Взеха се!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън си казаха "Да"
Обновена: 29 апр 2011 14:47 | 29 апр 2011 13:30,
583
Взеха се!
Щастливата булка Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сватбата, която подлудява целия свят месеци наред, се случи. Британският принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън си казаха заветното „Да“ в Уестминстърското абатство в Лондон.

Двамата си размениха брачни клетви. Брачната халката е една и беше сложена от Уилям на пръста на Кейт. Той самият избра да не носи халка по примера на дядо си, Единбургския херцог.

След това бяха обявени за съпруг и съпруга от духовния глава на Англиканската църква – Кентърбърийския архиепископ Роуан Уилямс.

Днешният ден в Лондон се определя като най великия за британската монархия от 30 години насам.

Очаква се, че церемонията е приковала пред екраните над 2 милиарда зрители в целия свят, 8 хиляди журналисти отразяват събитието. Хиляди британци и туристи от няколко нощи са заформили палатков лагер около Бъкингамския дворец в очакване на кралското бракосъчетание.

Списъкът с гостите е впечатляващ микс от приятели на кралското семейство, спортни звезди и знаменитости. В него има 1900 имена, присъстват дори двама диктатори. Сред поканените са футболистът Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, музикантът Елтън Джон и актьорът Роуан Аткинсън, изиграл емблематичната роля на Мистър Бийн.

Още по темата
Британското кралско семейство е поканило и бившия премиер на България и роднина на английската кралица Симеон Сакскобургготски заедно със съпругата му доня Маргарита Гомес-Асебо.

Десетте камбани на лондонското Уестминстърско абатство ще бият повече от три часа след венчавката. Сватбата се охранява от 5000 служители на реда.

Младоженците ще почерпят с две торти – традиционна сватбена плодова торта и любимата шоколадово-бисквитена торта на Уилям.

Кралската сватба ще струва над 5 милиона лири на данъкоплатците. 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха титлите херцог и херцогиня на Кембридж. Принц Уилям, който е втори поред за наследяване на трона, ще стане също граф на Стратърн и барон на Карикфъргъс.

Кейт съответно ще стана графиня на Стратърн и баронеса на Карикфъргъс след сватбата в Уестминстърското абатство. Булката автоматично ще стане и "принцеса Уилям Уелски".  

Протоколът обаче не предвижда тя да стане "принцеса Катрин" или "принцеса Кейт", защото няма благородническо потекло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
13
 
15
 
Отговори
PIR PO VREME NA преди 13 години
TOVA E PIR PO VREME NA CHUMA ! OBIKNOVENITE BALGARI NE SE INTERESUVAT OT TEZI *** !
344
5
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
ако не ти харесва, не го чети.на мен "админа" ми допада.
343
9
 
6
 
Отговори
КПетров преди 13 години
Отиди да кажеш на младото кралско семейство, колко много значат за теб и колко много ги обичаш, те умират да им го кажеш лично и те чакат. И пиши на кирилица, по-разбираемо ще е. В Англия хората също не са по-малко деморализирани от нашите, ама в кралските семейства е друго яче, те са със синя кръв и трябва да има показност и помпозност там традициите са пряко свързани с медииното отразяване по целия свят:)
342
11
 
19
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Да са живи и здрави и да имат много деца.Засрамете се злобни анонимни злобари и поплювковци. Стига сте плюли без повод. От злоба ще се пръснете, *** несмаслени.
341
10
 
21
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
и за какво толкова злоба.. двама млади хора се женят, красиво е..
340
11
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук много охлюви са си оставили лигите...аз пък тъкмо сядам на масата, след като се върнах от шоуто :)... охлювите са прави...нямаше нужда да ги занимават със света, към който те никога няма да принадлежат...друго си е в кочинката, Бат ви да хвърля по мисирка и да си грухтиме дружно...Ай НАЗДРАВЕ! :)))
339
9
 
17
 
Отговори
Вес преди 13 години
Разгеле!!! И дано това е краят, на всички ненормални български медийни помии, заливали ненужно обикновения българин, на който му дреме на о-я работа дали са се взели или не британските престолонаследници. На БНТ простотията също нямаше край, днес дадоха филм по обяд, за бившите гаджета на Кейн, как се изказваха за нея и прочее, дано скоро не ни заливат с подобни ненужни глупости!
338
4
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
5 млн лири.
337
6
 
12
 
Отговори
STAR преди 13 години
DVAMA MLADI I KRASIVI HORA KOITO SE OBICHAT I SE JENYAT SAS LUBOV . JELAYA IM MNOGO SHTASTIE I RADOST VAV BADESHTIYAT IM JIVOT.GREAT BRITAN E STRANA S TRADIZII KOITO SE SPAZVAT OT VEKOVE. TE NE SI RUSHAT I OGRABVAT DVORZITE SAMO ZASHTOTO SE E SMENILO PRAVITELSTVOTO. ZA TEZI NA KOITO IM E OMRAZNALO IMA DRUGI *** I DA NE SI GUBYAT VREMETO , A I NASHETO S TAPI KOMENTARII
336
15
 
9
 
Отговори
ха ха ха преди 13 години
Херцог на еди ко си и граф на нам ко си???Баси монархическите простащини.И после тез неща не са ли простототия ми кажете.Измислени титли за измислени хора.Хем принц хем граф,че и херцог на баба ми фърчилото.Олапаха 5млн на британския народ.Тези монарихии трябва да останат в историята.
335
2
 
7
 
Отговори
ее преди 13 години
Не му стърчат ушите.
334
12
 
26
 
Отговори
щастливка преди 13 години
Хора не разбирам на какво се дължи тази злоба,аз лично се чувствам късметлийка,че имах възможността да стана свидетелка на невероятната приказка,която ни представиха,малко безплатно щастие, голямо Благодаря
333
12
 
11
 
Отговори
FELDMARSCHALL преди 13 години
Защо в България трябва да се отразява всичко, което става във "великата" британска *** ? Да не сме тяхна колония, че някой ако пръдне там новината трябва да достига България ? З
332
14
 
8
 
Отговори
faneti преди 13 години
кога е разводът?
331
2
 
7
 
Отговори
прасчо преди 13 години
Аман..............
330
7
 
11
 
Отговори
мен преди 13 години
Класа и изтънченост, повече няма какво да се добави.
329
5
 
16
 
Отговори
намръщен преди 13 години
А, дано, Ме!Тия гадове толкова пъти са дълбали в нашия народ, че най-голямата ми мечта еда видя Великобритания република
328
1
 
21
 
Отговори
Гарабедчо преди 13 години
Даса живи и здрави и дано имат повече късмет от Чарлз и Даяна.
327
2
 
9
 
Отговори
Eva преди 13 години
Симпатична и красива жена, което не се среща често в Великобритания също като майката на Уилям.. Надявам се момичето да няма съдбата на Даяна дано по-скоро Кралицата гушне букета преди да й хрумне да затрие и това свястно и добро момиче.................
326
4
 
13
 
Отговори
намръщен преди 13 години
Едно пожелание към Лондон с три части Първо: МЕТРИЧНО измерение Второ: ДЯСНО движение Трето: РЕПУБЛИКАНСКО УПРАВЛЕНИЕ