Армията на САЩ с първи генерал лесбийка

Тами Смит повишена в чин от съпругата си
14 авг 2012 21:47,
155
Армията на САЩ с първи генерал лесбийка
В американската армия дават все повече права на жените. Снимка: Reuters

Американската армия вече си има първия генерал лесбийка, след като досегашният полковник Тами Смит беше повишена в чин.

Тя получи новата звезда върху униформата от спътницата си в живота - полковник Трейси Хепнър, информира Си Ен Ен. Двете се ожениха миналата година във Вашингтон след 9-годишна връзка.

Тържествената, но скромна церемония се е състояла в Мемориала на жените в Националното военното гробище Арлингтън, намиращо се близо до Пентагона, на южния бряг на река Потомак.

Повишението на Тами Смит в бригаден генерал става по-малко от година след премахване в американската армия на политиката "Не питай, не казвай", която не позволяваше на военните в САЩ да разкриват влечението си към хора от техния пол.

След падането на забраната министърът на отбраната на страната Лион Панета публикува в You Tube видеоклип, в който официално благодареше на хомосексуалнитe военни за тяхната служба в името на родината.

През юни в Пентагона се състоя първият гей парад.

През юли министерството на отбраната разреши на всички хомосексуалисти от американската армия да дефилират в униформа на гейпарада в Сан Диего, в щата Калифорния.

„Не считам, че общественото внимание трябва да се фокусира твърде много върху мен. Важното е, че служа на американската армия и правя всичко, за да изпълня дълга си към родината“, заявила в тесен кръг Смит.

Тя има 26-годишен стаж с униформата на САЩ, а извън граница е служила в Афганистан, Панама и Коста Рика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
6
 
! Отговори
Нищо странно преди 11 години
време беше...след президент цветнокож
105
4
 
8
 
! Отговори
Бивш войник преди 11 години
Сега е ред на хората с физически и психически уврежадия да претендират, че нямат представител в американската армия .... Като се замисля. Всъщност май вече имат.
104
7
 
1
 
! Отговори
Lilianaandreeva преди 11 години
ПРОВЕРКАТА НА ВРЕМЕТОГосподарите не са в крак с времетопроверката не издържаха,не свалиха от плещите бремето,години,векове проспахаГрубо нарушиха природния закон,унищожиха земната природадо край робуват на първичния нагон,извратиха битието на народаКоя сага, история ще ги оправдае,на какво още се надяваткой от Боговете ще ги припознае,че пакостят и прекаляватОковаха в каторги тъмни свободата,няма равенство и братство,на човека пречупиха волята,крилатас престъпното си светотатствоКъде са обещаните ни мир и дружба,къде е вашта солидарност,плебеят е лишен от работа и служба -о, каква неблагодарност Но ще си платите вий хилядократно,ще отстъпите и власт и пости няма да се връщаме назад обратно,към бъдещето ще направим мост
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой вече не иска да служи в американската армия и това е един от начините да се наберат ,,кадри,,. Под знамената на САЩ вече има само платена ***, която ще избяга с *** газ пред лицето на истинската война. Чух наскоро, че даже се обсъжда вариант за връщане към наборна армия - няма парици, а и така има шанс там да попадне и някой нормален.
102
1
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Интересно как е изпълнявала заповедта:Долу на земята?-------------------------- Такава заповед няма ама нали не си служил в казармата, а си СЛУШАЛ за казармата, простено ти е.
101
7
 
1
 
! Отговори
Lilianaandreeva преди 11 години
Те съвсем се турцизираха и ислямизираха: в Османската империя е имало само една жена - султан и тя била ... лесбийка! Само дето не са го оповестили, че са вилает!АПОКАЛИПСИС СЕГАВидях аз Папата с тюрбан на главатаВидях и владиката със Знаме на мира в ръкатаИ нийде няма МИР и Благоволение за изстрадалото нашеземно население
100
7
 
1
 
! Отговори
воиник преди 11 години
Красива ли е тази генералка,поне да е наслада за войниците.
99
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време , Римската империя се е разпаднала ,заради развратния начин на живот.Сега е наред една друга империя,която е копирала доста от символите на Римската империя.
98
4
 
