От Щаба на Манолова със съмнения за контролиран ромски вот

Според поддръжниците й такъв бил организиран в 3 квартала
Обновена: 28 окт 2019 18:45 | 28 окт 2019 18:44, Веселина Йорданова
88

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Щабът на Мая Манолова изрази съмнения за организиран вот в ромските секции в кварталите "Красна поляна", "Слатина" и "Люлин".

Данните от протоколите на Секционните избирателни комисии бяха обобщени от Димитър Делчев, водач на листата на ДБГ за общински съветници, които подкрепят кандидатурата на Манолова по време на брифинг в предизборната шатра на Мая Манолова.

Очевидно, че вотът там буди огромни съмнения, коментира Димитър Делчев.

"Докладваха ни, че в изборния ден, в "Красна поляна", в ромските секции струпване на хора е имало в часовете между 9.00 и 11.00 часа и в тези часове са гласували голям брой от хората, като следобед вече не е имало никакво движение в тези секции. Ние имаме огромни притеснения, че този вот е бил организиран", посочи Делчев, цитиран от БТА.

По протоколите се вижда, че при 2181 от гласовете, подадени в ромските секции в "Красна поляна" - 2081 гласа има Йорданка Фандъкова, 251 гласа има Мая Манолова, останалите гласове са разпилени между другите кандидати. Според него разликата трудно би могла да бъде постигната без организация, без контрол на вота. Той даде за пример секция 61 от кв. "Красна поляна", където Йорданка Фандъкова има 242 гласа, а Манолова 13 гласа.

По думите му навсякъде другаде резултатите между Манолова и Фандъкова са близки, освен в ромските секции.

Председателят на предизборния щаб Никола Вапцаров коментира, че в изборния ден щабът е подал над 30 жалби за сериозни нарушения на изборния процес.

Друга прилагана тактика, включително в секции във Френската гимназия, била обезкуражаване на хората да взимат бюлетината за кмет. "Забелязано е, че тези бюлетини, които не са раздадени,, са били попълвани служебно и вкарвани в урните. Това е едно фрапантно нарушение и призоваваме всички участници в изборния процес да помислят първо за бъдещето на своите деца", каза той.

Войслав Тодоров допълни, че това не е единичен случай и заяви, че става въпрос за такъв модел на гласуване във всички големи ромски квартали на София. Тодоров визира кварталите "Христо Ботев" и "Филиповци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кривата ракета, космосът и пречи! Айде да се скрива тази червена лелка.
63
0
 
12
 
! Отговори
Щуротии пишете преди 4 години
Онези продават гласа си на този, който им плати повече. Ако има изключения, те са единици.Затова основният въпрос е, ако човек не си продава гласа, ще има ли тогава купен вот? Не, няма да има.Така че, кой е виновен за тази покупко-продажба?Май виновните сме самите ние, защото допуснахме повече от половин век стотици хиляди вредители или в най-добрия случай безполезници да вегетират на гърба ни, да се плодят и да рушат всичко, до което се докопат.
62
2
 
10
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Българина си заслужава ярема. Софийска община е гнездо на мощна корупция по отношение на държавните поръчки. Всичко е за свои фирми които даже нямат друга дейност. Крадци до ента степен. Само на ул. Граф Игнатиев сменяваха шумоизолацията няколко пъти. После предпазните каманяци ,дето много хора си счупиха главите....и кой ги плати тези безобразия...!?
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бюлетини, попълвани служебно и вкарвани в урните?!Но нали в комисиите има представители от различни партии? В секциите има наблюдатели, застъпници. Какво гледат всички тези хора?
60
1
 
5
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Ако не е комунист какъв трябва да е човек Капиталист, Доналд Тръмп или кой ? Богаташ ? Като теб анонимния хейтър.Просто трябва да си честен човек .Тази омраза ви изяде червата
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ета това всички го знаем от години не случайно се возят без пари и никой не ги закача за нищо ,герб печели с гласовете на държавните чиновници разни там псевдо "строители" и ромите това са 10-15% и при ниска избирателна активност печелят немогат и сантиметър нагоре видя се на президентските избори така че ключа е във високата избирателна активност за да паднат.
58
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително тъпо същество като всеки комунист
57
8
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До хирурга. Не знам дали изобщо си лекар ама си надраскал глупости. Научете се да говорите и пишете с доказателства. Иначе всеки може да си драска всичко. И аз мога да напиша за теб, че си обратен, ама дали е така.
56
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАЯ МАНОЛОВА НА ДВЕ *** ЯДЕНЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗДЕЛИ
55
1
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
Моля не обиждайте кравите. Те са разбрани животни.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може в едно общество да се работи само с мърсотии и те да са ти на сърце винаги.
53
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМА СЪМНЕНИЯ ЧЕ МАНОЛОВА Е ПРОСТА КАТО ТЕКЕЗЕСАРСКА КРАВА
52
11
 
33
 
! Отговори
Хирург преди 4 години
Какви съмнения, бе хора - манипулирането на изборите от герб е всеизвестен факт ! Данчето и шайката край нея, с години и години специално отглеждат и дондуркат смуглите *** с Наши пари, за да си подсигурят изборите !Кой нормален, образован гражданин ще гласува за герб - та това е нескрито престъпен картел, узурпирал всички големи градове, а и държавата ... жалко е и тъжно е ...
51
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За втория тур Юрданка ще докара да гласуват и ромите от Самоков. Парите са подготвени.
50
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите са основния електорат на ГЕРБ.
49
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на крива ракета космосът и е крив. До тук преброих разлика от 3-4 хиляди гласа в ромските секции. Какво остава за останалите 15 хиляди гласа разлика?Все едно гледам мач в който падналия отбор се жалва, че съдията виновен, че топката крива, че времето виновно или късмет нямали. Като си некадърен и освен еврина сензация нямаш реално какво да предложиш все други са ти криви.
48
4
 
18
 
! Отговори
:) преди 4 години
Фаворитът сред ромския етнос на вота в неделя се оказа Фандъкова. За нея са гласували 69,4 на сто, а за Манолова 16,7%.
47
26
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мая не може да се контролира, има нервни тикове, не може да води диалог, алчна е за власт, мързелива е, като всички комунисти, говори прекалено, внушава неистини, манипулира и изопачава фактите... - кой ще подкрепи тая кукувица...
46
13
 
10
 
! Отговори
Дим. Делчев - резил преди 4 години
Димитър Делчев се оризили завинаги като подкрепи червената Мая Костинбродска. Това е голям резил остава за цял живот...
45
4
 
0
 
! Отговори
Един от тях преди 4 години
До СТРАНДЖАТАС това доказваме, че са точно такива