Детските градини в Китай - фабрика за шамари

Детска учителка възпитава децата с малтретиране
30 окт 2012 21:12,
66
Детските градини в Китай - фабрика за шамари
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Китайска възпитателка в детска градина малтретира 4-годишно момиче до безсъзнание. Това показват записите от охранителните камери в детска градина в града Гуандонг, Южен Китай.  Възпитателката си позволила да удря малко момиче до такава степен, че то остава инвалид.

От кадрите на охранителната камера полицаи виждат ясно как възпитателката използва съвсем брутални методи за обучение на децата – тя удря неколкократно почти всички от тях, бута ги, дърпа ги със сила. Когато жената се опитва да накара 4-годишното момиче да седне на детското столче, момичето не се подчинява и се дърпа. Тогава възпитателката си изпуска нервите и бута детето на пода и го рита неколкократно заради неподчинението. В един момент момичето изпада в безсъзнание и остава с мозъчни травми.

Въпреки намесата на двама хирурзи детето говори трудно и едва се движи, съобщават китайски медии, цитирани от немския всекидневник Die Welt.  Възпитателката е арестувана и вече има отправено обвинение срещу нея.

Зверските методи на обучение

Този случай разтърсва Китай, най-вече защото това е поредният подобен случай. От няколко месеца насам в страната се дискутират жестоките методи на възпитание в образователните институции.

В града Жейянг децата от детска градина също са били открито малтретирани – известен случай в страната е как 20-годишната Йан Йанхонг вдига във въздуха малко момче, държейки го само за ушите, и то само за забавление, както самата тя се опитала да се оправдае по-късно пред журналисти. Докато детето крещяло от ужас, младото момиче се забавлявало и се смеело в камерата. А малтретирането имало само един смисъл според 20-годишната жена: да направи смешна снимка и да я прати на приятелката си по интернет.

Родителите на детето и голяма част от интернет потребителите били потресени, когато видели публикуваната снимка в китайската версия на Twitter – Weibo. Намесили се и властите.

При разследването на детската учителка полицията открила повече от 700 шокиращи снимки, някои от които показват дори дечица със залепени с тиксо устни. Други от жестоките снимки показват деца, които са се пъхнали в кофите за боклук, позират със свалени панталони или пък стоят с кофи на главите в ъгъла на стаята.

Възпитателката е разпитана от полицията  и тя отговоря без чувство за вина: „Аз смятам, че снимките са весели и никога не съм си представяла, че хората могат да реагират толкова критично“, съобщава и вестникът China Daily.

70 удара в рамките на 10 минути

В страната, която е известна със строгите си методи на възпитание, хората бавно осъзнават, че насилието над деца е ежедневие. А междувременно все повече семейства, чиито деца са били малтретирани, се оплакват и подават жалби, за да запознаят обществеността с проблема.

По същия начин е заснето и видео от детска градина в провинцията Шанси, което показва как учителката удря малко момиче в предучилищна възраст. Ударите са в лицето и са 70 на брой в рамките на само 10 минути. Причината била, че детето се затруднявало да реши задача по математика.

Заради подобни случаи управлението на Китай се е заело да постави строги мерки върху забраната за насилие върху деца в държавните институции, пише още Die Welt.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, платени еврейски драскачи, заляхте всички новини с измишльотини против Китай.Евреите се спукват от яд, че Китай не се разплащат вече с тяхната валута и не могат нищо да им направят, защото Китай са тандем с Русия и евреите плащат на *** драскачи да правят жалки провокации.И да се спукате от яд вече е факт,САЩ са във фалит, тяхната валута няма покритие от години, а Китай е втора по големина икономика в света!
48
6
 
6
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
Хората са го казали много отдавна- шляпай малко дупе, за да не се налага после да биеш голям ***.
47
3
 
5
 
! Отговори
Китайчето преди 11 години
Това е пълна простотия и не знам как може този сайт да допусне такава лъжа на страниците си с цел сензация. Че в Китай нищо не е като хората е ясно от самосебе си, но пък такъв град Гуандонг -- НЕ СЪЩЕСТВУВА. Има провинция Гуандун и главния град, т.е. столицата на провинцията е Гуанджоу! Така че статията е пълна измислица. А, че децата са дебилни - тук всички го знаят! Такава е цялата популация в иначе "втората" икономика в света!
46
0
 
10
 
! Отговори
шокирана преди 11 години
А със сигурност е много по-трудно да се въздържиш и да не посегнеш да удариш в момент на афект, ако ти самият си бил удрян в детството и си израснал в общество толериращо телесното наказание. Ако ви напъне да плеснете детето, по-добре си спомнете болката и обидата, които сте изпитвали, когато вас са ви удряли. И как си обещавахте тогава, че никога, ама никога няма да се държите по този начин като големи. Не предавайте детето в себе си!
45
1
 