11
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Не се бъзикайте с американската армия! Представете си - на бойното поле срещу вас идва американски танк, спира, от него излизат няколко гримирани *** с обратна резба и не ги знаеш пасивни ли са или активни.Страшно-о-о!(Лошо няма, то и армията на Спарта е била изцяло от *** и пак са се биели добре. Виж, друг въпрос, че от държавата им е останало само едно стихотворение и то - текст на боен марш. Аналогията със САЩ е напълно случайна :)))
97
2
 
8
 
! Отговори
Ади и ний преди 11 години
цвъки, нямали някой гегерал-педи да си направим в меверето. Изоставаме, как иначе ще ги стигнем американците?
96
4
 
4
 
! Отговори
22 преди 11 години
Нямам коментар. Вижте само какъв колаж са направили на Цветан Цветанов ! Едва ли не, че той е убиеца от Бургас. Само, че не сме толкова глупави. Май, че пак Б.Б. ще спечели изборите ...с помощта на Сергейчо (така както стана, когато сложиха Б.Б. до Иван Костов в прословутия си клип). Абе, каква е тази стогодишна партия, гдето не може да си избере свестен ръководител. Или е *** селянин, или руско ченге или политически саморасляк?!?
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Потребителя на днес.бг - едно от най-тесногръдите, необразовани, неграмотни и агресивни същества в българското интернет пространство. Не ББ, Потребителят ни обрича на тежко съществуване, изпълнено с дискриминация, пошлост и простотия.
94
4
 
6
 
! Отговори
22 преди 11 години
Дим Дуков, който, откъдето и да го погледнеш беше грозняк и пълен ***, но това не пречеше постоянно да кисне по студиата на телевизиите, и да го рекламират като медийна звезда (Гала, Мала и т.н.).Умря от спин, защото..нали знаете защо, а едва не го изкараха нацонален герой. Припомням тези неща, щото като гледам какво се пише тук и с каква злоба за някои си зад океана, мисля че трябва да бъдем по трезви и по информирани.
93
0
 
14
 
! Отговори
р5д5 преди 11 години
Дано повече лесбийки станат генерали в амер.армия. Ако може, цялата армия да е от лесбийки - най-добре. Пък ега мирнат малко.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха, на тия армията само от обратни ли им е. Егаси армията. хахахаха
91
2
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 11 години
Горко и на американската армия!
90
5
 
14
 
! Отговори
22 преди 11 години
Като се има предвид, че 10% от човечеството са с обратна сексуална ориентация, то е нормално да се фокусира вниманието върху тях. Кой, кога и как ще си бъркат някои по дупките, не е толкова важно за останалите.Лошото е, че почти 99% от тях искат публичност.Има логика донякъде - това им помага да си намират партньори - но за младите това е фатално. Вината е и в някои медии, които на всяка цена държат да са по-, по- , най - , като постоянно ги канят, да обясняват предимствата на педерастлъка.
89
2
 
4
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
И без това всичките генерали салезбийци
88
0
 
3
 
! Отговори
do 107 преди 11 години
Ти пък сега.Късогледия ще го турят пред един голям тъч скрийн.С един голям червен бутон.Като светне трябва да го натисне.Знаеш къф warior голям може да стане.За останалите важи същото.Нека роботите се бият.Съвременните войници ще натискат копчета и мърдат джойстици.Далеч по безобидно е.
87
5
 
8
 
! Отговори
1777 преди 11 години
Така ли се става генерал в USA-армията бе, прочетете например как става генерал Николай Каманин-"Летци и космонавти" , Горчаков, Кесяков, Каменски, Жуков и др. от съветската армия. Тая лелка освен в щабните дела и декларираната й обратна ориентация, с кво е заслужила най-висшето звание в армията? Служила в Панама и Коста Рика - кво има в тия държавици- във война ли се доказа, като перфектен командир ли?Колко ли истински USA полковници се чудят сега - кво става, ние се трепем - лесбийката генерал