Каква е разликата между Фандъкова и Манолова?

Процентът се увеличава
23 окт 2019 23:00, Нели Христова
104
Каква е разликата между Фандъкова и Манолова?
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Последното ни проучване, проведено с преки лични интервюта сред над 1 000 души, показва спад с около 1-2% в резултата на Йорданка Фандъкова и около 6% в резултата на Мая Манолова. Това увеличаване на разликата се дължи на вглеждане и в по-непопулярните кандидати". Това каза социологът Юлий Павлов в студиото Bulgaria ON AIR.

Според него 85% от гласовете за Мая Манолова идват от избиратели на БСП.
Голяма ми се вижда разликата между двете. Различните социологически агенции хващат различни тенденции. Сигурно е, че ще има балотаж. Как ще завърши той - зависи много от поведението на градската десница", сподели политологът доц. Иво Инджов.

По думите на Юлий Павлов резултатът на Манолова намалява и заради ефекта на кампанията.

"Г-жа Фандъкова показва своята компететност в кампанията си, а Манолова залага повече на политическа кампания. Избирателите на БСП са силно мобилизирани и съставят основното ядро на избирателите на Манолова. Десните избиратели ще решат избора на балотажа. На първи тур разликата между двете не може да е под 6%, така ще е и на втория тур", коментира още той.

Иво Инджов заяви, че Манолова няма ясен профил в тази кампания.

"В хода на кампанията на Манолова нещата се сведоха само до сблъсъци. Основният опонент на Фандъкова се оказва Борис Бонев. Не се получи истински политически дебат. Експлицитното разграничаване, че няма ляво и дясно, показва, че не са научени уроците. БСП ще загуби изборите в много областни центрове", каза още доц. Инджов.

Според него хората вече са примирени с проблемите.

"Органът, който реално управлява една община, е Общинският съвет. Взаимодействието е много важно. Ако кметът и Общинският съвет са опозиция, това ще е по-трудно", обясни Юлий Павлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата е в антуража. Аз Лупи не го искам в кметството. Сегашните поне са подсигурили и внуците си, новите ще почнат да дерат от първо коляно.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умни и талантлив и
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомням си, че според прогнозите на последните президентски избори социолозите предвиждаха Цецка Цачева да спечели смазваща победа, заради голямата компетентност, която показва. Идеята на тези проучвания е внушението "няма смисъл да гласувате за друг кандидат, нещата така или иначе са решени".
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър вечер на колегите от витошка как сте братя спорна лека нощна
4
13
 
10
 
! Отговори
odpo преди 4 години
И двете са некадърни комунисти и не става и че п за зеле от тях... но на фона на клоуните Джамбаски и Сидеров са си направо СЛЪНЦЕ ХАХХА
3
3
 
6
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
НИКВА, 1 е прав!
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двете не стават, ама за едната поне е доказано.
1
7
 
14
 
! Отговори
ален мак самотен преди 4 години
Никаква!Все червенушки!