След 1000 години човекът ще е с по-малък мозък

Ръцете му обаче ще са по-дълги, а очите по-големи очи
7 окт 2012 14:34, Елка Василева
67
След 1000 години човекът ще е с по-малък мозък
След 1000 г. човекът ще е с по-дълги ръце. Снимка: архив, Reuters

След 1000 години еволюцията съществено ще промени човешкото тяло и по външност хората съществено ще се отличават от нас, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на прогнози на експерти по анатомия, публикувани във в. "Сън".

Средният ръст на човека от бъдещето ще е от 1,83 м до 2,13 м. Тенденцията към увеличаването му се обяснява с непрекъснато "подобряване на храненето и развитие на медицината". "Още сега средностатистическият американец е с 2,54 см по-висок, отколкото през 60-те години на миналия век" - каза британският остеопат Гари Трейнър.

Ще се промени и стомашно-чревният тракт. Червата ще станат по-къси и така ще поемат по-малко мазнини и захари. Това ще е естествена защита от напълняване, твърди зъболекарят Филип Стемър. Според него може да намалее и броят на зъбите, защото меката храна не е необходимо да се дъвче много. Така и устата ще стане по-малка. Ако продължи тенденцията за намаляване на мъжката плодовитост, тестисите също ще се свият.

След хиляда години хората по-лесно ще достигат до един или друг предмет, защото ръцете и пръстите "кардинално ще се удължат". При това ще се увеличи борят на нервните окончания в тях заради по-честото използване на устройства като айфони, които изискват по-сложна координация на ръцете и очите.

Очите ще се уголемят, за да компенсират смаляването на устата. В общуването си хората ще разчитат на изражението на лицето и на движението на очите.

В същото време обемът на човешкия главен мозък ще намалее, прогнозират експертите. Това ще бъде обусловено от факта, че по-голямата част от работата по запомняне и обмисляне ще се върши от компютри.

 "Научната фантастика представя хората на бъдещето с по-голям мозък, но подобен мозък не е обезателно по-добър" - каза Крис Стрингър от Лондонския природонаучен музей. Всички ще имат еднаква форма на носа, защото климатът вече ще определя по-малко широките или тесни ноздри заради централното отопление и климатиците. Отоплението и топлите дрехи ще намалят окосмяването, но хората ще имат повече бръчки заради честото взиране в електронни устройства. Възможно е и кожата на шията да увисне, защото повечето слънчеви лъчи ще я отпускат. Най-вероятно цветът на кожата ще стане по-тъмен заради по-голямото смесване на расите, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
  преди 11 години
Т.е. всички ще изглеждаме като Gollum от "Властелина на пръстените" :D
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси еволюцията човек..по-малък мозък ама по-дълги крайници като маймуните..тва прилича повече на деградация ;д...*** наистина ще ни завладеят тотално машините хахаха
52
0
 
2
 
! Отговори
kolio преди 11 години
ако продължаваме да използваме макс 10% от мозъка нормално е да се свие
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами те българите от давна са такива без мозък и дълги ръце,щото много крадат.велик народ-пак са първи в света.
50
1
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Да, бе да... Учени с по-малък мозък са измислили това :))))))))
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HAHHAHAHHAHAHAHHAHA При това ще се увеличи борят на нервните окончания в тях заради по-честото използване на устройства като айфони, които изискват по-сложна координация на ръцете и очите.Стой не мърдай. Никои да не ползва I-phone хахахах . Аз ще цъкам на Android и няма да има проблем.
48
2
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Божеее нали беше българин,как можа да допуснеш нашите мозъци толкова да се свият че вече 23 години да си избираме все бандити,които да ни ограбят до шушка,че и още искат грабежи - лимитиране на водата,лимит за *** - пишат че само сме ядяли и *** - лимити за въздуха и т.н. и т.н.Е нали сме си таланти,и в това изпреварихме франсета,ингилизи и всякаква друга ***....ТАЛАНТИ.....:))))))))))))))
47
1
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Ръцете ще се удължат, мозъка ще се свии, кожата ще стане тъмна и ще казваме "Йооо мееен" и ще рапитаме по цял ден!
46
1
 
14
 
! Отговори
Мата Космата преди 11 години
Баси, само дето дадох 700 кинта за фотоепилация!
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този процес на "еволюция" явно вече се се състоял сред тези "учени", честито да им е .
44
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
За англичаните е много вероято да се случи това!
43
0
 
25
 
! Отговори
bufu преди 11 години
При бактериите (които се развиват доста по-бързо от хората) са необходими около 40 поколения за да се появят някакви минимални разлики. Ако приемем, че и ние се развием толкова бързо 40х25(средна възраст на раждане)= 1000 години за да се появят МИНИМАЛНИ разлики. Тук изключвам височината (която може да достигне максимален потенциал от 1,8-2 метра), но това се дължи на по-доброто хранене, а не на еволюция. Цвета на кожата също е изключение което пак не се дължи на еволюция.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хиляда години не са много време за еволюционни промени,малко е.Всеедно хората от ранното средновековие да са се различавали кой знае колко физически от днешните.
41
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е нужно да се чака 10 века - в *** за 22 години вече се забелязва ефекта от по-малкото гънки.
40
2
 
20
 
! Отговори
ужас преди 11 години
С две думи ще заприличаме на извънземни след стотици години тровене чрез ГМО, химикали в въздуха и др.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаахахаха... така де, неделя сме, нещо за разтоварване. Това програмата за ГМО хибридчета в нечия лаборатория ли е?
38
0
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Малки мозъчета, обаче големи кратуни:))
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с две думи - пълни ***:))))
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ще расте