9
 
! Отговори
шокирана преди 11 години
Телесното наказание е обидно, то води до чувство на безпомощност и унижение, лишава детето от усещането му за собствената му стойностност, от себеуважението му и може да доведе до емоционално отдръпване или агресия.
44
2
 
5
 
! Отговори
шокирана преди 11 години
Шокирана съм от коментарите тук! Явно повечето нямат деца. Първо ако не знаете физическото насилие над деца е забранено от закона, дори и в България, което включва и възпитателните шамари!Второ зверствата описани в статията са безумни и не подлежат въобще на обсъждане от нормален човек според мен.Номер 47 - верующ - християнин ли си, ако да точно на стария завет ли се опираш? Християнството май учи на любов и разни други неща?!!Ето няколко неща над които всички хубаво да си помислите: следва
43
1
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
строго възпитание не значи издевателски наказания а поставяне на отговорности пред децата.С брат ми от най-малки ни се поставяха задачи по домакинството. И като станахме на 11 и 9 майка си беше оставила за нея само готвенето.Смятам че и двамата излязохме читави хора:-)))
42
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
До Верующ Отиди спешно на лекар.......имаш нужда.
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както е видно, повечето пишещи ***, явно никога не са имали деца... Как ше си биете децата бе ***? Явно вас са ви спуквали от бой умните ви родители и сега сте увредени... Боя единственото коеот постига е да генерира агресия и комплекс за малоценност. Битите деца винаги имат проблеми в обуването и реализацията в живота. Та бийте ги като ви е толкова багажа.
40
1
 
22
 
! Отговори
D преди 11 години
Абе хора, то вярно няма лошо от малко по-строга дисциплина, даже при нас е наложително, но тук става дума за гаврене с децата, причиняване на травми и т.н. Като дойде време да имам деца никога няма да позволя чужд човек да ги наказва, това ще е моя отговорност, а недай боже някой да го удари, детската градина ще изнеса заедно с всички в нея!
39
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 11 години
Ти като толкова много разбираш как е правилно и имаш пари за хляб що не вземеш да управиш тази държава,че ние робите и простите според твоите изказвания да вземем да пишем все хубави неща за васАко не са тия ***,турци и простаци да ви хранят вас богатите и да ви носят на гърба си,знаеш ли че за никакъв *** не ставате.Защото сте хем мързеливи,крадливи и безочливо нагли.Запомни ,че простите те крепят да си някой.
38
7
 
18
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Живея в Надежда ,София и е пълно с китайци покрай Илиянци. И тук ги шамарят ама здраво и хич не им пука на улицата ли са или в магазина. Но лигаво китайче ,мрънкащо и правещо бели без да слуша лелички или учителки ,просто няма.Не защитавам боя на деца ,но явно по- строгото възпитание си има положителни резултати.
37
22
 
6
 
! Отговори
Верующ преди 11 години
И в Библията е написано: "Който жали тоягата, не жали детето си и мрази сина си; а който го обича, наказва го строго от детинство"!!!!Из Книга Притчи Соломонови в Старий Завет на Господа Нашего Иисуса Христа!Да не споменавам за източните постижения в "просветлението" на Дзен учението чрез тоягата !
36
15
 
9
 
! Отговори
лот преди 11 години
абе квото и да си говорим - няма лошо да има и шамари, когато има нужда, стига да не се прекалява. аз деца гейове не искам.. та си ги шаамросвам чат-пат, както си е от незапомнени времена ..
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагледах се поне на конски кестени. Понеже имах честта да се родя в града на дивите конски кестени.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сервираха ни буламачите в същите метални купички каквито ги има в казармата.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При нас наказанията бяха да стоиш в ъгъла с вдигнати ръце докато те заболят, или оплюване от групата за лошо поведение отпред пред класа, а какво е ставало в самото начало не помня, защото майка ми ми е казвала че съм крещяла в протести всеки ден на път за детската градина и не съм искала въобще да ходя там. При строгата другарка Шишкова.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен ми се подиграваха в детската градина. Леличките ми казваха, че съм била най-капризната и ревливата, а те трудните деца като мен не ги били обичали. Направо в очите ми го казваха и аз ги разбирах. Никак не ми беше приятно когато ме натикат отзад, а дават предимство на по-самоуверените и наперени деца пред ксилофона, защото съм била некадърна. Само когато ни снимаха ме пласираха отпред, за да ме виждат на снимката родителите ми, понеже съм ниска.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля си, не само го мисля но съм й напълно убедена, че ако по-малко бой съм яла, щях да съм много по-интелигентна и преуспяла. Те не умееха да ме разбират и стимулират.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
казват че китайците са много отмъстителни! ето къде било разковничето на проблема!