Тя е най-богатата в света, къта си $28,5 млрд.

Джина Райнхарт обаче води съдебна битка с три от четирите си деца
Обновена: 27 май 2012 19:28 | 27 май 2012 19:22,
91
Тя е най-богатата в света, къта си $28,5 млрд.
Джина Райнхар Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-богатата жена в света е австралийката Джина Райнхарт, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки австралийското бизнес издание "BRW".

Богатството на Райнхарт вече е достигнало 28,50 млрд. долара и тя измества от лидерската позиция Кристи Уолтън, вдовицата на основателя на търговската империя Уолмарт (Wal-Mart) Джон Уолтън. 

Джина Райнхарт, както и Кристи Уолтън, получава богатството си като наследство - нейният баща Ланг Ханкок основава компанията Ханкок проспектинг (Hancock Prospecting) и става собственик на минодобивни компании в Западна Австралия.

Райнхарт поема компанията на баща си преди 20 години, след което активно и успешно увеличава наследството си, отчасти благодарение на силното поскъпване на световните цени на полезните изкопаеми, включително на желязната руда.

Миналата година бе особено успешна за австралийката, чието богатство се увеличи над два и половина пъти. Според данни на американското списание "Форбс", публикувани в началото на март, най-богатият човек в света е мексиканецът Карлос Слим с 69 млрд. долара.

Осмата позиция в класацията на изданието е заета от председателя на съвета на директорите на шведската компания H&M Стефан Персон, чието богатство достига 26 млрд. долара. По този начин може да се очаква, че Райнхарт има възможност идната година не само да бъде сред десетте най-богати хора в света, но и да се придвижи нагоре в списъка.

Светлите перспективи пред 58-годишната австралийка обаче са помрачени от съдебната битка, която тя води с три от четирите си деца.

Наследниците й се опитват чрез съда да свалят майка си от поста попечител на доверителния фонд на Ханкок проспектинг. Ако успеят, то състоянието на най-богатата жена в света ще намалее с около 25%, допълва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Бедна гражданка преди 11 години
Някой има ли й телефона да и се обадя да я помоля за една скромна сума от 5000 евра, че точно толкова много ми трбват??
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много е красива...влюбих се адски силно...от пръв погл;ед...искам да се оженя за нея и да съм и верен вечно...
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съди се с трите си деца - е** ти парите тогава... Дето се вика, навсякъде проблеми.
73
0
 
19
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Можеше все пак да обърне повече внимание на външността си ,от уважение към себе си.Не само ,че има достатъчно пари.
72
1
 
7
 
! Отговори
Бат Вал преди 11 години
А ако децата й са *** чалгаджии???????????????
71
1
 
7
 
! Отговори
muhi преди 11 години
Световна практика е богатите да не оставят всичко на децата си,дори може изобщо да не ги онаследят ,а всичко да оставят за благотворителност.Децата нека си изкарат сами ,ако са къдърни,така разсъждават.Дали са им образование -да се оправят после,не е като при нас -да смятат децата за *** и цял живот да ги кърмят.
70
6
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Грозна,Грозна ама щом има толкова пари е страшно умна.А това компенсира всичко останало
69
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Че да им остави тея 25% деца са и все пак.Като пъкне парите пак ще отидат за децата.Немога да ги разбера тея хора.Позволили са парите да контролират живота им.Богат човек е този който контролира парите а не те него
68
2
 
6
 
! Отговори
Боко преди 11 години
нищо не знаете - най -богатия човек на света съм аз - Бойко Борисов, цяла държава ми е в краката, пък вие си мислете каквото щете
67
4
 
8
 
! Отговори
йо преди 11 години
какво сте тръгнали да храните!сама решава как да изглежда!поне има достатъчно пари за да се преобрази утре в каквото реши,а вие какво ще направите??ще продължите да пишете злобните си коментари...
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати децата ............
65
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички плюещи по визията на жената:1. На 58 години е! Няма как да е като Парис Хилтън!2. Гледа сама децата си и живее както обикновенните хора ,без прислуга! Затова и вашите жени на тая възраст изглеждат така или по- зле!3. Да си правиш прически , масажи , операци и пр. изиква ВРЕМЕ! Това време тя използва за да трупа ПАРИ!4. Всеки един от вас дето се пали колко и запусната и грозна ще я обслужва с кеф и ще лази в краката и ,заради парите и!
64
1
 
8
 
! Отговори
мммаааа преди 11 години
милЯрдери?!Явно има нов правопис!За неуки ***,тръгнали да съдят хора,спечелили си богатство с ум и труд!Гроздето е киселооооо!/това е за умни хора!/
63
3
 
8
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
95 милиона на година умират от глад.
62
2
 
4
 
! Отговори
ммм преди 11 години
Рали,Ралиииии,така като гледам,ако и работата ти е като писането,наистина нищо никога няма да и"С"караш!!!
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 ракий и я почвам - само че да ми преведе седмичната си печалба като капаро...грозна била незнам ква била... няма грозни жени - има трезни мъже
60
6
 
39
 
! Отговори
коко3коко преди 11 години
Осведомете се малко преди да плюете по жената. Наследила е богатството си след дълга съдебна битка с мащехата си. Отказва да се мести в скъпи жилища, да кара лимозини и да се облича в дизайнерски дрехи. Не участва в светски приеми, не се индентифицира с хайлайфа и се грижи сама за децата си развивайки бизнеса си като е пред прага да въведе най-модерната технология в рудодобива. Това са фактите от живота и до сега.
59
18
 
6
 
! Отговори
До Рали преди 11 години
Кое и е "бравото"? Разплута и разплетена замирисала дамаджана, с няколко милиона в джоба, намразила и децата си... Кеф, кеф... :))) Ти наред ли си???
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ако ще и по 1000 долара на секунда да изкаравам - не искам да имам жена като тоя крокодил, който дори и косата не си е оправил (както каза 69). Да не говорим и че се съди със собствените си деца - прекрасен живот :))) Да ти пикая на милионите бе :)))
57
6
 
12
 
! Отговори
Рали преди 11 години
Изчислено е, че на СЕКУНДА искарва по 600 долара (okolo 400 лева), а на ден по 52$ милиона.. колкото и да хейтвате надали никои от вас (и аз) бихме искарали по толкова някой ден а даже и за няколко живота, така че по-добре престанете да пишете по форуми и се вижте вас първо. Браво на жената!