Жените са с по-висок коефициент на интелигентност

Нежният пол вече осъзнава превъзходството си над мъжете
16 юли 2012 18:19, Елка Василева
205
Жените са с по-висок коефициент на интелигентност
Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 11 години
хахаха, правилно, даже един мъж прави по-хубави свирч... от една жена....пробвал ли си? хахаххаахжена съм.
98
2
 
1
 
! Отговори
stefan преди 11 години
БОШЛАФ!!!
97
3
 
4
 
! Отговори
не видях номера преди 11 години
ефективно мастурбиране при жените е трудно постижимо само "наръчни" средства, т.е. не е същото като ефективност, да не говори да бъде по-добро, а при мъжете само "леви и десни", т.е. напълно "наръчни" средства се постига 100% ефективност. ===ок, братле, следващият път като срещнеш отворена умна мацка, разбирай...такава като мен, попитай я за мастурбирането и дали има ефективност.... разсмя ме много :)))))естествено, ако иска да е откровена, защото може и да те метне на върбите...
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абсолютно съм съгласен с резултатите, само не мога да си обесня защо представителите на нежния пол не могат да паркират автомобили :))
95
4
 
5
 
! Отговори
яве преди 11 години
А аз продължавам да не мога да изброя 10 жени, останали в историята, като гении!Явно ми е нисък коефициента! :)
94
6
 
4
 
! Отговори
РА преди 11 години
Какво освен раждането може една жена по-добре от мъжа ? Дори и най-големите готвачи и модни спецове са мъже . Тури минус ако ви е яд :D
93
3
 
5
 
! Отговори
dp преди 11 години
И моето наблюдение през годините е, че средностатистическите жени са по-интелигентниот средностатистическите мъже. Много по-малко жени съм срещал, дето да имат затруднениеда си кажат и името, а на мъже от тоя чешит съм се нагледал.Но това касае "средната" интелигентност, която е без значение и за вида, и за индивида.Все някак оцеляват и тъпанарите.Интелигентността, която има значение, е върховата - тя понякога успява да произведезнание.Не знам свързана ли е с пола - но със сигурност способността за концентрацияза дълги периоди от време е важната част, а не способността да се правятнеща едновременно (последното помага само при леки задачи от ежедневен характер.
92
4
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
да почнем ли със списаците на мъжете :) ?а и това което си дала като списак е пак под въпрос например:Мария Кюри - откривател свойството радиоактивност - това не е вярно!!!!!!дадоха и 2 нобелови награди само защото е жена, истина е че жените много ги толерират в науката но просто си ги не бива. няма нещо фундаметално открито от жена, но ги вклучват в разни колективи но иначе сама жена/жени автор на каквато и да е теория едвали има
91
4
 
7
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Най-смешното е, че отново започна съревнование кой пол е по-велик. Какво значение има, е*ати? Жените били по-велики, щото раждали? Мъжете, ако можеха ,и те щяха да раждат (в Анадола още правят опити). Мъжете били по-велики, щото повечето научни открития били техни? Еми нормално все пак, до началото на миналия век жените не са имали право да посещават университети, например. Аналитичното мислене при жените се е смятало за демонично явление от същите тия мъже, столетия наред.
90
5
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Господ бил мъж? Господ е двуполов. Не го гневете. Може утре в леглото Ви вместо хубава умна жена да прати някой мъж, за да---усетите господнята сила...
89
4
 
10
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Чета коментарите и си мисля : С какво писалите по- долу мъже се различават от който и да е чалмалия ,вярващ в Аллах ,който мисли ,че жена му е просто вещ? Докато не осъзнаете ,че жените и мъжете сме различни ,но се ДОПЪЛВАМЕ и едните без другите не могат , няма да прогресирате нито в мисленето ,нито в ежедневието си. Чудесно ни е създала природата различни. Едните могат едно ,а другите друго. Защо е необходимо едните да са ПО ?- Ааа сетих се ,защото мъжете не могат без да си го мерят!
88
2
 
2
 
! Отговори
лол преди 11 години
Да , затова нашите колежки не знаят кой ни е управлявал досега , а учат политически науки . Но пък всички марки дрехи и козметика ги знаят де.
87
2
 
4
 
! Отговори
ДО 106 преди 11 години
Важен е посевния материал, а почвата е само среда за развитие! Детето е вундеркинд ако е заченато от професор и стедентка и е обикновен ***, ако е създаден от футболист и счетоводителка!
86
2
 
