Жените са с по-висок коефициент на интелигентност

Нежният пол вече осъзнава превъзходството си над мъжете
16 юли 2012 18:19, Елка Василева
205
Жените са с по-висок коефициент на интелигентност
Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А зад феминистките стоят пак ония дългоносите,които правят всичко възможно да подменят хилядолетните традиции и ценности...В своя полза!
118
2
 
2
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Само с едно изречение и доказа на 100% казаното в статията!
117
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната медийна манипулация! Генетично заложено е мъжете да бъдат по любознателни, да изучават света около тях, да търсят нови решения на всеки един проблем, тоест да бъдат по интелигентни от жените! И в това няма нищо лошо и срамно, даже напротив, защото природата е дала на жената най-отговорната и важна роля да продължи рода и да се грижи за семейството! За съжаление фемиските движения се опитват да вменят на жената друга роля и това е пагубно за цялото общество, така се разби семейството!
116
1
 
1
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
е, щом имаш такова мнение, тогава много жалко за теб.... Нищо. Пожелавам ти да изпиташ някога усещането, което съм описала. Ако не успееш...пробвай с мъж. Гейчета има много. Мъжкарите са рядкост. И така като чета...май съм щастливка, ще познавам двама трима, които да ме кефят максимално.Лек нощ.
115
11
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Руса съм и умирам да се правя на *** пред мъжете. Забавлявам се докато лигите им текат и си мисят ,че ей сега ще ме вкарат в леглото. След това се врътвам и изчезвам , ате си остават с мераците и се чудят какво ли са сбъркали та се изпарих. При сериозно общуване ,ако разбира се попадна на умен мъж ,съм съвсем различна.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това са си английски проблемив нашенския *** е по-ценено да си ***
113
0
 
0
 
! Отговори
149 е до 146 преди 11 години
не до мен...142.
112
0
 
6
 
! Отговори
до 142 преди 11 години
Ако правилно тълкувам коментара ти, ти се опитваш да ми кажеш,че един умен мъж ще плати на професионалист, за да спи с една умна жена и ще се лиши от удоволствието, което може да предизвика общуването на мисловно и духовно ниво с подобен тип жена, само, за да се занимава с ....глупости? Виж сега, скъпо момче, няма по-голямо вдъхновение за един умен мъж от това да общува, да пожелае, да възбуди и да задоволи една умна жена. Ок? Всичко друго е ....онанизъм.
111
1
 
1
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
Членът да е пълен желая. Всъщност това, как се изписват думите няма значение. Важното е какво казваш с тях. Правилата губят своята предишна важност, затова както споменах, важното е членът да е пълен и когато се пишат или казват думите - в тях да има смъсъл, откровенност и позиция.
110
2
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Ако свястната жена е като теб, то предпочитам цял живот да не видя свястна жена.
109
2
 
1
 
! Отговори
Името преди 11 години
Сега вече наистина мога да умра спокоен, щото имайки се в предвид какво става със света, ще спечеля драстично повече от колкото ще загубя.
108
0
 
4
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
Щях да Ви попитам дали сте правили секс с умен и с глупав мъж, но явно няма как да Ви попитам...поради това, че явно сте мъж. Огромна разлика! Огромна.пс- умен мъж е не този със сто и над...точки постигнати в тестчето за айкю...умен мъж е този, който може да те докара до оргазъм още преди да те е докоснал. С гласа си. С поведението си. С всичко мъжко, което извира от тялото му. какво ще кажете... яко, а? Срещали ли сте такава жена? оу...разсеях се.
107
3
 
7
 
! Отговори
радиоактивен преди 11 години
Мария Кюри не е открила радиоактивността, както пишете жените. Тя е открита преди нея, от С. Томпсън /който забавя публикуването/ и Анри Бекерел през 1896 г. и е наречена лъчите на Бекерел. Мария е привлечена от мъжа си в изследванията на радиоктивността, които се извършват с електрометър, открит от съпруга й Пиер Кюри и брат му. Получава Нобелова награда заедно с Пиер Кюри и Анри Бекерел. Всъщност тя е била асистентка.
106
0
 
1
 
! Отговори
dp преди 11 години
:D хаха, сбърках номера в предния си пост. Очевидно не отговарям на себе си (122),а на 129 :D .Кво да се прави, мъжка му работа, не мога да мисля за много неща едновременно :D :D .
105
5
 
6
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
Мъжете винаги са завиждали на жените, затова се появяват все повече гейове и травестити...
104
5
 
9
 
! Отговори
А.Шопенхауер преди 11 години
Жените са инструмент на Дявола! Поне белите жени! Те винаги асоциират мъжа като източник на облаги! Смятат, че той винаги им е длъжен! Те винаги давали повече! Изневеряват повече! Проявяват егоизъм и безотговорност! Затова бялата раса изчезва! Жалко за мъжете! Белите мъже - те движеха прогреса! Те възродиха и революционизираха битието, те сътвориха чудеса! Но жените ги провалиха! Те ги бастисаха! Подло и лицемерно, безкомпромисно...Но и те подобно на паразита, погиват заедно с приемника! Амин!
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде "големите мъже" с Големите комплекси да се научат да пишат грамотно, пък тогава да коментират!
102
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 11 години
122, приятел, ако имаш хубава женичка под 40 с големи цици прати я да проверипола ми.Ако имаше такава можеше да се порадваш и на разказа и как си казвам името после :D.Ако тестостеронът ти пречи да си кажеш заглавието идеята, че можеш да имашмозък работещ по-добре от този на *** е толкова далече от истината,колкото си ти от съжителство с младата сочна хубавица спомената по-горе :D .
101
1
 
3
 
! Отговори
генетик vs умната преди 11 години
За пълен член пледираш! Кой член да е пълен? *** или мъжкия член? Та нали бяха приети нови правила за използуване на непълния член като подлог в изречението. Дали това е най-важното обаче, на фона на масовото оглупяване и липсата на аналитичност и ентропия при подрастващите...А неграмотността е ужасяваща и смразяваща!
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради две много прости причини, драги 123.Първата е - физическото превъзходство на мъжа(говоря, като сила). От там, вместо да се тръшкаш за нещо непостижимо, е много по-удобно да се приспособиш към създадените условия (спестяваш си пердаха. Кавалерство е имало само при богатите прослойки, при по-ниските е играл каиша)Втората - многовековното влияние на Църквата над обществото. Според свещениците - всяко нещо излязло от устата на жена е греховно и тя заслужава пребиване с камъни /изгаряне

Спонсорирани публикации