беше детско провинение.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!