4
 
! Отговори
До генетика преди 11 години
Мъжа участва в размножителния процес непрекъснато след съзряване до своята смърт, ....Аз пък, като една умна жена, много обичам, когато МЪЖЪТ участва в размножителния процес, да бъде изписван и да бъде с пълен член. Физиологическа необходимост. Проста граматика. Подлогът в изречението. Подголата в из...речта ...ни. Женската.
85
2
 
7
 
! Отговори
б преди 11 години
Мъжете имат по-голям мозъчен потенциал от жените . Друг е въпроса , че нашата действителност не цени адекватно интелигентните хора и младежите не са мотивирани достатъчно да се образоват на макс . Там където аз работя охраната състояща се от няколко едри момчета взима в пъти колкото нас , а ние сме квалифицираните и образовани . Майка ми е с десетки години трудов стаж и 2 висши образования ,а взима по-малко от баща ми , който е шофьор в градския транспорт . България умни хора не иска .
84
2
 
6
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Докато ти си ровиш в статийките, АЗ, Жената, ще дам живот...примерно... е, когато ВИЕ, господине, почнете да давате Живот...тогава ми говорете, че сте чудо. -- от изследователГоспожо, в статийката се говори за КИ, не за размножаване.Второ, жените са само нивата! Трябва и семе, което ние мъжете даваме. Ние даваме споменатото чудо.Пожелавам ви успех с децата. Да са здрави и хубави, и късметлии!И не гневете господ! И той е мъж!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мария Аниези е написала учебник,но кой е измислил диференциално смятане,Кюри работи заедно с мъжа си,Майтнер работи с екип от мъже, не открила ядреното делене самостоятелно.В действителност в цялата човешка история няма велик учен или откривател жена.
82
2
 
4
 
! Отговори
А пък преди 11 години
за тези, които цитират разни имена на учени...Уважаеми дами и господа, висшето знание е налично за всеки, без разлика от това, в каква кожа се е намъкнал - женска или мъжка. Често, ако сте забелязали няколко човека, в различни крайща на света откриват едно и също нещо и правят едни и същи изводи. Така, че дали дадено нещоСи е открито от жена или мъж...все тая. Всеки има в себе си и мъжко и женско начало. Що за простотия да се опитвате да измерите кой по-умен бил? За къв ***? Дебел, тънък...
81
2
 
5
 
! Отговори
жена и ЗАЯК преди 11 години
БИОЛОГИЧНИЯТ КОМПЮТЪР НА ЗАЕК Е ПО-СЪВЪРШЕН ОТ ТОЗИ ПРИ ЖЕНАТА Доказателство: Според Нобеловите лауреати Джеймс Уотсън и Ъруин Криг 1 клетка при бозайниците съдържа 75 Мb генетична информация, 1 сперматозоид - 37.5 Мb, а 1 ml от тях съставляват 100 млн. броя. При еякуляция се отделят средно 2.25 ml спермa, за 5 sek. И така пропускателната способност на половия орган на женски ЗАЕК е равна на: /37 500 000 b/сперматозоид x 100 000 000 сперматозоиди/мл x 2.25 мл/ : 5 sek = 1 687 500 000 000 000 b/sek = 1 687.5 Тb/sek . Получава се, че женската яйцеклетка издържа тази DОS-атака и пропуска само 1 избран пакет от данни, явявайки се най-мощния хардуерен файеруол на Планетата... Обаче този един пакет, който тя пропуска води до срив на системата на ЗАЕК за 1 месeц, което е времето за бременност. При ЖЕНАТА сриването продължава 9 месеца.
80
5
 
3
 
! Отговори
До изследователя преди 11 години
Това разликата между мъжа и жената. Мъжът може да мисли и го прави! Жената не! Веднага кудкудяка! Ще снася...Изследователю, АЗ, Жената, съм най-висшето създание, което може да срещнеш в живота си. Какво значение има кой смъртен е казал нещо обобщаващо за човешкия индивид, разделил го по полов белег и опитал се да измери неизмеримото.Докато ти си ровиш в статийките, АЗ, Жената, ще дам живот...примерно... е, когато ВИЕ, господине, почнете да давате Живот...тогава ми говорете, че сте чудо.

Спонсорирани публикации