Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота

От щаба на Манолова внасят жалба с искане за касиране до края на седмицата
Обновена: 4 ное 2019 18:08 | 4 ное 2019 14:57, Камелия Цветанова
233
Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От щаба на загубилата на балотажа вчера кандидатка за кмет на София Мая Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването.

Според тях разликата от 5% между нея и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ.

Още по темата

В края на деня се оказа, че това не е така, коментира той.

Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии. 

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение.

"Всички знаем, че ако на тези избори имаше машинно гласуване, такива нямаше да има", коментира Делчев.

Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

Това според него означава, че комисии са издавали празен чек с цел по-късно да бъде попълнен, за да обслужва, тези които ги попълват.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове.

В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

"349 гласа в секция във "Факултета" за Фандъкова, а за Манолова само 26 гласа", посочи като пример Делчев.

Владислав Тодоров обясни, че при разлика от 20 000 гласа контролираният, купеният вот имат много голямо значение.

"Фандъкова е абсолютен хегемон в ромските секции във "Факултета", "Христо Ботев" и "Филиповци". 2500 гласа има само от няколко ромски секции във "Филиповци" и "Христо Ботев" в полза на Фандъкова. Такива неща обръщат вота и когато говорим и за фалшива социология, която умишлено обръщаше данни, резултатът е този", упрекна той.

Така че от щаба на Манолова подготвят жалба с искане за повторно преброяване на бюлетините, която ще внесат до края на седмицата.

Председателят на шаба на загубилата кандидатка за кмет Никола Вапцаров пък задочно се обърна към победителите от ГЕРБ: "Един сбирток ви дишаше във врата през цялото време и вие направихме цяла акробатика, за да си спасите София, но гражданите на София показаха недвусмислено, че промяната ще дойде скоро". 

А самата Манолова отказа да съобщи подробности около бъдещите си планове.

"На балотажа беше даде много важен политически знак и той е, че хора с различни политически убеждения пуснаха мост  помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте, костваше ми страшно много, той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт", обърна се тя към столичани. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм гласувал на тези избори, но вече Манолова толкова ме дразни с нейното нагло мнение, че всички искали тя да бъде избрана, че ако има нови избори специално ще отида до урните за да гласувам ПРОТИВ Манолова. То бива бива наглост, ама то нейното няма никакви граници. Фактите са следните. Гласували са едва 400 000 души от град в който живеят сигурно 1,5-2 милиона души. На никого не му пука за двете патици. Обаче Манолова е просто дразнеща с наглостта си.
115
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 122Дай 150 лв и ще получиш отговор от Манолова, дали *** е гласувала.Тя се занимава с езотерика, шаманизъм, хиромантия и разваля черна магия от изборни секций.
114
13
 
14
 
! Отговори
stevewonder преди 4 години
Не вярвам на костинбродските постановки.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници...
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка ми почина преди година, но съм сигурен, че е гласувала! Не знам как да проверя това, иначе бих проверил да ли е гласувала!
111
11
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо се опитвате да ни убеждавате, че Манолова е предпочитана пред всеки друг кандидат?!
110
10
 
20
 
! Отговори
Бен Шалом Бернанке преди 4 години
20 000 гласа на 2 000 000 град, това е 1% разлика! гласували са и от Централни Софийски Гробища за кандидата на (Г)рабиме (E)ропа (Р)ушиме (Б)ългария!!
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До М, да ...Не може. Ти караш колата си, ти замърсяваш. Кремиковци вече го няма, осъзнайте се. Не само ние дишаме мръсен въздух. Затова като направиш на някого забелжка / да не ти пуши в магазина / , биваш пребит. Всеки сам си е отговорен, да допринася за чистота в вскакъв аспект, дори духовен
108
11
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До гостСамата Манолова не е харесвана и толкова! Не я следя и не ме вдъхновява за нищо и в нищо, т.с не ми е интересна, но имам познати които изкл. ТВто като я видят!
107
12
 
12
 
! Отговори
gs6 преди 4 години
кисело ли е гроздето пак вечни лузъри
106
18
 
25
 
! Отговори
666 преди 4 години
БСП и Мая се опитаха да измамят цяла София, но накрая хитрата сврака с двата крака в капана. И сега не е нито кмет, нито омбудсман, нито нищо!
105
13
 
19
 
! Отговори
гост преди 4 години
349 гласа ли щяха да осигурят кметския стол на Манолова? Зад нея стои БСП, затова губи.
104
15
 
11
 
! Отговори
Две опции преди 4 години
След тия избори ГЕРБ имат две опции - да се преименуват на ЦЕРБ или ПЕРБ,тоест Циgани за европейско развитие на България или Паrвенюта за европейско развитие на България.
103
1
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Собственикът им отказал с мотива, че ще изгуби клиенти, ако това стане.---------------Лошо, лошо! Собственика е политически обвързан! А би трябвало бизнесът му да е аполитичен, защото клиента няма цвят и плаща с собств. пари - неможе клиентите да се делат на цветове и разл. възгледи! пп. художник пробваш да хитруваш! Ако някой предприемач има пристрастия към парт. обвързаност на клиенти, то това е партиен клуб, а не бизнес частен!
102
5
 
13
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
До БСП поука !И липса на програма!Гласувайте за ПРОМЯНА, но никой не казва каква ще я тя!
101
6
 
20
 
! Отговори
БСП поука ! преди 4 години
С лозунги, демагогия и празни приказки толкова !
100
11
 
12
 
! Отговори
художника преди 4 години
Мой познат има автомивка в София. Клетките и цялата мивка са оградени с винилни рекламни пана. Преди изборите от БСП го питат дали може да си сложат тяхна реклама. Собственикът им отказал с мотива, че ще изгуби клиенти, ако това стане. Преди балотажа идват инспектори от общината и го задължават да си махне всички рекламни пана, щото било "незаконно". Те такива са си "***", без милост към малкия човек и то когато не са на власт. А представете си, ако дойдат?
99
4
 
18
 
! Отговори
Както винаги преди 4 години
БСП не са изгубили! Те печелят , само дето избирателите не са разбрали !
98
5
 
8
 
! Отговори
F5 преди 4 години
По всяко време може да се обжалва , какви са теези простотии от страна на тиккквата, съдът бил решил и вече не можело да се обжалва, кви са тия простотии наистина бе?! И хората по затворите и психиатриите и социалните домове насила затворени, я да обжалват!
97
9
 
20
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
На празна бюлетина ромите и виновни!Майче, Казвахме ти, че няма да те изберем а ти се напъваше до последно!