Делото за касиране на вота в София почва днес

Според Мая Манолова има сериозни нарушения
21 ное 2019 08:24,
39
Делото за касиране на вота в София почва днес
Снимка: архив Булфото

Делото за касиране на местния вот в София, по жалба на независимия кандидат за кмет Мая Манолова, е насрочено днес в Административния съд.

Жалбата в Общинската избирателна комисия бе внесена от инициативния комитет за издигането на Манолова на 11 ноември, след като балотажът беше спечелен от кмета Йорданка Фандъкова с малко над 20 хил. гласа.

Според Манолова има сериозни нарушения, сред които и сигнали за купуване на гласове. Възраженията на щаба бяха събрани и предадени в 14 класьора, пише Bulgaria  ON AIR.

ЦИК няма информация за тежки нарушения на изборния процес в София, които биха могли да предизвикат касиране на вота, заяви говорителят на комисията Александър Андреев по повод искането на Мая Манолова.

Административният съд трябва да реши дали внесените жалби и доказателства към тях са достатъчни за касирането на вота в столицата, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Коя е убава и коя е грозна няма значение. Ако е имало манипулации, избора за кмет трябва да се отмени. 20 000 гласа са нищо за град като София. Оная *** хейтър и бивш шеф на ЦИК Константинов , сигурно скърца със зъби сега.
33
5
 
11
 
! Отговори
Рени преди 3 години
Страшно грозна тая мая. Колкото е грозна, толкова е нагла, креслива, проста и алчна. Ужас!!
32
2
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Ама разбира се, че има сериозни нарушения... на възприятията и самооценката на г-жа Л*ая !!! Че как иначе? Захвърли НС за да стане омбудсман, за**а омбудсмана за да става кмет, сега... джавка по улиците.... ама кервана си върви
31
10
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Оставете тая Мая. Защо не се споменава нищо за протеста пред президенството. Ако беше пред министерския съвет нямаше да ви стигне мастилото. *** на Радев това сте вие другари драскачи.
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите трябва да се касират, защото мая манолова ги е загубила- ха -ха -ха!Абе хора, не ви ли омръзна да да слушате хленченето на разни лузъри?
29
1
 
6
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
26 април 2020 год. Само 5 месеца и 3 дена след събитието! Но новината е все още актуална И ако имаме търпение, на 21 ноември 2021 год. вече ще знаем как са се развили събитията и какъв е резултата от усилията на всички актьори, участвували в тях. А главният редактор на Dnes.bg ще получи някакъв приз, например някаква купа изобразяваща спяща фигура или например титлата : "Не само неук но и мързелив"!
28
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До другите избори може и да свърши :)
27
3
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Пак се разбързаха. А сме още (или вече) март 2020, минали са само пет месеца от общинските избори 2019. Почакайте да дойдат следващите избори, тогава резултатите от предишните ще отпаднат от само себе си.Нашата съдебна система може да протака всичко до безкрайност, а това фактически е отказ от правосъдие. А не се ли прилагат законите, какво остава от държавата? Самовъзпроизвеждането на окопала се във властта корумпирана дружинка.
26
10
 
24
 
! Отговори
.................... преди 4 години
омбудсмая путкиновско-посрановска измислила най-порочния все още действащ изборен кодекс се жалва, че била "независима" и че била станала "жертва" на собственото си творение. Смешен плач.
25
0
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Тая статия я забравихте тук. От две седмици делото все ще започва.
24
10
 
12
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Няма да мине това с kасир-не на вота
23
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай, Мая! Успех!
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега не е постъпила никаква информация и изведнъж - хоп - измъкнахме някакви класьори? Откъде? От шапката на някой фокусник? Сигурно оттам . Нека съдът не губи много време и да приключи набързо този фарс който се разиграва в момента. Такива неща не се приемат в съда не могат да се считат за истински доказателства. Нека да извикат свидетели които директно да го кажат, но и това не е сигурно, защото свидетелите са подкупни. Тогава? Съдът закрива заседанието.
21
24
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До ?Манолова е за предпочитане пред Фъднъкова. Последната свърши добра работа преди години, но се изчерпа и в последните 2-3 само нанася вреди, време и беше да си заминава, с благодарности естествено.
20
20
 
30
 
! Отговори
? преди 4 години
Човек трябва съвсем да е изгубил реална представа за действителността , за да смята ,че София ще избере Мая Манолова за кмет. Всеизвестно е че София има алергия към червеното .Корни просто намаза на Мая ските и я пусна по пързалката да не я конкурира в БСП. От тек нататък RIP !
19
17
 
17
 
! Отговори
маските паднаха преди 4 години
По улиците трябва да ходиш с противокюгаз, топлото и светлото са цяла заплата, храната - скъпа и калпава, полицаи продават дрога, телевизиите излъчват платена герберска реклама 24/7.... вие ни занимавате с някакви глупости.Мая така "защити" потребителите от банките и монополите, че първите църнаха и вързаха.От 7 години поне ви обешават истински промени в ГПК, които да ви гарантират поне минимуйма права, които има всеки европеец, но - правя нъцки.Изметете ги всинца.
18
3
 
8
 
! Отговори
мда мдааа преди 4 години
До Анонимен 1214 КЛАСЬОРА! Доста улики явно.---------------------------------------14 КЛАСЬОРА със колекцията на НУ ПОГОДИ И ЧИБУРАШКА!
17
1
 
13
 
! Отговори
ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ преди 4 години
До Анонимен 3 ДА ГЛЕДАМ КОЙ? Люба Кулезич? АБЕ, ТИ ПИЕШ ЛИ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО?
16
12
 
30
 
! Отговори
Цц преди 4 години
Тая играе театър ,все едно че има опозиция. Как самодоволно се е ухилила.
15
6
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Кфо а тфа на (!!!)?